|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lostid Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 17:23 Prispevkov: 234 Aktiv.: 1.15 Kraj: Ljubljana-rudnik
|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 9:47 am Naslov sporočila: C++ programiranje - katera ang knjiga? |
|
|
Torej, znam programirati v c, pač poznam osnovne stvari, zanke, if, funkcije, malo kazalcev.
Rad bi se pa naučil malo bolj c++, npr objektno programiranje razvijanje aplikacij za windows in iščem kakšno angleško knjigo (moderno) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 12:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rad bi te opozoril na Bjarne Stroustrup: The C++ Programming Language
Mnogi pravijo, da je to "The" knjiga Sam pazi, je dokaj tezka za brat. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.78 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/
Za windows aplikacije ti pa svetujem C# (iz izkušenj - v srednji šoli sem naredil nekaj malega win aplikacij v C#-pu, na faksu pa smo delali tudi z MFC-jem (C++) nato pa smo preklopili na C# - vsi smo se strinjali da je C# otročje enostaven proti C++ za isto nalogo ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lostid Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 17:23 Prispevkov: 234 Aktiv.: 1.15 Kraj: Ljubljana-rudnik
|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej sem mislil kupiti knjigo "learn c++ in 21 days" od jesse liberty na ebayu, samo potem sem videl da je letnik knjige 1999, kar je že 10 let staro.
Sicer vredu vem da je standard isti že 40let ampak vseeno operacijski sistemi pa se vedno menjavajo.
Trenutno znam c kolikor smo delali na fe faksu (programirali smo mikrokontrolerje v cju) in bi rad nadgradil svoje znanje, pa tudi programiranje mi je všeč |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Sep 06, 2009 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si naložil Visual Studio 200x in v roke vzel Ivor Horton's Beginning Visual C++ 200x.
Takrat je bil x še 5, danes pa je x pri obojem že 8. Razlike med x-oma ni velika, le pri obeh orodjih morata biti enaka
Sicer pa (ker je tema v embedded sistemih) tole. Pa brez hude krvi, prosim  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alessio Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39 Prispevkov: 363 Aktiv.: 1.61 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 07, 2009 4:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Umnik je napisal/a: |
Sicer pa (ker je tema v embedded sistemih) tole. |
No, da bo uravnotežen pogled na temo C/C++, je potrebno prebrati še članek na spodnji povezavi:
Poor reasons for rejecting C++
Sicer pa ti tako kot Glitch priporočam buklo od Stroustrup-a, avtorja jezika C++.
Za začetek v C++ zgodbo je res fajn njegova relativno nova bukla:
Programming - Principles and Practice Using
Ko doumeš vsebino te, pa lahko nadaljuješ z:
The C++ Programming Language _________________ Question is more important than the answer.(Plato) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lostid Član

|
Objavljeno: Pon Sep 07, 2009 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
The c++ programming sem našel v knjižnici tako da bom najbrž kar to "predelal". cene novih so 60usd + .
Sem pa našel pri sebi eno knjigo c++ na kolenih, slovensko tako da bom z tisto začel
v glavnem hvala za nasvete  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lagrange Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.69 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 07, 2009 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem začel s tole knjigo: Ivor Horton's Beginning Visual C++
Kar se tiče embedded rabe c++. Sem bolj nov na temu področju. Zadnji projekt na LPC2000 sem spisal v c in ga nato predelal še v c++.
Kake bistvene razlike v sami dolžini prevedene kode nisem opazil. Asm koda se mi je zdela dokaj dostojna. Je pa vsaj po mojem menju objektni pristop precej bolj berljiv. Se je pa potrebno zavedati, da nekatere c++ zadeve pač ne sodijo na malčke.
Še vedno velja, da je treba začeti z asm, nato preklopiti na c. Šele potem bi predlagal c++. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
simeon Član

Pridružen-a: Pon 21 Maj 2007 21:55 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.54 Kraj: Šentjernej
|
Objavljeno: Sob Nov 10, 2012 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme.
V katerem "okolju" programirate c# oziroma c++. Kaj priporočate meni, kot začetniku, Visual Studio ali kaj drugega?
Moj dolgoročni namen je napisati program(e), ki bo komuniciral z uC, povezava do baze podatkot SQL, pisanje v excel dokumente itd...
Hvala! _________________ Sej bo bolš! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snow Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02 Prispevkov: 341 Aktiv.: 1.44 Kraj: Ljubljana || Velenje
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Preproste C++ programe sem pisal v notepad++, za kaj večjega (GUI) pa sem uporabljal QtCreator (in Qt framework). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.24 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Nov 11, 2012 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za C# je še najbolje uporabiti M$ VisualStudio. Če pa ti ni, da bi se preveč z M$ ukvarjal, je pa ravno tako dober (malenkost počasnejši pri compilanju, vendar ne preveč) Sharp Develop
http://www.icsharpcode.net/opensource/sd/
S tem sem že kar nekaj programov spisal. Tudi serijska komunikacija je v teh okoljih piece of cake. V C++ je bilo potrebno kar nekaj balinanja, da si spravil kaj iz serijskih vrat (in nazaj seveda). Tukaj je pa domena 1 vrstice kode. Nisem se pa še nikoli s kakimi USB zadevami ukvarjal (zame je to en velik baubau, ki ga nekako nočem zbuditi ).
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni