www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

EI transformator - nabava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sloman
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 15:41
Aktiv.: 0.66
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 15, 2009 11:47 pm    Naslov sporočila:  EI transformator - nabava Odgovori s citatom

Kje bi dobil najceneje EI transformator približno z takšnimi podatki:

Primarno navitje:

AC enofazna omrežna napetost (220V)
Moč: nekje med 1kW do 1.5kW
Tok nekje okrog 5A do 8A

Sekundarno navitje:

Sama karakteristika ni pomembna.

Najceneje bi verjetno bilo če bi zadeva bila rabljena. Najraje bi kje na kakšnem servisu našel rabljeno zadevo z kakšnega aparata. Ampak ne vem kje na področju Maribora bi našel kakšen tak servis da bi malo povprašal? A na področju Maribora kdo zadeve tudi izdeluje - navija?

Še simbolična slika iskanega:

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.03
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2009 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej tok sekundarja 5-8A? Ali tok primarja 5-8A
Sloman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2009 1:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podatki so vsi za primarno navitje. Sekundarno navitje ni pomembno kakšni so podatki ker ga bom odstranil in tja namestil drug porabnik.

S tem da prostor pa mora biti (tam ko je sekundarno navitje katerega bom odstranil ali pa sploh ne bo navito že v osnovi ampak bo le prazen prostor se pustil).
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2009 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Transformatorji iz mikrovalovk so za vsaj nekje 700W pri starejših, več pri novejših. Sekundar je 2kV, kar pa praviš, da ti ni pomembno. Pri teh transformatorjih je dobra stvar to, da je sekundar fizično ločen od primarja in se ga enostavno odžaga in odstrani.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Sloman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2009 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom ob priliki šel direktno po servisih. Ni vrag da nebi imeli kaj podobnega!

Hvala za vse predloge. Applause
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2009 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskušaj najti takega, ki ni bil potopljen v lak. Sicer se boš kar lepo namučil z razdiranjem trafota

LP

Sloman
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 25, 2009 7:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo tako mimo grede!

Sem pisal mail na uraden mai naslov za servis malih gospodinjskih aparatov od Gorenja. Mail sem našel na njihovi uradni strani.

Da pač ne vem kateri tip transformatorja bi naročil v njihovi servisni trgovini. Če mi lahko povejo katera mikrovalovna ima kaj podobnega v drobovju.

Mislite da sem dobil odgovor? Poslal sem zadevo tisti dan ko sem odprl temo. Se pravi 10 dni nazaj. Sem pa že kupil zadevo drugje. Toliko o recesiji...
Nazaj na vrh
drejko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 30 Dec 2005 18:18
Aktiv.: 1.07
Kraj: koroška-okolica SG

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 25, 2009 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najdi kakšen rabljen varilni aparat pa boš imel vse možnosti glede moči
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni