www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Digitalna Nixie ura
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31
Aktiv.: 1.84
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2009 9:18 am    Naslov sporočila:  Digitalna Nixie ura Odgovori s citatom

Na domači strani ( klik ),je veliko projektov, ki so tako ali drugače povezani z elektronkami. Najbolj zanimiva je verjetno tale nixie ura . Uživajte Wink

Lep pozdrav,
Rok
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2009 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je Nixie prikazovalnik (poleg drugih prikazovalnikov v elektronkah) eden najlepših opto-elementov ki so bili kdaj koli izdelani.

Na splošno so mi vse stvari na elektronke zelo lepe, pa čeprav še nisem naredil ene stvari z elektronkami Very Happy

Zanimiva stran. moram se zaljubiti v kakšen projekt pa v Pordenone elektronke nabavit. Pray

KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.90
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 27, 2009 10:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni so lepi takšni prikazovalniki..na sodobne led displeje smo se že preveč navadli
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robent
Član
Član

Pridružen-a: Sob 04 Okt 2008 21:08
Aktiv.: 0.18
Kraj: Podvelka

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 01, 2009 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

U lepa zadeva, koliko bi prišel materjal za to, tako približno? Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 01, 2009 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robent, verjetno odvisno kakšno nixie elektronko/ke potrebuješ. Specialne z več znaki so verjetno dražje. Na forumu je eden že gradil nixie uro . Drugače pa lahko malo pogledaš tukaj . Po moje niso drage... Sam bi jih tudi rad imel.... Drool

Nazadnje urejal/a rok Čet Okt 01, 2009 6:03 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 01, 2009 5:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravnokar sem "usral" licitacijo neke nixie ure z n14 displeji. Tista nixie ura(kit komplet) se prodaja tam okoli 110$ do 150$. Licitacija je bila za tako brez ohišja in kabla ter nixie displayev za 37$. Čakam do 30 sekund in dam bid 38.1$, pa se mi upali za prijavit se v ebay in zamudim situacijo. Evil or Very Mad
rok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 06, 2009 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam, da če kdo najde karkoli zanimivega v zvezi z nixie urami nasploh (VFD dispayi, dekatroni, numitroni,...) naj to sporoči kar v to temo.
Začensi z tole nixie uro. Vedno znova sem presenečen nad izvirnostjo avtorjev! Applause Shocked Tale zadeva ima še GPS!
Ne bo trajalo dolgo, dokler nebo vanjo vgrajen nekakšen voice activated modul!
Nazaj na vrh
rok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 11, 2009 4:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robent je napisal/a:
U lepa zadeva, koliko bi prišel materjal za to, tako približno? Very Happy

Ne boš verjel... Very Happy Pravkar sem dobil paket (samo nixike) ...Tule mi jih je uspelo dobiti 10 po pol dolarja/kos Very Happy ... Poštnina pa 10€ Doubt Preveril jih še nisem, saj se mi še sanja ne kako naj to izvedem. So pa Z 5700M od western electronics.
Samo da se rešim trenutnega prehlada... Potem pa veselo na delo! Mr. Green

Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 11, 2009 4:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Link do prodajalca?
Nazaj na vrh
rok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 11, 2009 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale . Dal mi je še popust! Je pa res, da sem vzel več kot pa pol njegove zaloge.
Dodajam: nixike so zalotane na nekakšno "kontrolno" on/off vezje z 10 ali 6-imi tranzistorji. Na datasheet moram pa še malo počakati, da mi ga pošlje.

Lep pozdrav,
Rok

lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 7:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rok je napisal/a:

To imam pa jaz namen naredit. Mikrofon z ojačevalnikom na en vhod uC in ob hrupu ob sebi se bo za 10 minut prižgala.
Nazaj na vrh
dragoon
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Aktiv.: 2.05
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 7:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
rok je napisal/a:

To imam pa jaz namen naredit. Mikrofon z ojačevalnikom na en vhod uC in ob hrupu ob sebi se bo za 10 minut prižgala.

točno tako imam jaz narejeno... elektronke treba šparat.. Wink

nekje imam nekaj komadov driverjev za nixike 74141, če se bo kdo lotil ure, odstopim za par :lasko: samo moram poiskat..

lojzek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 8:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Namesto driverjev imam pa jaz tole v prilogi. Bom drobižke spajkal. To je za dve lampici. Potem pa jih lahko "stackaš" eno poleg druge. Ampak lampice pa še kar čakam. Pray

NixieBRD1.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  NixieBRD1.pdf
 Velikost datoteke:  31.97 KB
 Downloadano:  58 krat

Nazaj na vrh
rok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek, katere tranzistorje si uporabil za krmiljenje nixike?
Vezje je zelo zanimivo! Applause

lojzek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 7:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MMBTA42. Najcenejši VN tranzistorji, ki sem jih našel na Farnellu. Enaki kot MPSA42 (za katere sem kasneje videl, da so jih uporabljali tudi drugi), samo da je SMD izvedbe.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni