www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

AX elektronika - začetni tečaj bascom

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
linel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 21:14
Aktiv.: 0.85
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2009 6:50 pm    Naslov sporočila:  AX elektronika - začetni tečaj bascom Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Nameravam se udeležiti začetnega tečaja in me zanima, kako ste zadovoljni (tisti ki ste se udeležili tečaja) z pridobljenim znanjem ki ste ga dobili na omenjenem tečaju, ter kaj vse zajema tečaj...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.69
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2009 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi se raje odločil za C in ne Bascom, ko enkrat poznaš C lahko programiraš bilokatero družino uP.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2009 11:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem bil na tečaju. Definitivno priporočam. Če boš obvladal Bascom, se vedno lahko naučiš še C. Za začetniške projekte je Bascom veliko lažji. Sem se dogo mučil sam doma, čital datasheete,gnavil po forumu ... po tečaju pa je zadeva stekla.
Vso opremo posodijo na tečaju. Najprej smo prižigali ledice, nadgradili program s čitanjem tipk, potem izpisali nekaj na LCD, merili temperaturo z senzorjem ds1820, pa še malo smo se poigrali s prekinitvami.

lp
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 6:11 am    Naslov sporočila:  Med C-jem in Bascomom Odgovori s citatom

Med C-jem in Bascomom je podobna razlika kot med katoliki in protestanti. Vsi molijo istega boga, javno se med seboj ne sovražijo, a težko se prenašajo.
Tudi o tem, kateri je boljši, se bijejo verske vojne.

Kot Bascomovec povem, da v Bascomu dokaj hitro dojameš in obvladaš tisto nujno, da te začne mikro ubogati.

Ja, tisto o C-ju, da lahko programiraš tudi druge mikroprocesorje, recimo PIC-e, drži. V Bascomu lahko programiraš ATMELove procesorje in stare procesorje družine 8051 in morda še katere, za katere ne vem. PIC-e pa ne. ATMEL-ova družina mikroprocesorjev je velika, in so si v sorodu, tako boš lahko tudi s temi mikroprocesorji naredil vse, kar te zanima.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.72
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 7:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi ti tudi raje priporočil C.

Drugače pa meni začetni tečaji ne zdijo prav uporabni, ker te bodo tam učili čiste osnove, ki jih lahko brez problema predelaš tudi sam če vzameš v roke eno knjigo. Raje začni sam delat, potem pa pojdi v tečaj ko boš imel kakšna vprašanja in nejasnosti.

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.79
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 8:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...s to razliko da če ti to nekdo pove, dojameš dosti hitreje in bolje, pa še ko se nekje zatakne, imaš koga vprašati...
Mogoče linel potrebuje prav to - čiste osnove. Jaz sicer nisem bil, ker ne rabim ravno začetnega tečaja, ampak se gotovo splača.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 9:00 am    Naslov sporočila:  A vidiš! Odgovori s citatom

A vidiš, kaj si sprožil! Začetki verske vojne so že tukaj. No v šali seveda.

Pravzaprav na začetnem tečaju hitro preskočijo osnove, to se pravi definicije spremenljivk, osnovne ukaze, ki krmilijo tok programa, (Do Loop, For, Next, end, ..) in takoj začnejo z mežikanjem LED diodic, krmiljenjem releja, odtipavanja tipk, tudi prikaz na znakovnem LCD prikazovalniku, povezavi s PC-em,
toliko, da začetnik dobi okus po krvi, in mu pokažejo, kje dobi nove informacije, (Help, knjige, revije, forum),
Metaforično rečeno, pokažejo mu, v katero cerkev naj hodi, kje bo našel ljudi, ki so iste vere, ... Smile

Janez Menart
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 9:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bascom je BASIC. BASIC (sicer od drugih firm, ne ravno od avtorja Bascoma) obstaja tudi za druge mikrokontrolerje, kot npr. PICe, knjiznice so pa tako ali tako na vsaki platformi nekoliko drugacne, enako kot bi bile pri C-ju. To naj torej ne bo ovira pri izbiri.
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.18
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem bil na tečaju in ni mi žal, da sem se ga udeležil. Dobiš hiter vpogled v Bascom in kljub temu, da je ZAČETNI tečaj, se veliko naredi. Za popolnega začetnika bi rekel, da gre celo malce prehitro, ampak ne more biti drugače, ker tri ure ni veliko. Dobro je to, da so ti osnove na pladnju prinešene, in ko takoj vidiš rezultate dela, takoj dobiš motivacijo za naprej. Seveda bi brez problema isto stvar predelal doma, pa vendarle je skozi tečaj dosti lažje, s tem, da dobiš nekaj literature v slovenščini.
Drugače pa, Bascom ima dober Help, in že samo od tu lahko črpaš veliko informacij in primerov, brez kakršnekoli druge knjige. Toliko z moje strani.
LP
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo87 je napisal/a:

Drugače pa, Bascom ima dober Help, in že samo od tu lahko črpaš veliko informacij in primerov, brez kakršnekoli druge knjige.

in ima veliko biblioteko primerov sample programs

Janez Menart
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje mnenje:

Mislim, da je začetni tečaj najboljši za začeti s takšno zadevo, kot je programiranje kontrolerjev, saj vidiš zadeve, ki so ti potem samoumevne (npr. kako nastaviti fuse bite, kako naprogramirati ali zakleniti kontroler ...), če ti jih pa noben ne pove ali pokaže, te pa lahko j... in pišeš romane na forum, pa še ni in ni pravega odgovora (ker se tistim, ki kaj vedo, take stvari zdijo za samoumevne).
Si upam trditi, da se v tistih treh urah nek začetnik (!) lahko nauči vsaj 10x toliko, kot bi se sicer sam - saj bi se počasi tudi sam, ampak dosti bi jih med tem že izgubilo voljo, veselje ... Pa tudi kup časa konec koncev. Smile

Nadaljevalni tečaji so kul (kar se je videlo tudi na našem elektronik.si seminarju letos Smile ), saj se izmenja kup uporabnih idej in izkušenj, ampak takrat že veš kako in kaj, kje iskati pomoč, koga povprašati, kje pogledati ...

LP, Grega

p.s. Samo, kdaj gremo na kofe?
Nazaj na vrh
sortaj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51
Aktiv.: 3.95
Kraj: Med Vipavo in Štanjelom

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 3:52 pm    Naslov sporočila:  Re: A vidiš! Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
...
Pravzaprav na začetnem tečaju hitro preskočijo osnove, to se pravi definicije spremenljivk, osnovne ukaze, ki krmilijo tok programa, (Do Loop, For, Next, end, ..) in takoj začnejo z mežikanjem LED diodic, krmiljenjem releja, odtipavanja tipk, tudi prikaz na znakovnem LCD prikazovalniku, povezavi s PC-em,
...

to je tudi mene najbolj motilo! Shame on you
Sicer sem prej malo študiral C, tako da sem nekako razumel. Za nekoga, ki se prvič sreča s programiranjem pa verjetno španska vas Brick wall
Sem pa bascom malo (zaenkrat) opustil (preden se ga dobro lotil) in sedaj študiram C! Nekako me moti požrešnost bascom kode...

ps: čeprav se mi zdi za 3-urni tečaj 40€ krepko preveč... z ozirom na to, da stane RA tečaj 50€ in je noter všteta knjiga za 20€(no, tudi na bascomu smo dobili nekaj literature) in je ur predavanj (če sem prav štel) 16?

lp, Jernej

linel
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 21:14
Aktiv.: 0.85
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 3:55 pm    Naslov sporočila:  AX elektronika - začetni tečaj bascom Odgovori s citatom

tnx, za komentarje... sem se že prijavil, upam da je v terminu 14.10.09 še kakšno prosto mesto Smile drugače pa rad bi da osnove dobim od profesionalcev, da razložijo zakaj je to tako in tako. da potem če se osnove razumejo je za dalje ležje...
Nazaj na vrh
Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.18
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OFF TOPIC:
mucek je napisal/a:
p.s. Samo, kdaj gremo na kofe?

Se slišjamo, ko bo godno! Laughing
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni