|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2009 9:24 am Naslov sporočila: |
|
|
To je pravilni pristop, vendar od tistega zgoraj ne pričakujem, da se bo potrudil brati guglove napotke.
Zanimivo je, kako so včasih mladi zaverovani sami vase. Saj znam, sem že instaliral okna, pa video kartico sem tudi že zamenjal. Dokler deluje "plug and pray" je vse vredu, da bi pa poznali osnove mrežnega povezovanja, je že preveč. Da o različnih tipih prijave pri različnih ponudnikih sploh ne govorim. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2222 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2009 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Čisto banalno. Tudi meni je v velikrat vrglo ven, da je povezava omejena ali prekinjena, vendar je internet deloval (beri lahko sem si ogledal spletne strani). _________________ LP Gašper
Nazadnje urejal/a airwolf Pon Avg 17, 2009 2:04 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 11.97 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2009 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
airwolf je napisal/a: |
Čisto banalno. Tudi meni je v elikrat vrgko ven, da je povezava omejena ali prekinjena, vendar je internet deloval (beri lahko sem si ogledal spletne strani). |
Če je povezava omejena, si mogoče lahko prišel na splet. Ko pa je povezava prekinjena, strani lahko gledaš samo iz lokalnega diska!
Verjamem pa, da je internet deloval. Deluje tudi če ugasneš računalnik.
A je tako težko prebrati stavek, preden stisneš pošlji? _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2222 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2009 2:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Popravljeno. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blazkox Član

Pridružen-a: Čet 19 Mar 2009 22:00 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.30 Kraj: Koroška (Podvelka)
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2009 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eto sem zamenjal MAC pa internet še kr ne dela. najmnj 5x sem šel točno po postopkih tak kot je treba pa nič |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2009 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kaj pravi ipconfig /all ?
In podvprašanje, si vpisal pravo MAC adreso ali kar eno iz primerov?
In če se že greš kvazi računalniški servis, zakaj si nisi naštimal router? In sedaj po možnosti preštekuješ kabel pri prižganem modemu in stvar mogoče tudi zaradi stalno vklopljenega modema noče delovati? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2009 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
blazkox je napisal/a: |
Heh , malo prej sem probal sam vpisat IP,masko,Gateway v njen računalnik in mi je net lepo zaznalo ( kazalo mi je da dela normalno). Sem mislil hvala bogu, mislim it na MSN pa na net da viim če dela, pa spet nič |
Kaj pa DNS naslovi? Če so neznani potem ne dela MSN in normalno brskanje po spletu (www.google.com namesto http://209.85.129.104/). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dpavli Član

Pridružen-a: Čet 25 Jan 2007 9:19 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.54
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2009 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
In podvprašanje, si vpisal pravo MAC adreso ali kar eno iz primerov? |
Blazkox: zakaj pa ne pokličeš na Trierin helpdesk, da ti nekoliko pomagajo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blazkox Član

Pridružen-a: Čet 19 Mar 2009 22:00 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.30 Kraj: Koroška (Podvelka)
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2009 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
dpavli je napisal/a: |
Azrael je napisal/a: |
In podvprašanje, si vpisal pravo MAC adreso ali kar eno iz primerov? |
Blazkox: zakaj pa ne pokličeš na Trierin helpdesk, da ti nekoliko pomagajo? |
Se ti zavedaš da tam pri njih dela neka nepismena baba? Če pa pokličem prav na triero pa lahko čakam da pridem na vrsto 25-60min ob poslušanju neke muzike ki špila zravn v telefonu. Po 10 min mi že živci popustijo. Sej zdej mi je zagrablo net in dela MSN, mozilla... Tak da tnx za pomoč, pomagal mi je MAC pa DNS sem še mogel vpisat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Avg 17, 2009 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
blazkox je napisal/a: |
Se ti zavedaš da tam pri njih dela neka nepismena baba? Če pa pokličem prav na triero pa lahko čakam da pridem na vrsto 25-60min ob poslušanju neke muzike ki špila zravn v telefonu. Po 10 min mi že živci popustijo. Sej zdej mi je zagrablo net in dela MSN, mozilla... Tak da tnx za pomoč, pomagal mi je MAC pa DNS sem še mogel vpisat. |
Malo izbiraj besede. Tukaj bi se vprašal kdo je nepismen (pisno in računalniško)! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni