www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Navodila za tv daljinec
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
šlosar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 10 Jan 2004 20:07
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2008 8:08 pm    Naslov sporočila:  Navodila za tv daljinec Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Potrebujem navodila za univerzalni pilot Imex im 1313.
V kolikor ima kdo ta model prosim za navodila, kako vpisati kodo za določen model.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eddie
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02
Aktiv.: 3.05
Kraj: Severna primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2008 8:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za avtomatsko skeniranje je kanček navodil na tej strani: LINK
in Googlov prevod:

Citiram:
Zdravo!

Za avtomatsko skeniranje hkrati boste pritisnili gumb Nastavi + enega izmed Shift (VCR, DVD, satelita itd) in se nato zopet SET gumb (vklop naprave prej).
LED utripa, ko niso več utripa udaril vklop / izklop. Če ste, da napravo izključite, lahko začnete znova iz nič (lahko traja večno ...).

Upam da se boš znašel.
Lp
Nazaj na vrh
šlosar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2008 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zdravo
Postopek je že pravi, vendar zadeva ne deluje, za določen tip tv je potrebno vnesti kodo, avtomatsko skeniranje po zgoraj navedenen postopku pa ne deluje.
Potreboval bi knjižico z navodili in kodami posameznih tv.
Vseeno hvala

eddie
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02
Aktiv.: 3.05
Kraj: Severna primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 08, 2008 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha! sem mislil da preleti vse možne kode.
Jaz sem enega nastavljal kjer si ga spravil nekako v ta način delovanja da je pošiljal kode, potem pa samo držal tipko za izklop in imel usmerjen daljinec v TV.
Ko se je TV izklopil je bila nastavljena prava koda, spustil si tipko in to je bilo to.
Lahko pa si tudi ročno vpisal kodo...

Če kode ni med tistimi, ki jih oddaja potem ne vem če jo bo sprejel, če mu jo boš vtipkal... Ali se motim?

Lp
Nazaj na vrh
šlosar
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2008 7:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo
Ne, imaš prav. Moj daljinec ni podpiral tv.
Zadevo sem rešil, hvala za odgovore.

kunte
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Feb 2004 12:58
Aktiv.: 1.47
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 1:18 pm    Naslov sporočila: icon_question  Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme.Zanima me ali ima kdo navodila za univerzalni daljinec Avia na sliki.Poskusil sem že z kodami od drugega daljinca pa niso iste.Izgubil sem navodila z kodami na goooglu pa ne najdem takega daljinca.
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 1:46 pm    Naslov sporočila: icon_question  Odgovori s citatom

Hmm, če bi imel še kakšen model pilota bi se še našlo kaj. Iz slike se namreč ne da videti kaj dosti.
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 13, 2009 2:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razkopal sem daljinec na zadnji stranji vezja piše RoHS 2008.03.27;zraven enega elementa 4MHz pod baterijo pa HVD 18749.Na strani ,kjer se tipke dotikajo vezja pa FYT-9970-9 REV:01 in R20071013. Zdi se mi da sem kupil daljinec v sparu.

Po dolgem iskanju se mi je nasmehnila sreča in sem končno le našel navodila.Gre za daljinski upravljalec PL-0799 Laughing

satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.50
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 3:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kunte je napisal/a:
Razkopal sem daljinec na zadnji stranji vezja piše RoHS 2008.03.27;zraven enega elementa 4MHz pod baterijo pa HVD 18749.Na strani ,kjer se tipke dotikajo vezja pa FYT-9970-9 REV:01 in R20071013. Zdi se mi da sem kupil daljinec v sparu.

Po dolgem iskanju se mi je nasmehnila sreča in sem končno le našel navodila.Gre za daljinski upravljalec PL-0799 Laughing

Bi jih delil z mano?

Hvala!
Nazaj na vrh
kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 02, 2009 5:33 pm    Naslov sporočila: icon_impressed  Odgovori s citatom

Evo ga!

daljinecAIVA.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  daljinecAIVA.pdf
 Velikost datoteke:  1.38 MB
 Downloadano:  419 krat

kunte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 14, 2009 9:37 am    Naslov sporočila: icon_note daljinec avia Odgovori s citatom

1.
Vklopite sprejemnik in nastavite daljinec na sprejemnik
2.
Pritisnite tipko TVl ali druge
3.
DrZite hkrati tipko POWER ( VKLOPfIZKLOP) in tipko SET cca 5 sekund
4.
Kontrolna lucka se prizge
5.
Izpustite tipke
6.
Kontrolna lucka zacne utripat in tako se.pricne iskanjem pravilne kode
7.
Ce se sprejemnik med iskanjem ugasne, ga ponovno prizgete in tako shranite codo v spomin

Mirko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 16:03
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 14, 2009 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Večina daljincev se aktivira tako.
Če gre za TV
vklopi TV
daljiinec vsmeri proti TV ju
pritisni SET +TV1 da se prižge lučka
pritisni SET da začne utripati lučka
počasi pritiskaj tipko IO
ko TV ugasne pritisni še enkrat TV1

Če gre za TV
vklopi TV
pritisni SET +TV1 da se prižge lučka
vpiši KODO
pritisni TV1
Ta postopek velja tudi za druge aparate.
Nazaj na vrh
elviraali
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 05 Avg 2009 22:08
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 08, 2009 8:07 pm    Naslov sporočila:  avia Odgovori s citatom

a mi lahko kdo pove kje lahko na internetu najdem navodila za avia daljinca, ker si jih tu ne morem dol povlečit ker sem se pravkar registrirala Very Happy
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 08, 2009 8:22 pm    Naslov sporočila:  Re: avia Odgovori s citatom

elviraali je napisal/a:
a mi lahko kdo pove kje lahko na internetu najdem navodila za avia daljinca, ker si jih tu ne morem dol povlečit ker sem se pravkar registrirala Very Happy

Ce ime proizvajalca in oznako vpises pravilno, jih lahko najdes na Googlu. Dodatni besedi za iskanje sta "remote" (daljinec) in "manual" (krajse od user manual, torej navodila za uporabo).

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 21, 2009 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobil sem univerzalni daljinski upravljalnik, brez navodil, strica Google in Bing pa tudi ne vesta kaj veliko o njem.

Oznaka je AV8, uporablja 2 AAA bateriji, drugih napisov po katerem bi sklepal kdo je proizvajalec, pa ni.

Pripenjam sliko, če bi bilo iz nje mogoče razvozljati kaj več:

AV8.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  49.79 KB
 Pogledana:  27 krat

AV8.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Testni forum, brisano, smeti, offtopic Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni