www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup osciloskopa
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 18, 2009 10:04 pm    Naslov sporočila:  Nakup osciloskopa Odgovori s citatom

Stvar je taka. Obuskujem tretji letnik SŠER in se odločam za nakup osciloskopa. Osciloskop bi potreboval za meritve audio ojačevalnikov, testiranje elementov, merjenje digitalnih integriranih vezij. Skratka bi osciloskop uporabljal nekako za splošno uporabo. Klasični osciloskop znam uporabljati tako, da pri tem ni težav. Mislil sem kupiti računalniški osciloskop, vendar pri njih pogrešam component tester. Kakšen osiloscop mi priporočate v cenocnem razredu tja do 300€?

Vnaprej hvala za nasvete in predloge.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 18, 2009 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali se v ERSŠG (prej SŠER Smile ) ne da nič dogovoriti o osciloskopih, ki so jih lansko leto dajali ven in nove noter. Morda so res kar dotrajani a kakšen (tisti bolj pri katedru Twisted Evil ) bi pa še bil za uporabo. Sam sem mislil odkupiti a do tega ni prišlo saj je profesor nekako odlašal Laughing .
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 18, 2009 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Počakaj do naslednjega leta in pojdi v Friederichshafen, pa kupi enega za pol te cene. Boš več kot zadovoljen.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 18, 2009 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Eliminator
Bom vprašal, sem že mislil samo sem nekako pozabil. Edino škoda je ker so bili vgradni. Menjavali so jih pa v učilnicah za elektrotehniko, namesto da bi tiste dotrajanje pri praksi zamenjali. offtopic Sedaj se šola imenuje ERSŠG in ima tisti neprimerni simbol za neskončnost z strelo kot logo šole. Da o majicah ne govorim ko so logo šole Juriju Vegi nataknili na glavo kot očala. Tisti pri katedru pa na srečo nikoli niso v uporabi. Twisted Evil

@VolkD misliš digitalnega ali analognega? Verjetno pa vsekakor misliš novega ali kako?

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.35

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 1:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej mogoče za Rigol, Owon na ebay-u jih dobiš po še kar vredu cenah.
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 5:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem kupil PDS5022s za 300€, sedaj je že 340€, ... Sad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pyr0Beast je napisal/a:
Sam sem kupil PDS5022s za 300€, sedaj je že 340€, ... Sad

Ne bo res klik
Kakšna menja o tem osciloskopu?
Sicer pa sedajle razmišljam o Poscobe basic 2 z sondami, ker sem dobil dobre ponudbe. Shhh

RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
@Eliminator
Bom vprašal, sem že mislil samo sem nekako pozabil. Edino škoda je ker so bili vgradni. Menjavali so jih pa v učilnicah za elektrotehniko, namesto da bi tiste dotrajanje pri praksi zamenjali.

Se strinjam stabo, tisti pri praksi so že res bogi Confused . Drugače pa je vredno poizkusiti, saj kolikor sem se jaz dogovarjal naj bi bila cena za osciloskop simbolična (beri: zelo poceni).
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 1:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Ne bo res

Kjer sem kupil, še kako res Smile
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.tigal.com/product.asp?pid=1793

če lahko zbereš 220€ do konca septembra si tega kupi
Nazaj na vrh
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.51
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 2:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:
http://www.tigal.com/product.asp?pid=1793

če lahko zbereš 220€ do konca septembra si tega kupi

Ima mogoče kdo ta izdelek? Ker ta cena je tudi zame spremenljiva in to že zdaj...prosim za informacije!!!

EDIT:
Pa še v Avstriji je!

Nazadnje urejal/a klemen88 Sob Sep 19, 2009 2:13 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

saj to je isto kot tisti par postov višje edino ime proizvajalca je drugo (primerjaj slike) je identična zadeva
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

UNI-T
Več kot zadovoljen sem z njim pa tudi cena je zelo ugodna. Jaz sem ga kupil direktno iz firme.

mars
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Mar 2008 13:03
Aktiv.: 0.42
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!
Jaz sem na Ebayu kupil Rigola in sem zadovoljen. Če koga zanima naj povem da sem ga vzel pri prodajalcu MibInstruments.
Nazaj na vrh
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 20, 2009 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem dal za svojega 1600€ 2 leti nazaj. Je pa od Tektronix-a.
Se pa splača malo večjo pasovno širino vzet, ker ti je hitro žal potem...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 1 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni