www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV Denver DTX-2910
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.41
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 12:36 pm    Naslov sporočila:  TV Denver DTX-2910 Odgovori s citatom

Potreboval bi shemo in napotke, problem se je pojavil včeraj ( se je pojavil že preden sem jo sam dobil, takrat je odletel keramični kondenzator 22K 1kV na visokonapetostnem delu, nato je TV delovala normalno. Kasneje je začela z rategovanjem slike, sliko je raztegnilo po horinzotali v vsako smer po cca. 3cm, kar me ni nekako motilo in sem jo pustil na miru). Sedaj po včerajšnem neurju, oz. po izklopu stikala na podaljšku pa se TV več ne zbudi, kuri varovalko. Slike vezja pripnem kasneje.

pomanjsana.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  141.07 KB
 Pogledana:  3 krat

pomanjsana.JPG

GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 12:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še več slik:

DSC02189urejena.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  704.02 KB
 Pogledana:  30 krat

DSC02189urejena.JPG

DSC0219222222.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  805.92 KB
 Pogledana:  11 krat

DSC0219222222.JPG

DSC021900000000.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  743.74 KB
 Pogledana:  10 krat

DSC021900000000.JPG

KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.87
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odklopi končni tranzistor v horizontalni končni stopnji in vklopi sprejemnik. če bo switcher deloval menjaj končni močnostni tranzistor v horizontali
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sheme za ta tip jo nimam sem pa jo popravljau. Če ne bo bolje se loti sistematično.
Odklopi preklopni tranzistor v swicherju,vklop tv če varovalka zdrži pol ga menjaj preglej še prej rc elemente in dijode z ohmmetrom, če ti pa varovalka vseen skuri brez vgrajenega BU tranzistorja je jasno ali usmerniški mostičk v stiku ali celo dodatna napaka termistor ob releju v stiku. Če je sliko rastegnilo premeri upore. Kontroliri tudi končni tranzisor v horizontali

Nazadnje urejal/a KlavdijC Ned Okt 04, 2009 9:44 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.67
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 23, 2009 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Multimeter priklopi na piskač, in najprej preveri greatz in močnostni tranzistor (to je tisti, ki je na hladilniku) v napajalnem delu. V bolj redkih primerih lahko odleti tudi PTC upor.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 27, 2009 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem se malce "vtopil" v TV. Premeril sem vse diode, katere so vse delujoče, greatz delujoč, PTK delujoč, nato sem vzel ven tranzistor desno od switch-a kateri je delujoč, in ob upanju da ni spet odletel tale switch kot prvič (5Q1265RF), glej ga zlomka med pnom 1 in 2 enako kot prvič je prišlo do preboja, le da tokrat tudi ni skurlo keramičnega kondenzatorja. Sedaj bom naročil ta switch, toda zakaj je prišlo do tega enako kot prvič (pred 3 leti)?... Upam da bo po menjavi switch-a delovala TV. Rolling Eyes

DSC02190prebit.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  746.22 KB
 Pogledana:  11 krat

DSC02190prebit.JPG

KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 27, 2009 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta tip televizorja sem popravlju ..nerodna ker je velika škatla za po mizi, pa pokrov ..ena dlan vijakov. Pri mojemu primirku je odpihnilo greatz zaradi napet. konice ko je bliskalo kot je lastnik potožil. Nč ..zamenjaj ga..vedno pa ko naročaš vzemi vsaj dva ker ..nikoli ne veš.. Če bo delalo ok potem se ne sekiraj. Malo ga pusti prižganega in občasno poglej če so nap.ok.S sluhom se ga da dobro slišat če je pisk enakomiren potem je ok. Kadar deluje ok takrat napak ni če ne bo delovalo tukaj smo da rečemo kakšno in da ga spravimo v red. Angel
Pozdravljen

Nazadnje urejal/a KlavdijC Ned Okt 04, 2009 9:45 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 27, 2009 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm sedaj preden naročim tegale pri enakem "ponudniku" kot sem ga prvič (mislim, da me je konkretno obral) kakšen je nadomestek le tega?

5Q1265RF

Datasheet najdem le od imena KA5Q1265RF, pdf priložen. Ker če najdem nadomestek kateri je ceneje bi jih kupil več potem takem. LP! Hvala za odgovore!

PS: zeus, poizkusi čim bolj slovnično že dvakrat si zašel v špansko vas Very Happy (nič slabega ne mislim s tem)

KA5Q1265RF.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  KA5Q1265RF.pdf
 Velikost datoteke:  235.26 KB
 Downloadano:  19 krat

KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Angel Ja vem sorry. Kdaj mi uide in kakšno črko v besedi ispustim ker kakšno besedo kje okrajšamo.. tukaj pa imam tudi sam te španske vasi čez glavo, pač bom mogel po slovnici. Vem imajo kar ceno samo trenutno za ta tip nevem za kakšnega ekvivalentnega,bom mogel malo po katalogih poiskat dvomim da obstaja Think
Moram pogledat in ti bom napisal. Če boš imel problem kar napiši..
Vem kdaj tudi meni ne dišijo take cene.
Nazaj na vrh
KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam naročam pri štirih,eden je vedno kdaj cenejši.Kdaj tudi prašam kolega da iz italije kaj prinese.
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, lepo prosim, ker nazadnje sem dal 15€ za enega. Confused
KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok se bom pozanimal. Popoldne sem v službi. Bom sporočil. Ni lahko dati toliko da ga potem odpihne.. imajo pa ceno vsi taki ic-ji ni poštenosti nekaj takih kosov je že celi tv
Lp
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo predlog, ob zasoljenih cenah elementov v napajalniku te TV.

Ko boš zamenjal vse pokvarjene in tudi vse sumljive elemente tudi, če na multimetru kažejo, da so OK (priporočam, da menjaš diode v graetzu na vhodu), prvi vklop izvedi preko 100W žarnice. Prej moraš odklopiti razmagnetenje ekrana.

Ko boš vklopil čez žarnico, boš imel vsaj približno predstavo koliko je ura.

Če bo žarnica po vklopu za trenutek močno zasvetila, potem pa malo ali nič, TV pa se bo postavil na stand-by, je velika verjetnost, da bo bo šlo tudi z direktnim priklopom na omrežje.

Vklop v delovanje ne bo uspešen, saj TV ne bo dobil dovolj "soka" čez žarnico, kar je seveda normalno.

Če bo žarnica nasprotno ves čas svetila praktično s polnim sijajem, je v napajalniku še nekaj narobe in bi z direktnim vklopom vsekakor spet nekaj uničil.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
GregorN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 28, 2009 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno tole sem nameraval narediti, razmagnetenje ekrana imam izključeno, za diode pa velja, bom zamenjal. Nato upam da dobim kakšen poceni ekvivalent, če ne mi druga ne preostane kot nakup originala. LP!

PS: "napravo" proti kratkemu stiku pa tako imam narejeno, sem tudi dal na forum Smile

KlavdijC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 29, 2009 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen Grega tako kot je omenil Azrael je pametno samoumevno da ne gre ic takoj..da žarnica služi kot breme.Danes bom imel nekaj časa ,zvečer bom pogledal za cene in nadomestni tip
Lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni