|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70704.77
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 1:55 pm Naslov sporočila: Na GZS podelili nagrade najboljšim inovacijam |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.10 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko imaš še tako dobro inovacijo, ampak ne boš prišel v izbor  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.41 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26 Prispevkov: 1523 Aktiv.: 7.88 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
To pa tudi mene zanima ,objavljene samo podjetja. Kaj pa mi delavničarski mojstri? Nekateri so takrat videli v računalniku z zaslonom ..karneki..Pa danes?! Pa izvor je iz garaže |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.49 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 4:02 pm Naslov sporočila: Re: Na GZS podelili nagrade najboljšim inovacijam |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Ljubljana - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes v Ljubljani podelila priznanja za inovacije, nastale v letu 2008. Skupaj je kandidiralo 185 inovacij več kot 500 inovatorjev.
Zlata priznanja so letos prejele družbe Acroni, Danfoss Trata, Domel, Gorenje, Kovinoplastika Lož, Melamin in BSH Hišni aparati.
Prejemniki srebrnih priznanj so družbe Atech elektronika, BSH Hišni aparati, Elti, ETI elektroelement, Hidia inštitut klima, Hyb, Impol, Krka, Metal RAvne, Primat tovarna kovinske opreme ter Svetloba.
Bronasta priznanja so dobila podjetja Biro M-14, domel, EPIC, Hidria AET, Infotehna, Iskara Avtoelektrika, Kolektor LIV, Lafarge cement, Perutnina Ptuj, SIP Strojna industrija in varstroj. Diplome pa so prejele družbe Cinkarna, Comet, ETI Elektroelement, Fonaterm, HTZ Velenje, Ino Brežice, Kanja Brege, Lesna TIP Otiški vrh, Nieros Metal, Selekt ter Uroš Maklič in Konrad Ajster.
Vir: http://www.siol.net/gospodarstvo/2009/09/gzs_podelila_priznanja_najboljsim_inovacijam.aspx
PS: Kakšnih "forumašev" nisem srečal, čeprav je bilo kar nekaj inovacij tudi s področja elektronike  |
Kovinoplastika Lož -  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

|
Objavljeno: Pet Sep 18, 2009 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čestitke  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Sep 19, 2009 9:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Živjo,
Da se malo pohvalim, sem bi s firmo na podelitvi priznanje. Dobili smo zlato in bronasto priznanje, kjer sem kot soavtor tudi sodeloval pri razvoju. Lahko rečem, da smo zelo zadovoljni.
@ Zeus
Delavniški mojstri tukaj ne pridejo v upoštev, saj gre za inovacije iz gospodarstva. Mojstri se lahko prijavite na kak drugi izbor.
@SimonS
Res je kot praviš. Lahko imaš dobro inovacijo in ne prideš v izbor. Za izbor je pomembna dobra predstavitev, oz jaz temu pravim zavijanje v celafan. Kot je poudaril predsednik komisije je bilo letos veliko prezgodnjih prijav. S tem je imel v mislih, da so nekateri prijavili inovacije še brez tržnih rezultatov. To je bil tudi eden izmed glavnih kriterijev ocenjevanja. Lahko razviješ neko uber hudo zadevo, vendar če jo ne prodaš si na nuli. Zato me sploh ne preseneča da so BSH Hišni aparati, d.o.o za Tassimo prejeli zlato priznanje. Prodali so že milijonti aparat.
Drugače pa te inovacije niso nič drugega kot dober marketing podjetja, saj podjetje, kolikor je meni znano nima nič od teh priznaj. Nikakršne denarne nagrade, kotizacij, participatije... skratka nič.
Tudi inženirji se recimo pri nas ne bomo popolnoma nič opomogli s to nagrado. Do danes od vodstva podjetja nismo prejeli niti zahvale, da o čem drugem sploh ne sanjarim.
In kaj mislite, koliko jim inženirji sploh pomenimo?  _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KlavdijC Član

|
Objavljeno: Sob Sep 19, 2009 12:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je. Sem pa pomislil tako, kot mi elektroniki ki po delu še nimamo dost in doma grejemo spajkalnik naprej .. Hmm kakšne nagrade za osebne inovacije bi bilo za nas kot nalašč če bi padlo v žep še nekaj tisočakov. Lepo je karkoli da kdo,kjerkoli doseže kar največ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Sob Sep 19, 2009 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

|
Objavljeno: Ned Sep 20, 2009 8:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas je enako. Nisem pa niti pričakoval, da bi kdo kaj razmišljal v tej smeri. |
V bistvu tudi pri nas nismo nič pričakovali. To pravim zato, ker je veliko ljudi prepričanih, da smo dobili veliko denarno nagrado. Pa ni čisto tako.
MarE69 tudi tebi in vsem prejemnikom nagrad čestitke.  _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KrEn Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 8:55 Prispevkov: 180 Aktiv.: 0.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 8:25 am Naslov sporočila: Kaj pa spisek? |
|
|
Kje pa je objavljen spisek inovacij z vsaj minimalnim opisom?
Tole mi diši na kuhinjo?
Ali se kaj spregledal... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pet Okt 16, 2009 7:26 am Naslov sporočila: Re: Kaj pa spisek? |
|
|
KrEn je napisal/a: |
Kje pa je objavljen spisek inovacij z vsaj minimalnim opisom?
|
Eden iz med takšnih minimalnih opisov je tukaj, kjer smo koroški inovatorji. Sam sem že drugič med njimi, lansko leto z zlatim priznanjem, letos sem se moral zadovoljit s srebrnim. Verjetno je za vsako pokrajino posebej objavljen seznam inovatorjev. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

|
Objavljeno: Pet Okt 16, 2009 2:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

|
Objavljeno: Pet Okt 16, 2009 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanikam gornjo izjavo. Pri nas so se spomnili in je bilo v zadnji kuverti prijetno nenadejano presenečenje.
LP,
M. |
Pri nas pa zahvala direktorice v internem časopisu.  _________________ LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 dni