www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ja...tale pa ni od muh

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mk0388
Član
Član

Pridružen-a: Čet 30 Okt 2008 21:52
Aktiv.: 0.79
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2009 2:15 pm    Naslov sporočila:  Ja...tale pa ni od muh Odgovori s citatom

"Ne čutim nič"
rok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31
Aktiv.: 1.84
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2009 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To so sanje vsakega električarja Very Happy Very Happy ! Vendar se s tem res ni za igrat...

Lep pozdrav,
Rok

mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.13
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2009 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hehe, potem ga bo pa enkrat sam šuslno, pa bo mel Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.87
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2009 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Me zanima koliko ima železa v krvi? Tisti bi menda naj bili malo bolj zdržljivi, saj zaradi železa tok lažje teče skozi Question
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.78
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2009 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma se mi zdi da sem videl tega ali enega podobnega indijca ali pa je bil brazilec ) na Discoveryu ki je počel tole. Peljali so ga tudi na elektrofaks kjer so ga testirali.
(nič posebnega pogruntali- baje naj bi ga na začetku malo bolelo potem pa se je navadil , .... da pa opušča to ker bi zopet rad bil normalen in bi si rad poiskal ženo Dancing (potem pa ga bo vsekalo)
Fora je bila da je to tisti s TV zelo skrival in da so ga komaj pregovorili da se je pokazal.
Je pa to verjetno posledica kože ( dobra prevodnost)

Slowfly
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07
Aktiv.: 17.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2009 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, da. Z mano je bil v srednji šoli en tak tič. Medfazno napetost je držal nekaj minut brez težav, seveda vsako fazo s svojo roko. Je rekel, da ga rahlo žgečka nekje do zapestij. Shocked Med fazo in ničlo, pa baje sploh ni čutil ničesar.
Priljučili smo ga tudi na VN induktor, no to pa je čutil nekje do komolcev.
Sicer ni bil pretirano odprte glave, razen takrat, ko je zazehal! Cool

lp

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2009 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Taka sposobnost zna biti uporabna.
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.05

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2009 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem bil v dijaškem domu, smo imeli enega vzgojitelja, ki je moral posliniti prste, da je lahko probal fazo.

Pa se mu ni nič zasvetilo Very Happy

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 12:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi je napisal/a:
...
Je pa to verjetno posledica kože ( dobra prevodnost)

Jaz bi rekel obratno - izolativnost kože. Če pogledamo posnetek od 14. do 16. sekunde drži hkrati fazo in nulo kar pomeni, da je zelo slabo prevoden Cool

Je pa treba zadevo jemat z rezervo. Kaj pa, če so tiste žarnice 24V (takšne z navojem E27 so se včasih uporabljale kot servisne svetilke s posebnim TR) in je vse skupaj le nateg ... Question

Konec koncev je več kot 80% človeškega organizma voda, ki pa v živem telesu ob vseh drugih kemikalijah zagotovo ni destilirana - neprevodna ... Idea
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Krampus je napisal/a:
Ko sem bil v dijaškem domu, smo imeli enega vzgojitelja, ki je moral posliniti prste, da je lahko probal fazo.

Tudi jaz ti direkt kadarkoli primem fazo z oslinjenimi ali suhimi prsti ... bom pa seveda prej preveril, če imam suhe čevlje ali pa, da res stojim na neprevodnem materijalu (npr. plastika) do kamor nula ali ozemljitev ne more ... Cool
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.64
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slowfly je napisal/a:
Sicer ni bil pretirano odprte glave, razen takrat, ko je zazehal! Cool

hahaha ta me je pošteno nasmejala Very Happy Applause
jo bom še večkrat uporabil Very Happy...hvala za nekaj novega Smile

Drugače pa:

Citiram:
This guy died, they apparently took him to Brazil to test out how much he can manage and he drained the whole city, funny enough it was only his blood that was affected by the electricity, his organs are still in good shape,..

Možno, da je res.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.56
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
Krampus je napisal/a:

Tudi jaz ti direkt kadarkoli primem fazo z oslinjenimi ali suhimi prsti ... bom pa seveda prej preveril, če imam suhe čevlje ali pa, da res stojim na neprevodnem materijalu (npr. plastika) do kamor nula ali ozemljitev ne more ... Cool

Tudi jaz sem imel suhe natikače z moram reči, kar debelim gumijastim podplatom, pa me je vseeno tako, da jaz nobenemu podplatu ne verjamem več.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
jankos
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Sep 2009 9:05
Aktiv.: 0.48
Kraj: širša okolica ormoža

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Iztok je napisal/a:
Krampus je napisal/a:

Tudi jaz sem imel suhe natikače z moram reči, kar debelim gumijastim podplatom, pa me je vseeno tako, da jaz nobenemu podplatu ne verjamem več.

Nekaj takega smo pri praksi počeli. Sem profesorju na kožo nastavil preizkuševalec napetosti in je zasvetil (Ne profesor..svetil je preizkuševalec napetosti Smile )
Nazaj na vrh
Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.57
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naš profesor prakse je tako zafrkaval dijake...na mizi je imel visokonapetostno tuljavo(ni bilo nevarno)
Sam je sedel na stolu,noge je držal malo v zrak in držal žice. Ko so pa probali dijaki...ki so stali na tleh...
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preizkuševalec napetosti tudi sveti na tebi, če ti z drugim preizkuševalcem preizkušeš napetost, medtem ko nekdo preizkuša napetost na tebi. Če imaš gumjaste čevlje te pa tudi malo strese, ker deluješ kot kondezator z neko kapaciteto. Če ste videli tisti film ko s helikopterjem popravljajo daljnovode, prav tako preskoči iskra, ko se človek dotakne daljnovoda pod napetostjo, čeprav je helikopter v zraku.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni