www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

C++ programiranje - katera ang knjiga?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lostid
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Sep 2008 17:23
Aktiv.: 1.15
Kraj: Ljubljana-rudnik

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 9:47 am    Naslov sporočila:  C++ programiranje - katera ang knjiga? Odgovori s citatom

Torej, znam programirati v c, pač poznam osnovne stvari, zanke, if, funkcije, malo kazalcev.
Rad bi se pa naučil malo bolj c++, npr objektno programiranje razvijanje aplikacij za windows in iščem kakšno angleško knjigo (moderno)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rad bi te opozoril na Bjarne Stroustrup: The C++ Programming Language

Mnogi pravijo, da je to "The" knjiga Smile Sam pazi, je dokaj tezka za brat.

LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.78
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 12:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/

Za windows aplikacije ti pa svetujem C# (iz izkušenj - v srednji šoli sem naredil nekaj malega win aplikacij v C#-pu, na faksu pa smo delali tudi z MFC-jem (C++) nato pa smo preklopili na C# - vsi smo se strinjali da je C# otročje enostaven proti C++ za isto nalogo Mr. Green )
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lostid
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej sem mislil kupiti knjigo "learn c++ in 21 days" od jesse liberty na ebayu, samo potem sem videl da je letnik knjige 1999, kar je že 10 let staro.
Sicer vredu vem da je standard isti že 40let ampak vseeno operacijski sistemi pa se vedno menjavajo.

Trenutno znam c kolikor smo delali na fe faksu (programirali smo mikrokontrolerje v cju) in bi rad nadgradil svoje znanje, pa tudi programiranje mi je všeč
Nazaj na vrh
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 06, 2009 9:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si naložil Visual Studio 200x in v roke vzel Ivor Horton's Beginning Visual C++ 200x.

Takrat je bil x še 5, danes pa je x pri obojem že 8. Razlike med x-oma ni velika, le pri obeh orodjih morata biti enaka Smile

Sicer pa (ker je tema v embedded sistemih) tole. Pa brez hude krvi, prosim Wink
Nazaj na vrh
alessio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Aktiv.: 1.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 4:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
Sicer pa (ker je tema v embedded sistemih) tole.

No, da bo uravnotežen pogled na temo C/C++, je potrebno prebrati še članek na spodnji povezavi:
Poor reasons for rejecting C++

Sicer pa ti tako kot Glitch priporočam buklo od Stroustrup-a, avtorja jezika C++.
Za začetek v C++ zgodbo je res fajn njegova relativno nova bukla:
Programming - Principles and Practice Using

Ko doumeš vsebino te, pa lahko nadaljuješ z:
The C++ Programming Language

lostid
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 6:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

The c++ programming sem našel v knjižnici tako da bom najbrž kar to "predelal". cene novih so 60usd + .
Sem pa našel pri sebi eno knjigo c++ na kolenih, slovensko tako da bom z tisto začel

v glavnem hvala za nasvete Wink
Nazaj na vrh
Lagrange
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Okt 2003 10:07
Aktiv.: 0.69
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 07, 2009 6:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem začel s tole knjigo: Ivor Horton's Beginning Visual C++

Kar se tiče embedded rabe c++. Sem bolj nov na temu področju. Zadnji projekt na LPC2000 sem spisal v c in ga nato predelal še v c++.

Kake bistvene razlike v sami dolžini prevedene kode nisem opazil. Asm koda se mi je zdela dokaj dostojna. Je pa vsaj po mojem menju objektni pristop precej bolj berljiv. Se je pa potrebno zavedati, da nekatere c++ zadeve pač ne sodijo na malčke.

Še vedno velja, da je treba začeti z asm, nato preklopiti na c. Šele potem bi predlagal c++.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
simeon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Maj 2007 21:55
Aktiv.: 0.54
Kraj: Šentjernej

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 9:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne odpiram nove teme.
V katerem "okolju" programirate c# oziroma c++. Kaj priporočate meni, kot začetniku, Visual Studio ali kaj drugega?
Moj dolgoročni namen je napisati program(e), ki bo komuniciral z uC, povezava do baze podatkot SQL, pisanje v excel dokumente itd...
Hvala!

snow
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02
Aktiv.: 1.44
Kraj: Ljubljana || Velenje

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2012 12:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preproste C++ programe sem pisal v notepad++, za kaj večjega (GUI) pa sem uporabljal QtCreator (in Qt framework).
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.24
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2012 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za C# je še najbolje uporabiti M$ VisualStudio. Če pa ti ni, da bi se preveč z M$ ukvarjal, je pa ravno tako dober (malenkost počasnejši pri compilanju, vendar ne preveč) Sharp Develop

http://www.icsharpcode.net/opensource/sd/

S tem sem že kar nekaj programov spisal. Tudi serijska komunikacija je v teh okoljih piece of cake. V C++ je bilo potrebno kar nekaj balinanja, da si spravil kaj iz serijskih vrat (in nazaj seveda). Tukaj je pa domena 1 vrstice kode. Nisem se pa še nikoli s kakimi USB zadevami ukvarjal (zame je to en velik baubau, ki ga nekako nočem zbuditi ).

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programiranje embedded sistemov Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni