www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kitarski efekt- težava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31
Aktiv.: 1.84
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 21, 2009 9:14 pm    Naslov sporočila:  Kitarski efekt- težava Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Izdelal sem si Phaser od tukaj in vezje sestavil. Ko zadevo priklopim na ojačevalec (radio) in na efekt še kitaro, se ne dogaja nič. Sliši se le kitara, vendar zelo tiho. Ko efekt obidem (z stikalom) je glasnost tona občutno večja. Ali je lahko težava v tranzistorjih BF254, sem jih uporabil namesto omenjenih 2N5952? (BF254 mi je priporočil trgovec, saj ni imel 2N5952. BF254 naj bi bil ekvivalent) Datasheet od BF254 sem proučil in prispajkal bf-a tako, da bi služila isto kot pa 2N5952. Pini so (gledano: prvi 2n...;drugi Bf...)
1=2
2=3
3=1
Kje bi lahko tičala težava? Think

Lep podzrav,
Rok

Nazadnje urejal/a rok Ned Nov 22, 2009 2:02 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.09
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 21, 2009 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BF254 je BJT, če je ta je narobe
BF245 je FET, če je ta je prav
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 21, 2009 11:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borber hvala... BF254sta...Potem se pa čudim zakaj ne dela. Moram priznati, da je to šele drugič, da sem se srečal z FET-i.
Očitno bom moral zamenjati trgovino kjer kopujem komponente (do sedaj ČIP, naprej pa HTE...). Saj ni bilo prvič, da mi je trgovec prodal napačne komponente.
Enkrat se je celo zgodilo, da ni vedel predpon pri kondenzatorjih (mili, mikro, nano...)!!! Shocked Confused Evil or Very Mad Torej: v trgovino po BF245 da popravim zadevo.
Bom še poročal o rezultatih. Lepa hvala za pomoč!

Lep pozdrav,
Rok

borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.09
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2009 6:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rok, ne zanašaj se na trgovce. Raje sam poišči zamenjave ali vprašaj tu na forumu.
Tebi bi ustrezal BF245B ali BF245C.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.87
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2009 11:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rok moraš pregledati elemente podolgič in počez ali je toto kar dobiš..Trgovci so trgovci takoj lahko dobiš kaj sumljivega.Previrjaj elemente preden vgrajuješ v vezje..da se potem ne iščeš po vezju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 22, 2009 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zeus je napisal/a:
Rok moraš pregledati elemente podolgič in počez ali je toto kar dobiš..Trgovci so trgovci takoj lahko dobiš kaj sumljivega.Previrjaj elemente preden vgrajuješ v vezje..da se potem ne iščeš po vezju.

Še sreča, da sta samo 2 majnša FET-a. Kaj bi šele bilo če bi kupil kakšen element z malo več pini! Confused Sedaj bom za kakšne "sumljive" komponente prej poiskal vsaj kakšna 2 ekvivalenta, da me ne bodo presenetili...
borber in zeus, hvala za nasvete!
Kot že rečeno, samo da dobim prave komponente v roke.... Potem pa veselo na delo! Very Happy

Lep pozdrav,
Rok

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni