www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

koda daljinca za rampe

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
forum-1
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 30 Jul 2005 16:29
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 12, 2005 9:06 am    Naslov sporočila:  koda daljinca za rampe Odgovori s citatom

Najprej naj povem, da sem začetnik in se na elektroniko ne spoznam kaj dosti, zato oprostite če ustrelim kakšnega "kozla". Zanima me če je mogoče da bi skeniral kodo iz daljinca za rampo kar z dlančnikom. Zamislil sem si nekako tako, da bi se naredilo vezje z rf sprejemnikom z ustrezno frekvenco, ki bi sprejel signal (kodo) iz daljinca ko bi kdo prišel odpret rampo, na drugi strani bi pa bil ir oddajnik, ki bi kodo prek IR povezave na dlančniku le-to poslal v dlančnik. Tam bi kodo shranil in jo kasneje predvajal spet preko IR oddajnika na dlančniku v neko drugo vezje, ki bi imelo na eni strani IR sprejemnik na drugi pa rf oddajnik ki bi z tisto frekvenco za katero je namenjen kodo zopet poslal do rampe, ki bi se odprla. Verjetno to ne bi šlo skozi že zaradi tega ker bi težko našel software za dlančnik s katerim bi bilo to mogoče narediti, pa verjetno je tudi v mojem načrtu še kakšna luknja. Ampak ideja se mi pa zdi zanimiva, samo je verjetno neuresničljiva, Kaj pa vi mislite?? Brick wall
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni