|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 3:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
si poskusil kakšen drugi kristal uporabit? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
California Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.00 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 3:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da, različne do frekvence 4MHz. _________________ California |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Oliver Član

Pridružen-a: Sre 27 Okt 2004 13:36 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
-Program je v redu, celo LCD mi dela, poleg tega je eno od razvojnih verzij preveril avtor knjige in ni imel pripomb glede napak, na matere sem najprej pomislil. |
Kakšna je frekvenca z RC oscilatorjem? LCD rutine so namreč časovno odvisne in ti lahko pri eni (nižji) frekvenci delajo, pri drugi (višji) pa ne. Jaz bi za testiranje uporabil res najenostavnejši program, ki samo prižiga in ugaša LEDico, ali pa celo še enostavneje, samo določi portb kot izhod in postavi ene pine visoko druge pa nizko.
-Kontrola pina 16 z osciloskopom |
Kontrolirati moraš pin 15 (OSC2) in to s sondo z čim manjšo kapacitivnostjo, x100 ali pa še bolje sondo s FET ojačevalcem. Sonda ti malo duši osciliranje, če je tega dušenja preveč, pa se osciliranje celo ustavi.
-PIC je v podnožju, kondenzatorji so pred in iza 7805 |
Ja, ampak to, da si 7805 in PIC delita isti blokirni kondenzator 100nF, mi pa ni preveč všeč. Jaz bi za vsak primer nalotal še enega kar v podnožje med pina 5 in 14 ali pa na strani vezic SMD isto med 5 in 14.
-Ne vem kaj je LVP |
Low Voltage Programing. Če imaš v konfiguracijski besedi bit, ki dovoljuje LVP postavljen na 1 (privzeta vrednost), potem RB4 nima več običajen IO pin ampak '1' na njemu spravi čip v programiranje in za to ni potrebna visoka napetost (13V) na MCLR pinu. Ker imaš programator, je najbolje da LVP ne dovoliš, tako da bo RB4 normalen IO.
LP, Oliver |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
California Član

Pridružen-a: Pet 26 Avg 2005 19:48 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.00 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
-frekvenca je približno 3,7MHz
-preizkusil sem tudi enostaven program s tipko in LED (10 x pritisk -> LED zasveti)
-kontroliral sem tudi pin 15 (~1,5V enosmerno)
-dodatni kondenzator bom poizkusil
-na RB4 je preko upora 390 Ohmov vezana LED dioda, ki ne sveti (logična 0) _________________ California |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.95 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Avg 29, 2005 6:00 am Naslov sporočila: |
|
|
California je napisal/a: |
...............
-Ne vem kaj je LVP
. |
LVP - Low voltage programming
Kje si to našel? PIC16F84 tega ne omogoča. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.62 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Avg 29, 2005 8:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem opazil, ko sem šel gledat datasheet.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni