www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

"thermal pad"

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2009 11:05 pm    Naslov sporočila:  "thermal pad" Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Popravljam neko vezje na katerem sem ugotovil, da sta šla dva DC DC čipa v SMD ohišju ter s "thermal pad-om". Porezal sem jima pine ter mislil, da ju bom lahko enostavno vzel iz PCB-ja dol. Problem je nastal, ker sta imela "thermal pad-a" prilimana na PCB, ker tudi s segrevanjem nista hotela dol. Potem sem z izvijačem na silo "spajsal" čipa dol iz vezja. Na ploščici sta seveda ostala oba "thermal pad-a", v roki pa mi je ostal samo kos silicija. Poskušal sem še malo bolj pogreti, "pajsati" tisti "thermal pad" dol, da bi ja spustil in se odlepil pa nikakor ni šel. Nove čipe sem nabavil, sedaj pa imam problem, ker ne morem dobiti tista dva "pad-a" dol, da bi lahko nova dva prilotal Mad .

Torej, kaj storiti, ima kdo kakšno idejo?

Hvala že sedaj!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2009 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vroc zrak. Ker si ze unicil ohisje, bo se toliko lazje.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2009 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Postaja na vroč zrak bo rešila tvoj problem.
Če prej ne, ko prideš na piknik Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gregzy87
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 26, 2009 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej je prispajkan ta "thermal pad" gor in ne zalepljen? Ker sem ga zelo grel pa ni spustil in se mi zdi čudno, ker bi moral.
Kako pa to, da na pikniku tudi popravljate, lotate, a ni to samo srečanje nekje na prostem Think .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2009 1:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi prebral temo o pikniku, bi že vedel.
Thermal pad je namenjen direktno in samo odvajanju toplote, kar pomeni, da si en ubogi švoh spajkalnik tiščal na hladilnik. Ustrezna količina vročega zraka, pa gre lepo dol.

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.01

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2009 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vžigalnik Whistle
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gregzy87
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2009 7:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem bom pa očitno spet moral prositi kolega.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.06
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2009 9:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gregzy87 je napisal/a:
Potem bom pa očitno spet moral prositi kolega.

Lahko pa tudi prideš na piknik...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gregzy87
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2009 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko, lahko Smile , bom še videl kako pa kaj bo...
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 28, 2009 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

odvisno kakšen thermal pad imaš - mislim odvajalna stran .

Če je ravna sil ahko si pomagaš da ploščico predhodno segreješ npr tako da jo daš pred lotanjem na kuhalno ploščo na cca 75-100°C . potem pa klasična operacija s pletenico spajkalnikom ali veliko bolje vročim zrakom.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni