|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
R.P. Član

Pridružen-a: Čet 21 Apr 2005 19:26 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.41 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 6:45 pm Naslov sporočila: Iščem nov LCD G121C zamenjavo ali nasvet pri popravilu |
|
|
V bagru je vgrajen v armaturo LCD G121C B1P in ima toliko mrtvih linij da se ne da več razbrati kaj piše. Novega ne dobim zamenjave mi pa tudi ne uspe dobiti.
LCD je grafični in ni namenski, tako da ga petimi leti nebi smelo biti problem dobiti ,sedaj pa je postal zastarel in razprodan.
http://www.gre.co.jp/products/lcd/display-gra/index_e.html
Pozna kdo kakšno rešitev, kako bi se dalo popraviti povezavo med
tiskanim vezjem in samim LCD-jem, kajti pri tem je problem povezava. Pri večjih rasterjih povezav sem te pogrel z spajkalnikom z fino konico na spoju vezja in povezave in rezultat je bil največkrat 100% delovanje. Nato sem spojno mesto zalil z dvokomponentnim lepilom in nekateri še vedno delajo. To sem delal pri avtoradiih Blaupunkt.
Tukaj pa je raster tako gost da to nebi šlo zato sem razmišljal da bi poskusil z prevodno barvo ki bi se dobro prijela na steklo tanko lakirano žico, mikroskopom in ogromno potrpljenja.
Mi lahko kdo priporoča primerno prevodno barvo lepilo ki bi se dobro prijelo na steklo. Nekoč sem poskušal z neko srebrno prevodno barvo ki je bila mišljena za popravilo grelnih nitk gretja zadnje šipe pri avtu vendar se ni dobro prijela sploh pa se ni dala dobro dozirat.
Za vsako pomoč pri iskanju novega, zamenjave ali namigu za popravilo starega bi bil zelo hvaležen
LP Robert
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
92.14 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
|
283.98 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
lcd G121CxxP00C.pdf |
1.19 MB |
Downloadano: |
6 krat |
_________________ Rešitev problema spremeni bistvo problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.69 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Sre Sep 16, 2009 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
A na servisu za bager tega nimajo več? Čeprav imajo na servisu verjetno kompletno armaturo,, ki pa sigurno košta.
Drugače tole meni izgleda kot generičen grafični LCD.
Drugače poglej tole. Link je star, ampak morda jih ima še.
Potem je pa še tale.
_________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R.P. Član

Pridružen-a: Čet 21 Apr 2005 19:26 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.41 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Pet Sep 25, 2009 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaže da se bo nič z originalnim LCD-jem.
Našel sem novejše module istih karakteristik 128*128 , vendar ima drugi kontroler.
Že pri staremu je 10 jamper-jev za nastavitev delovanja, če pa dam še drugi LCD modul z drugim kontrolerjem pa dvomim da bi mi uspelo brez pomoči dobiti uporabno sliko na LCD tudi če se da.
Prosil bi koga ki ima izkušnje z LCD moduli za kakšen nasvet.
_________________ Rešitev problema spremeni bistvo problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni