www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

senzor gibanja!!!

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
novinec
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 17 Sep 2009 18:24
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 6:33 pm    Naslov sporočila:  senzor gibanja!!! Odgovori s citatom

zdravo. sem nov na forumu tako da pardon ce je podobna tema bila ze kje odprta. torej potrebujem nasvet(e). moje želje so sledeče... cilj projekta je kot 1 senzor gibanja ki mi bo "štel" kolikokrat se je telo premaknilo.. govorimo kolikokrat na sekundo največ 1-2... potem da bi te podatke pošiljal ne recimo 100m oddaljen sprejemnik.. aja in naprava naj bi bila razmeroma majhna in prenosljiva sepravi napajanje 220 odpade.. PS nisem ravno vešč elektonike sepravi- razlaga in opis za telebane Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mk0388
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2008 21:52
Aktiv.: 0.79
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 17, 2009 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen objekt to specifično?
domobranko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Mar 2006 17:55
Aktiv.: 0.15
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 18, 2009 5:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem za podoben projekt uporabil elektroniko iz reflektorja z vgrajenim senzorjem gibanja. Elektronika preverjeno deluje na 5 voltih, izhod pa je t.i. "open collector". Edina sprememba, ki je potrebna, je odlotanje senzorja za svetlobo tako, da deluje neodvisno od osvetljenosti.

Sama ploščica je velikosti cca. 4x3cm, na njej pa imaš še potenciometre za nastavljanje občutljivosti in čas preklopa.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni