www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup osciloskopa in druge opreme

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
grissom
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 11 Okt 2009 15:46
Aktiv.: 0.01
Kraj: okolica Nove Gorice

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 14, 2009 11:22 am    Naslov sporočila:  Nakup osciloskopa in druge opreme Odgovori s citatom

Lep pozdrav vsem forumašem!

Sem nov član in rad bi si nabavil nekaj opreme za osebno uporabo. V mislih sem imel kakšen all-in-one usb osciloskop (osciloskop, funkcijski generator, spektralni analizator, generator vzorcev, pwm generator, logični analizator) ranga okrog 400€, vendar razen po-scope nisem našel nič podobnega.

Opremo rabim za merjenje signalov tja do 10~20MHz in v tem območju bi rad videl predvsem lepo prikazane hitre napetostne špice ki se pojavljajo ob preklopih. Spektralni analizator naj bi tudi segel tja do 10~20Mhz.

Torej zanima me če je mogoče kdo zasledil kakšno primerno usb napravico, ali pa bom moral to nabavit vsako stvar posebej... v tem primeru sem imel v mislih tudi kakšen digitalni namizni osciloskop, gledal pa sem tudi dvokanalni ročni osciloskop (owon 40 MHz). Rabljen analogni osciloskop je zadnja rešitev, vem pa da bi verjetno bil še najboljši za prikaz takšnih signalov.

Ali mogoče obstaja tudi namizni digitalni osciloskop s spektralnim analizatorjem?

Vsekekor se šteje v plus če je zadeva povezljiva s pc-jem in še bolj če se da podatke časovno zajemat (več ur)... majhnost naprave in pa vse tiste napredne funkcije trigiranja in prikazovanja signala ter podatkov ne bodo škodile...

Bi se dalo vse to spravit v rang 400€? Če ne pa prosim naj kdo pove kaj točno bi za take signale potreboval in koliko bi to stalo.

Prioriteta mi je osciloskop in funkcijski generator, nato spektralni analizator in potem vse ostalo.

Vsak odgovor je dobrodošel! Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni