www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Led display
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 9:20 pm    Naslov sporočila:  Led display Odgovori s citatom

Lotevam se projekta klik , pa me zanima kje v sloveniji bi lahko kupil 7-segmentni led display z piko MAN 6960?

Vnaprej hvala za odgovore.Applause

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsi 7segmentni displeji, ki jih poznam imajo piko. Dobil jih boš v vsaki trgovini z elektroniko. Pazi le, da bodo s skupno anodo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://si.farnell.com/kingbright/sa56-11ewa/led-display-0-56-he-red-ca/dp/1142440?in_merch=true& Wink

P.S: Glej pod oznako SA56(anoda) ali SC56(katoda),v HTE-ju,IC-ju,just,conrad...Vse povsod jih imajo polno na zalogi.

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 8:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem našel tega, pa me zanima, če je pravi, ker me moti to, da pri enih posebej zraven piše s skupno anodo.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 9:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skupno anodo ima, torej bo pravi. Poišči le še datasheet za ta tip in mu izmeri razdaljo med zgornjo in spodnjo vrsto nogic. Primerjaj z razmakom na ploščici, da ne bo potem kakšnega nepotrebnega presenečenja, če ga ne bi spravil gor.
Nazaj na vrh
miletre
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 8:58
Aktiv.: 2.10
Kraj: Maribor - Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jas ti podarim 4kom. jih imam kr dobro zalogo,sem jih dobil od neke firme ki je šla rakom žvižgat.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 5:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

//offoptic (vem da je to že moj drugi danes, ne bom več, obljubim Razz):
PZUFIC, si bil ti mogoče včeraj v ICju? Nekdo je vzel rdeče LED displaye Smile

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Sebaveh
Saj bom verjetno izdelal svojo ploščico, ker je nekaj čudno tam. Ploščica izgleda enostranska slike pa so za dvostransko. Pa še to je ker nevem kako je obrnjena, da ne bo potem narobe.

@Miletre
Hvala ampak jih bom rajši kupil, saj si jih zaenkrat še lahko privoščiim cene pa tudi niso velike in zaradi tega ni potrebe, da bi svojo zalogo manjšal. Verjamem pa, da so enako dobri kot trgovinski ali pa še boljši.

@Dexboy
Ne nisem bil jaz. Shame on you Sem pa sploh med počitnicami velikokrat tam in sem, kar zadovoljen.

sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z izgledom ploščice se mi ne zdi nič narobe. Je navadna enostranska, z nekaj žičnimi povezavami na zgornji strani. Tisto kar pa izgleda kot sive proge na modri podlagi, pa je najverjetneje prodor svetlobe skozi ploščico, ali pa sitotisk, ali pa rezkanje na zgornji strani. V vsakem primeru je to nebistveno.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 10, 2009 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem bi pa res lahko uporabil obstoječo predlogo. Le še nekaj me zanima. Kolikor sem jaz gledal je ploščica že zrcaljena in je primerna za izdelavo z plastifikatorjem, ali imam prav? Think
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 11, 2009 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No danes sem v HTE-ju kupil rdeče led zaslončke z skupno anodo. Pogledal sem datašita, ki sem jih pripel in primerjal razpored nogic za posamezen segment in je položaj enak, če se nisem kje zmotil. Think

Še tiv poskusno natisnem in vidim, če je skladno z displayi potem pa se lotim izdelave. Pray Dancing

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 11, 2009 6:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo še vedno mislim, da je ploščica dvostranska, ker se čip in zasloni na sliki z položajem elementov križajo. Ali je to res? Think

Prosim za poznavalska mnenja. Pray

GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 11, 2009 7:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole vezje nikakor ni dvostransko, dvostransko so zgolj elementi pozicionirani ( sedem segmentni prikazovalniki so na drugi strani in en upor (gledam sliko))
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 11, 2009 7:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sepravi bom moral zaslone privzdigniti in jih zaspajkati z strani bakra. Eh?
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 11, 2009 7:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glej, na shemi in na slikah imaš prikazano, vse razen prikazovalnikov ter tistega enega upora je s strani kjer vstaviš elemente ter jih z druge strani prispajkaš, na drugi strani (kjer spajkaš) pa moraš dati v luknje kjer so prikazovalniki letvice, in potem samo prikazovalnike vstaviš v te letve.

PS: Sej ta verzija je dobra, ker če tale voltmeter vgrajuješ v kakšno ohišje, nimaš problemov z drugimi elementi, kateri bi ti bili drugače v napoti pri montaži, tako pa gledajo v ozadje.

image_1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  94.7 KB
 Pogledana:  6 krat

image_1.jpg

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni