|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14679 Aktiv.: 61.79
|
Objavljeno: Pon Avg 29, 2005 2:24 pm Naslov sporočila: Skoraj polovica mobilnih telefonov je Nokiinih in Motorolin |
|
|
EGHAM, 29.8. Svetovna prodaja mobilnih telefonov je v drugem četrtletju letošnjega leta dosegla 190,5 milijona enot, 21,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani, poroča Gartner. V omenjenem četrtletju je tako trg zabeležil drugo najboljšo prodajo v zgodovini (v zadnjem četrtletju 2004 je prodaja dosegla 195,3 milijona enot). Svoj položaj na trgu sta okrepili prvouvrščena Nokia in druga Motorola, ki skupaj prodata 49,8 odstotka mobilnih telefonov. Nokia je povečala svoj tržni delež za 2,3-odstotne točke in dosegla 31,9-odstotni tržni delež. Motorola ima 17,9-odstotni tržni delež. Sledijo Samsung z 12,8 odstotka, LG s 6,5 odstotka, Sony Ericsson s 6,2 odstotka in Siemens s 4,7 odstotka. (aNET) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Avg 30, 2005 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
še moje mnenje..
ko so se pri nas pojavili GSM aparati sem imel Motorolo d160. (slika) V takratni akciji sta bil asamo 2 aparata - tale motorola in Ericsson GA620. Ko sem primerjal aparata med seboj, je bila motorola za cca 3x boljša. Lepši zvok, dalj časa je zdržala baterija, zelo dobro narajen RF del ter teleskopska antena. Delal je tudi v najslabših pogojih. Edina pomankljivost je bilo to, da sms-a nisi mogel poslati na neko številko iz imenika, ampak si moral cifro napisati iz glave. Uporabniškega vmesnika se ni bilo težko navaditi.
Potem sem imel Motorolo d460 - aparat je bil še enkrat večji kot prejšnji, ampak je imel zadosti prostora pri bateriji da sem si lahko zmontiral notri visokosvetleče LED-ice in tipko. Baterija pri roki.
Naslednji je bil Ericsson R320 (slika) - zelo trpežen telefon, odporen na vodo, prah, udarce - skratka idealen zame. Pa zelo naglas se ga je dalo nastaviti. Potem je po dolgoletni uporabi razpadel. Problem je pa z uporabniškim vmesnikom. Motorola je delovala kot urca, Ericsson pa je že po tem ko sem končal pritiskati na tipke, še nekaj sekund dodajal črke v sporočilo iz bufferja, tako zelo je počasen. Da ne omenjam tega, da ob prejemu klica ni izpraznil bufferja tipkovnice, ampak je klic kar skenslal, če si prej nekaj pritiskal.
Potem sem imel Sony-Ericsson T200 (slika), tak majhen z modro osvetlitvijo ko si neuporabno kamerco zraven dobil. Ta telefon je bil "kr-neki" in sem po enem mesecu presedlal nazaj na tastarega.
Sedaj imam pa enega najcenejših telefonov (ki ni sony-ericsson) iz poletne mobitelove akcije - Alcatel OneTouch 550 za 10 jurjev. (slika) Všeč mi je pri tem, ker ima IR povezavo, preko katere lahko prenašam fotografije in melodije na računalnik. Pa internetni brskalnik ni več samo WAP, ampak zna prikazati tudi navadne HTML strani, kar pride zelo prav pri uporabi telefonskih imenikov na internetu. Edini problem je z barvnim zaslonom, ker imajo zelo redki telefoni barven zaslon viden na direktni sončni svetlobi. Če mojega gledam na soncu, je črna slika. Po funkcionalnosti je telefon zelo podoben kakšni Nokii za dvojno ceno. Skratka - sem zelo zadovoljen z njim. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni