|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Nov 11, 2009 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly, hmm, ok navadno se stvarem za bobne reče samo gate, ne pa noisegate, vsaj jaz sem jih vedno obravnaval kot Gate-i, ker ne "gejtajo" nobenega noisa, ampak samo neželjeni zvok, ki ga pobiraš drugje. No recimo, da ga lahko razumeš tudi kot noise (se trenutno ne spomnem pravilne slovenske besede) ...
Bendi z veliko zasedbo. Mogoče, vendar vsak noise gate ima nek določen attack, ki poslabša response mikrofona in s tem zajem zvoka inštrumenta. Sam ga recimo na kitaro nebi dal nikoli, ker te kitarist lahko preseneti in v mirnem delu komada namesto subtilne solaže dobiš tišino, ali pa še slabše napačno odpiranje Gate-a. ZA bobne se strinjam, dokaj obvezni, ker je udarec dokaj konstanten, ta druga tolkala, morda, za kaj drugega, pa meni niso všeč. Sicer se pa velike zasedbe, kot so orkestri čisto lepo zajeme s par kondenzatorci oz. neumannovimi "flašami", 2-3 komade in je rešeno. Če je orkester uigran boš moral zadevo samo postaviti, nastaviti vhodni nivo in stisniti record.
Za trdožive frontmane zaleže tudi compressor ali limiter. Sicer ne vem kaj misliš pod trdoživ, mogoče tak, ki se obupno dere, ko pa poje pa ga iščeš in loviš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zack69 Član

Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 16:57 Prispevkov: 186 Aktiv.: 0.89 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Čet Nov 12, 2009 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
lojzek je napisal/a: |
zack69
Neznanec
Pridružen-a: Čet 24 Apr 2008 15:57
Aktiv.: 0.37
Kraj: Murska Sobota
Ko bo pri tebi tisto odebeljeno več kot 1. Boš moral nekaj postov še napisat. |
ok, saj sem si mislil
se bom probal malce bolj aktivno udeleževati debat :9
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni