www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izdelav nadzora nad pašnikom! Problem: Brez elektrike.
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 12, 2005 5:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zetagi je napisal/a:
Proti meni pa majo, vbeliko za povedat! Sad

Zakaj, zato ker nakladaš s svojimi komentarji delaš bedaka s sebe ter ostalih.

Le primer ene izjave s tega sporočila:

Citiram:
Pred kakimi 14 dni je v bližini našga pasnika medved poklal več ovac!
Zato se bojim tudi za naše!

Mi lahhko pojasniš kako bo video nadzor varoval ovce pred medvedom. ... mogoče boš posnetek dal lovcem, ki bodo našli medveda ter mu izstavili račun ...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zetagi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 01 Jul 2005 19:50
Aktiv.: 0.09

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 13, 2005 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo ter drugi moderatorji> BEDAKI STE VSI SKUPI |Razen izjem|Very Happy
Proklet forum, bolj [cenzurirano] pa še ne, da se z člana dela norca.
Na grmodo z njim!
Pa me spet BANAJ pa kar kol, BMK
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 13, 2005 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zetagi je napisal/a:
Pa me spet BANAJ pa kar kol, BMK

Nedvomno ti bom željo izpolnil, samo v bodoče ne stokaj več kako rad bi sodeloval na forumu!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 13, 2005 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@zetagi Takih članov nočemo, ki se takole obnašajo do tistih, ki poskušajo pomagati. Dobil si dosti konstruktivnih odgovorov. Pa ne misli da ti Frenki ne pomaga .... njegova zasluga je, da forum obstaja in njegova, da je red na forumu. Pa ne misli da je cenzura samo tukaj, na vseh forumih ki nekaj dajo nase je taka ali drugačna cenzura.
Da to narediš na elektro-n si že banan, zato v bodoče bodi strpen.
Si pa sam zakuhal tole, sploh ne vem, zakaj si se pojavljal pod več imeni Confused
... in pa tale izpad na koncu, v lepi luči si se predstavil, ni kaj, sam sebe v drek tlačiš s takimi izjavami.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 13, 2005 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
@zetagi Takih članov nočemo, ki se takole obnašajo do tistih, ki poskušajo pomagati. Dobil si dosti konstruktivnih odgovorov. Pa ne misli da ti Frenki ne pomaga .... njegova zasluga je, da forum obstaja in njegova, da je red na forumu. Pa ne misli da je cenzura samo tukaj, na vseh forumih ki nekaj dajo nase je taka ali drugačna cenzura.
Da to narediš na elektro-n si že banan, zato v bodoče bodi strpen.
Si pa sam zakuhal tole, sploh ne vem, zakaj si se pojavljal pod več imeni Confused
... in pa tale izpad na koncu, v lepi luči si se predstavil, ni kaj, sam sebe v drek tlačiš s takimi izjavami.

Točno tako. Naj se dela na kvaliteteti foruma.
Saj sem tudi jaz sem noter napisal eno izjavo, ker sem bil bolj vesele narave tisti dan, pa je bila brisana, pa se ne pritožujem čisto nič. Ljudje, ki skrbijo za red že vedo kaj delajo. Edino kar bi lahko naredil, je to da bi se opravičil, ker sem zasmetil temo.

lep večer še naprej Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 15, 2005 6:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala bogu, da si bil enkrat skenslan. Na kateremkoli forumu te najdem, povsod klatiš neverjetne neumnosti. Vsaj 100x sem se že ugriznil v jezik (beri:tastaturo), da ti nisem napisal nekaj krepkih.

LP
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 15, 2005 7:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da poizkusim obrnit temo nazaj v zastavljeno smer ... Very Happy

V bližini nenaseljene hiše ima kolega vrt iz katerega mu kradejo bio povrtnine vsako leto v večji količini. Ograja iz bodeče žice in alarmna naprava z reflektorjem in sireno, ki sem mu jo izdelal, je pri tatovih povzročila celo maščevalnost v obliki uničevanja tistega kar ne morejo odnesti. Po principu, če ne morem dobiti jaz tudi ti ne boš užival pridelka! Rolling Eyes
Ker se vse vedno dogaja ponoči sva razmišljala, da bi v notranjosti žične ograde naredila čimbolj neopazno mrežo z nekaj žicami pod visoko napetostjo (malo močnejšo od el. pastirja), da bi nepridiprava malo bolj konkretno osmodilo.
Tukaj pa se pojavi problem. Zdravega človeka predvidena napetost oziroma tok lahko samo malo opeče in šokira (policijski šokerji), toda kaj če je to oseba z slabšim srcem in se srečanje s takim varovanjem za nekoga konča tragično?

Zato me zanima kakšni so pravni vidiki in tehnični normativi za varovanje z električno napetostjo (poudarjam: v notranji ograji) ali podobnim sistemom, kar je že omenil @reber?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 15, 2005 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Boljša varianta kot to da človeka slučajno ubiješ z elektriko bi bila mogoče, da bi ga posnel z kamero, pa njegov avto. Potem pa lepo pokličeš policijo, pa naj se oni ukvarjajo z njim.

Je pa tole verjetno bolj zahteven projekt. Vpašanje če bi se računsko povrnil.

Mi pa gredo takšni ljudje pošteno na živce. Mogoče bi lahko naštimal protipehotne mine Twisted Evil

Sem že sam srečal fino gospo, ki se je ustavila z svojim BMW-jem ob cesti in v kostimčku in petkah odpeketala do nekega vrta (ob cesti) in narabutala nekaj zelenjave. Rolling Eyes Revca ni imela denarja za korenjček.

reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 15, 2005 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ima ograjo in je narejena tako, da je jasno da je ograja in narejena z namenom preprečiti dostop, potem na notranji strani povlečeš še nekaj žic pod napetostjo električnega pastirja nekje med 5 in 10 J in nepoznavalca bo električni udarec ustrašil. Udarec bo hud, saj se bo dotikal mreže in bodeče žice ki bo na potencialu zemlje in še žice pod napetostjo. Udar bo večji kot če bi stal na tleh. Za poznavalca pa to niti ne bo problem, saj lahko kretko sklene žico pod napetostjo in mrežo, kar povzroči da žica ne trese več. To se pa da zaznati z merilnikom toka v ograjo in s tem sprožiti alarm. Električni pastir ni prepovedan, sicer pa ni nevaren in bi bil na notranji strani ograde.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 15, 2005 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Video-nadzor je na objektu že montiran, vendar ne doseže 50m kolikor je glavnina pridelka oddaljena od hiše. Postavitev kamere izven objekta bi povzročila le še dodatno krajo tehnike. Tudi svoj avto storilec pusti cca. pol kilometra stran in ga ne more posneti nobena kamera. Poleg tega je video nadzor v naravi in povrhu še v obilnem zelenju - grmičevju neuporaben.

Na video-nadzor okolice objekta se je že ujelo nekaj naivnežev, ki so prišli blizu objekta. Policaji so po ogledu posnetkov le skomignili z rameni in se izgovarjali, da je škoda za preiskovalni postopek premajhna, čeprav skoraj vedno presega 30k sit. Izjema je bil le tat, ki so ga policaji slučajno poznali in mu je posnetek dodal le piko na i v spisku prejšnjih kaznivih dejanj za uvedbo postopka.

Cela zadeva bi bazirala na dveh ali treh ločenih VN virih in žicah med pridelkom - presenečenje tudi za poznavalce, ki bi po vsej verjetnosti naredili le eno ozemljitev Very Happy. VN žice bi bile razpeljane po sredini in ne takoj ob bodeči žici. Zato bi uporabil malo višjo moč-napetost, ker prijem za maso in "fazo" hkrati ne bi bil verjeten.

@reber, kolikšna bi bila okvirna cena materijala za trojnega el. pastirja moči 15 do 20 J ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.67
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 15, 2005 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi si omislil kakega Pit-bull terierja. Zagotovo najboljši odganjalec raznoraznih osebkov iz posestva.
Samo papirje bi si moral priskrbet za njega, če slučajno koga napade.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 15, 2005 10:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

satelitko je napisal/a:
Hvala bogu, da si bil enkrat skenslan. Na kateremkoli forumu te najdem, povsod klatiš neverjetne neumnosti. Vsaj 100x sem se že ugriznil v jezik (beri:tastaturo), da ti nisem napisal nekaj krepkih.

LP

Ali je bilo to meni namenjeno. Ker če je nadaljujeva v pm.

Auč. Šele sedaj sem videl da si napisal skenslan, jaz pa sem prebral skesan. Confused
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 16, 2005 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:

@reber, kolikšna bi bila okvirna cena materijala za trojnega el. pastirja moči 15 do 20 J ?

Kako misliš trojni ? ali s tem misliš 3 pastirje? in pa, več kot 7,5J do sedaj nisem delal, s tem projektom ki je sedaj pri meni najmočnejši, torej 7,5J bi šlo do 10J, več ne vem, bi bilo treba spet dimenzionirati na novo.
Če bi delal 3 ločene, potem ne rabiš tako hudo.
Kar se tiče spojitve ograje električnega pastirja z zemljo, je tako, da če je močan pastir in zelo dobro ozemljen, potem neka spojitev ograje z zemljo ne bo imela velikega vpliva, ker bo po vsej verjetnosti ta spojitev z zemljo precej slabša, kot pa ozemljitev pastirja. Ja, cena za material za en tako močan pastir je nekje med 15 in 20 prešernov
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70644.53

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 16, 2005 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 16, 2005 10:52 am    Naslov sporočila:  re: Odgovori s citatom

A to veste da mora biti na objektu JASNO označeno da je objekt pod ''videonadzorom'' . (nalepka)
Naša zakonodaja je neverjetno bedna in neumna samo tako pač je da te ne bo tat tožil ker si ga na skrivaj snemal. Taka neumnost lahko s Čeferinom izniči dokaze.
Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni