|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.22 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 10:38 am Naslov sporočila: Kje dobiti PVC? cevke, take kot za slušne aparate? |
|
|
Pozdravljeni
Zanima me ali mogoče kdo ve ali je mogoče kje na metre kupiti mehke prozorne cevke, material je, mislim PVC, saj se lepo oblikuje (naredi 90° koleno), če se jih samo malo segreje nad plamenom vžigalnika.
Dimenzija so:
- zunanji premer 3mm
- notranja luknja ~1,75mm
Točno take cevke prodajajo v Slušni aparati Widex v Ljubljani, služijo za povezavo med slušnim aparatom in ušesnim vložkom (t.i. oliva). Problem je samo to, da prodajajo cevke narezane na ~15 cm kratke konce (baje imajo samo take), drugi prodajalci opreme za slušne aparate, kjer sem vprašal, pa povečini ponujajo še krajše, mene pa zanima ali se take cevke dobijo tudi daljše.
Naj povem še to, razne cevke za pnevmatiko, hidravliko, so pretrde, tudi gumijaste cevke za ventilček na biciklu, niso prave, iskane cevke morajo biti obvezno prozorne, mehke in imeti možnost enostavnega oblikovanja.
To, da sčasoma zaradi sončne svetlobe in temperaturnih sprememb, postanejo rumene, trde in lomljive (izgubijo elastičnost), je vzeto v zakup, saj jih ni problem menjati.
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.05 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Podobne cevke se uporabljajo tudi v medicini (infuzija). UKC je pravi naslov.
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Povprašaj pri
ANKA ZAJC S.P.
ZAJC KOVINOPLASTIKA ANKA ZAJC S.P.
PUŠČAVA 14
MOKRONOG 8230
Oni izdelujejo PVC cevi, raznih dimenzij.
Mislim,da imajo tudi na netu nekaj.
LP Romc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala obema.
V UKC še nisem klical, me je vedno malo strah dohtarskih halj, pa tudi ne vem kam se obrniti, glede Kovinoplastike Zajc pa je tako:
Sem ravno poklical, so prijazni, toda najmanjše cevke, ki jih izdelujejo imajo 3mm notranji premer in 5mm zunanji, kar je preveliko in mi ne odgovarja.
Še kakšen predlog? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.84 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako dolgo pa potrebuješ? Če je kak zares kratek kos, si lahko pomagaš z debelejšo cevko, jo zagreješ in raztegneš. Preverjeno deluje! Če ne pa lahko pogledaš v kakšno trvogino, kjer prodajajo opremo za akvarije. Sem že enih parkrat videl cevke od A pa do takšnih kot jih ti potrebuješ.
Lep pozdrav,
Rok _________________ I live in a world where vacuum tube is king!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.95 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolko dolgo pa rabiš?Imam cevko premer 3mm notranji pa približno 1,5 mm.Mogoče bo v redu? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 12:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
imam tanjše cevke PVC ali nekaj takega prozorne (tako na uč kak 1,5-2 mm notranji in zunanji cca 2,5 mm)
uporabljajo se za kromatično spektroskopijo za prepumpavanje tekočine skozi kiveto. _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Sob Nov 14, 2009 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem.
Ker je bilo omenjeno, da se ta reč uporablja tudi v medicini sem poklical lekarne, čeprav so mi pred leti v neklaterih zatrdili, da tega nimajo in ne bodo imeli.
Ponovno sem na večih koncih izvedel že znano, toda v lekarni v TC na Bledu, so mi dali naslov trgovine Ortana v Radovljici. Poklical sem tja in izvedel, da jih imajo in baje ni problem tudi daljši konec, pa tudi cena je zelo privlačna.
Dolžine naenkrat rabim približno 5.5cm in tako se pri približno 15cm nabira odpadek, ki ga nimam kaj porabiti in zato iščem daljše konce, saj iz ene cevke običajno dobim le 2, za tretjo pa malo zmanjka - cevka mora biti iz enega kosa.
Predvsem pa moti to, da na Resljevi v Lj (Widex) ni možno parkirati, drugače kot, da postaneš krasna vaba za Policijo ali redarje, saj nekega parkirišča za stranke do sedaj nisem odkril (mogoče se je kaj spremenilo v zadnjem leto, kar me ni bilo tam, ne vem), preprodajalci opreme za slušno prizadete pa imajo zlatarske cene za čisto kratke konce teh cevk.
Hvala vsem za namige. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni