|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 3.99 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 1:45 pm Naslov sporočila: Odpiranje pdf datotek v Firefox-u |
|
|
Imam problem pri odpiranju pdf datotek v brskalniku Firefox. Namreč, ko želim odpreti npr. kakšen datasheet ali kakšno drugo pdf datoteko v brskalniku, mi začne normalno nalagati, vendar se včasih ustavi še predenj naloži celoten dokument. To se dogaja predvsem pri datotekah večjih od 2 MB. Ko spremljam prenos datoteke v spodnjem desnem kotu, se mi zdi tako, kot bi se povezava prekinjala vsaki 2 sekundi, ker se prenos zatika. Torej, pride na primer do 100k, se zaustavi za sekundo in zopet nadaljuje do 300k in spet sekunda premora, dokler se popolnoma ne ustavi. Če pa dokument direktno shranim na disk, pa prenos poteka normalno.
Problem ni odvisen od hitrosti internetne povezave, saj se mi to dogaja ne glede kakšna je hitrost povezave (poskusil na dveh različnih povezavah).
Imam Win XP + SP3, Acrobat reader in Mozzila Firefox 3.5.5.
_________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu.
Nazadnje urejal/a NUFAN Ned Nov 08, 2009 1:50 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 1:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
probi z foxit readerjem.
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elson2k Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09 Prispevkov: 1660 Aktiv.: 8.68 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 1:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kot je že predlagal uporabnik dkone, poskusi s Foxit Readerjem. Meni deluje brez težav (pa tudi precej hitreje se odpira - tudi večje datoteke).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
v firefox dodaj dodatek(add on) pdf download, ki te vpraša kaj želiš narediti z filom
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Namestil sem Foxit reader. Zaenkrat ni problemov, bom videl kako se bo obnesel v prihodnje. Bom pa preizkusil tudi dodatek pdf download.
_________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.35
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
alt+klik ne dela?
_________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
alt+klik ne dela? |
NUFAN je napisal/a: |
Če pa dokument direktno shranim na disk, pa prenos poteka normalno.
|
_________________ Roke spadajo k telesu, ne k delu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.63 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Ned Nov 08, 2009 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa uporabljam google chrome, pa imam to težavo, da mi sploh ne odpre...ne vem zakaj se mi to dogaja, ker se je začelo kar naenkrat. Lahko osvežujem kolikor hočem, ampak ne gre...edino če shranim pdf na disk, tega pa ne želim početi, ker bom po 2 mesecih imel zapolnjen disk, če bom na hitro kaj hotel pogledati (nepomembnega). zgleda pa tako:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
144.35 KB |
Pogledana: |
16 krat |

|
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

Pridružen-a: Pon 02 Nov 2009 10:13 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.33 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: Sre Nov 11, 2009 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam da si naložite najnovejšo verzijo firefoxa pa nebo problemov in ne potrebujete dodatkov kot je "foxit reader".
Najnovejši firefox v slovneščini pa je tu (za tiste ki ne veste):
http://www.mozilla.com/sl/
LP!
_________________ James Dean: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.63 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Sre Nov 11, 2009 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Jaz pa uporabljam google chrome |
Firefox je preveč požrešen.
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Nov 11, 2009 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
z0r1n je napisal/a: |
Predlagam da si naložite najnovejšo verzijo firefoxa pa nebo problemov in ne potrebujete dodatkov kot je "foxit reader". |
Ja super. In kako naj berem pdf-je, brez "dodatkov" kot je Foxit Reader?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
z0r1n Član

Pridružen-a: Pon 02 Nov 2009 10:13 Prispevkov: 63 Aktiv.: 0.33 Kraj: Prevalje
|
Objavljeno: Čet Nov 12, 2009 1:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja meni jih odpira čist normalno, nevem v čem bi bil problem?
Za branje .pdf datotek pa se na splošno uporablja "adobe reader".
_________________ James Dean: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today.” |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Čet Nov 12, 2009 4:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
@z0r1n
Očitno ne veš, da spletni brskalnik nima zveze s tem kar si napisal. Pdf datotek ne prikazuje brez bralnika pdf datotek, noben spletni brskalnik. Lahko jo samo shrani na disk.
Problem, da se pdf v spletnem brskalniku ne prikaće, je problem Adobe Acrobat Reader-ja in ne kateregakoli brskalnika (IE, FF, Opera...) ali hitrosti internetne povezave.
Acrobatu je enostavno dovolj čakanja in potem zaštrika z nekompletno pdf datoteko.
Ker je sam Acrobat poleg tega glomazen in grdo počasen, se namesto njega pač uporabi FoxIt Reader, ki svoje delo (prikaz pdf datotek in nekaj malega manipulacije z njimi) opravlja več kot samo odlično.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni