www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Širjenje ADSL-ja po razvezi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 7:41 am    Naslov sporočila:  Širjenje ADSL-ja po razvezi Odgovori s citatom

Pet slovenskih ponudnikov medmrežnih storitev do konca leta načrtuje povečanje števila uporabnikov ADSL-ja za 50.000.

Medinet, Perftech, Siol in Voljatel, ki so po razvezi ISDN-ja in ADSL-ja 5. septembra pristopili k partnerskemu programu Telekoma, bodo za širokopasovni dostop do interneta uporabili razvejano Telekomovo infrastrukturo.
(RTVSLO)

P.S.
Malo me skrbi navedba v zadnjem stavku. Bo le ta "vzdržala"? Ni že vse skupaj precej zastarelo, oz. je dovolj kvalitetno vzdrževano? Po sicer nepreverjenih informacijah naj bi za zadnji množični izpad interneta bil kriv prav Telekom. Vzrok za izpad naj bi bil izpad rezervnega ter pomožnega napajanja.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stealth.us
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 20:06
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 8:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem se ze pred tremi leti pozanimal kdaj bo mozen ADSL dostop pri nas, pa je zenska rekla, da se do konca leta, pa ga se do danes ni bilo Smile Vse kar se je spremenilo, je to da so povecali ceno minute uporabe interneta na ogromnih 5.xx SIT na minuto, kar znese mesecno kar krepko preko cene ADSL-a, ce pogosto uporabljas internet, pa se hitrost prenosa je slabih 5kb/sec Smile Tako da upam, da bodo to kar so izjavili tudi v resnici storili.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, koliko telekom zaračunava za telefonske naročnine, pa tudi pogovori so dokaj dragi, mislim, da imajo dovolj sredstev, da gradijo zmogljivo in sodobno omrežje. Kar je pa zastarelega pa bodo lahko obnovili. Sicer pa imajo medkrajevne povezave tako ali tako optične, pa še precej prostih kapacitet imajo verjetno.
Če se bo pa zatikalo se bomo pa pač jezili, a ne?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:

...Če se bo pa zatikalo se bomo pa pač jezili, a ne?...

Individualna raba me ne skrbi dosti. Bolj je problem tam kjer se ADSL koristi za službene namene. Mislim, da skoraj ni podjetja, ki ne bi imelo vsaj en VPN.: Na firmi imamo dva VPN -a - z dveh oddaljenih lokacij se hodi na server. Že nakaj miniten izpad je včasih problem kajti uporabniki na drugi strani so v primeru izpada odrezani.
Do sedaj sicer ni bilo večjih problemov. Celo ob zadnjem izpadu interneta so tuneli ostali. Zanima me tudi kako je s kapaciteto IP-jev. Jih je sploh dovolj? Zadnji statični IP-ji katere podeljuje Siol so zelo čudni. Zadnjega statičnega, ki sem ga dobil se je začel 86.61.xx.xxx Shocked

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni