|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
joc Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19 Prispevkov: 371 Aktiv.: 1.64 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Okt 22, 2009 10:11 am Naslov sporočila: TV Grundig - slika |
|
|
Zdravo.
Zanima me kaj bi lahko bilo narobe oz. kje iskati napako (slika na tv-ju ni stabilna - malenkost se premika oz. jo zateguje v levo in desno)?
Hvala in lp. _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Okt 22, 2009 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Malo zategni jermen alternatorja in nastavi predvžig! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19 Prispevkov: 371 Aktiv.: 1.64 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Okt 22, 2009 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Malo zategni jermen alternatorja in nastavi predvžig! |
bom...  _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Okt 22, 2009 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Preden pa v roke vzameš primerno orodje, nam pa lahko zaupaš kak podatek o tipu TVja itd. Tvoje vprašanje se lahko bere tudi kot: Avto mi včasih malo cuka, pa ne vem zakaj. Kje naj iščem napako?
Kapiš? Pa brez zamere... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

|
Objavljeno: Čet Okt 22, 2009 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
satelitko je napisal/a: |
Preden pa v roke vzameš primerno orodje, nam pa lahko zaupaš kak podatek o tipu TVja itd. Tvoje vprašanje se lahko bere tudi kot: Avto mi včasih malo cuka, pa ne vem zakaj. Kje naj iščem napako?
Kapiš? Pa brez zamere... |
Mi je jasno, da ti ni bilo prav, ko sem tako skrivnosten s podatki - vendar sem računal na splošno, kakšni so lahko razlogi za tak pojav... če avto cuka lahko nekdo, ki se spozna domneva kje bi bila napaka...
Trenutno nimam pri roki podatkov oz. modela TV-ja... Gre pa za GRUNDIG s katodno cevjo... TV sem dobil v popravilo (ni se prižgal), pospajkal sem nekatere slabe spoje in TV deluje... Sedaj se slika malenkost zateguje v levo in desno... Razmišljam, če je mogoče kateri od elektrolitov odpovedal (sinhronizacija)... _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak.
Nazadnje urejal/a joc Čet Okt 22, 2009 3:18 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

|
Objavljeno: Čet Okt 22, 2009 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Podatki:
GRUNDIG, model: T55-4101 TOP, CUC 2103. _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc Član

|
Objavljeno: Čet Okt 22, 2009 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napaka odpravljena... Našel sem še en slab spoj na VN transformatorju.
Lp. _________________ Človek, tako pomembno bitje, ki ga lahko naredi vsak bedak. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni