www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težava z instalacijo WIN XP

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Danilo1985
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Jul 2009 23:21
Aktiv.: 0.13
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 19, 2009 3:21 pm    Naslov sporočila:  Težava z instalacijo WIN XP Odgovori s citatom

Vem da se bo mogoče slišalo neumno vprašanje ampak vseeno: Na težavo sem naletel ob ponovni inštalaciji WIN XP, ko se mi ob prvem ponovnem zagonu (takoj ko se skopirajo datoteke potrebne za inštalacijo) pojavi blue screen z napako:
*** STOP: 0x0000007B (0xf9e49528,0xc0000034,0x00000000,0x00000000)

Mogoče je problem z HDD, imam sicer dva fizično ločena diska preko RAID SATA vmesnika na PCI vodilih?

Mogoče kdo ve kako to rešiti?

Lp!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 19, 2009 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://support.microsoft.com/kb/324103

Poskusi s tem Smile

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.16
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 19, 2009 4:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je bila namestitev izvedana brez ustreznega driver-ja za SATA krmilnik.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 21, 2009 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali pa to - potrebuješ delujoč disketnik in driverje na disketi (na žalost)
Ko zaženeš inštalacijo s CDja, pritisni F6:

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
r0b1
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Avg 2009 10:22
Aktiv.: 0.37
Kraj: Nm

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 21, 2009 8:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je težava ker Win XP nimajo ustreznih gonilnikov za SATA diske. Težavo sem sam reševal tako da sem v biosu izklopil podporo za SATA diske, inštaliral win, namestil gonilnike in v biosu zopet vključil podporo za SATA diske.
Nazaj na vrh
S56RGA
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33
Aktiv.: 1.59
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 21, 2009 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V biosu poskusi zamenjat sata mode.
sisoski2
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Avg 2009 13:14
Aktiv.: 0.27
Kraj: Strumica

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 11:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zivljo
mores napraviti novi disk za instalacijo s umetnutim driver-ima za Raid controller in pri instalacijo pokazati da imas taj drv, more biti ok
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 24, 2009 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sisoski2 je napisal/a:
zivljo
mores napraviti novi disk za instalacijo s umetnutim driver-ima za Raid controller in pri instalacijo pokazati da imas taj drv, more biti ok

Približno sem razumel kaj je napisal.
Naredi nov instalacijski CD s tem programom http://www.nliteos.com/
Integriraj vse gonilnike in druge stvari po želji. Seveda, če ne bo delalo po prejšnih nasvetih.
Nazaj na vrh
Danilo1985
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Jul 2009 23:21
Aktiv.: 0.13
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V čim je lahko problem z sledečo zadevo:
ob inštalaciji in nalaganju gonilnikov torej ko so gonilniki naloženi se izpiše spodaj Setup is starting Windows, kjer se tudi ustavi. Naslednji korak je nalaganje datotek potrebnih za namestitev. Poskusil sem z različnimi XP-ji, včasih se sistem obese že takoj po obvestilu za Automated Recovery (F2). Je mogoča težava s strojno opremo?
Nazaj na vrh
romc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06
Aktiv.: 1.90
Kraj: Zapotok nad Igom

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 7:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče je kriva tudi strojna oprema NAPAJALNIK !!!!!
Pred nekaj leti sem imel podoben primer, da so se na novo sestavljenem
računalniku kar naprej pojavljali blue screen i . Seveda na začetku tudi
pri instalaciji. Po zamenjavi vsega, MB, RAM, DISK GRAFIČNA je po tednu dni
in po zamenjavi "napajalnika" vse delalo BP.

LP,
Nazaj na vrh
mrsmoke
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Feb 2005 23:22
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo! Lahko imaš zanič ram. Preveri ga z programom Memtest86
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem je lahko tudi v trdih diskih, in sicer poglej malce nastavitve jumperjev (nevem kako to zgleda v RAID načinu).
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2009 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako si rešil zadevo? Imam namreč isti problem pri novem prenosniku HP610. Kupljen z "free dos" sistemom, ob inštalaciji XP-jev pa ista napaka ko nalaga driverje za inštalacijo.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.16
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2009 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V BIOS-u nastavi SATA krmilnik v Legacy oz. IDE mode.

Potem bi moralo štimati.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.67
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 28, 2009 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ob namestitvi XP-jev na SATA disk in če je v BIOS-u nastavljen način SATA ponavadi ne dobimo BSOD-ja ampak obvestilo da namestitveni program v računalniku ni našel nobenega trdega diska. Originalni XP-ji nimajo SATA driverjev, če ima kdo kakšno ripano verzijo,kjer so integrirani, pa ni nujno da so pravi in takrat lahko pride do modrega ekrana.
Torej prvo originalne XPje in tako kot je rekel azrael, če ne pomaga, je problem v strojni opremi. Kje---huh... Od a do ž. Kjerkoli. Jaz sem npr. že obupoval,(vzel ven VSE razen nujnega, menjal VGA, menjal RAM...) ko sem spoznal da je bil problem v tem da moj SATA disk očitno ni podpiral funkcije APM, ki jo uporabljata vista in win7, in tako je do BSOD-ja prihajalo čisto naključno. Niti uradni serviser mi ni znal pomagati (njemu je itak "delalo")
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni