|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
forum-1 Neznanec

Pridružen-a: Sob 30 Jul 2005 16:29 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Pet Avg 12, 2005 9:06 am Naslov sporočila: koda daljinca za rampe |
|
|
Najprej naj povem, da sem začetnik in se na elektroniko ne spoznam kaj dosti, zato oprostite če ustrelim kakšnega "kozla". Zanima me če je mogoče da bi skeniral kodo iz daljinca za rampo kar z dlančnikom. Zamislil sem si nekako tako, da bi se naredilo vezje z rf sprejemnikom z ustrezno frekvenco, ki bi sprejel signal (kodo) iz daljinca ko bi kdo prišel odpret rampo, na drugi strani bi pa bil ir oddajnik, ki bi kodo prek IR povezave na dlančniku le-to poslal v dlančnik. Tam bi kodo shranil in jo kasneje predvajal spet preko IR oddajnika na dlančniku v neko drugo vezje, ki bi imelo na eni strani IR sprejemnik na drugi pa rf oddajnik ki bi z tisto frekvenco za katero je namenjen kodo zopet poslal do rampe, ki bi se odprla. Verjetno to ne bi šlo skozi že zaradi tega ker bi težko našel software za dlančnik s katerim bi bilo to mogoče narediti, pa verjetno je tudi v mojem načrtu še kakšna luknja. Ampak ideja se mi pa zdi zanimiva, samo je verjetno neuresničljiva, Kaj pa vi mislite??  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni