|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3365 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 5:34 pm Naslov sporočila: Iščem preprost prevajalnik, morda basic |
|
|
Iščem preprost prevajalnik, morda basic
s katerim bi sestavil preproste programe za PC.
Sposoben mora biti brati in pisati enostavne (sekvencielnt) znakovne datoteke iz diska, poznati mora osnovne tipe spremenljivk in seveda pisati vrstice na ekran.
Ali je kaj takega že v samem paketu windows? Gotovo pa mora biti kaj takega dostopno na net-u.
Prosim usmerite me, kje naj iščem. _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.48 Kraj: Krško
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vinkel Član

Pridružen-a: Čet 15 Maj 2008 16:55 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.14 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drVrh Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17 Prispevkov: 918 Aktiv.: 4.34 Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 6:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poleg VisualBasic-a pa še priporočam knjigo Uroša Mesojedeca- Sodobno programiranje, kljub manjšim napakam v knjigi je odlična.
Drugače pa sam navijam na VisualStudio 2008 C++ in Basic, zadovoljita vse moje potrebe. Poleg je še v paketu VisualStudio še C# C toda mi ne dišita preveč. _________________ Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3365 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Ned Nov 15, 2009 6:41 pm Naslov sporočila: dobil sem namig |
|
|
Dobil sem namig:
Zeus Light
Ki se mi zdi simpatičen in express varianta je tudi zastonj.
http://www.krmicros.com/Development/ZeusLite/ZeusLite.htm
Maunal ki sem ga pretočil k sebi je preprost in jasen, _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.16 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pon Nov 23, 2009 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si bom sposodil temo.
Ali obstaja tudi kakšno enostavno in brezplačneo orodje, ki omogoča pisanje samostojnih programov (končni izdelek exe datoteka) za Windows okolje in bi tako narejeni programi delovali tudi na Windows95, se pravi obvezno brez .Net?
Za DOS je takih orodij kar nekaj (Free Basic, MS Quick Basic 4.5 in 7.1), iščem pa nekaj za Windows, ki ne zahteva. Net in bi koda delovala tudi na slabših PCjih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.22 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pon Nov 23, 2009 8:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dev C++ morda? Za pisanje nekih manjših programčkov lahko začneš zelo hitro. Pa še kasneje ti morda pride prav pri programiranju mikrokontrolerjev.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Aljosa Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.65 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lazarus (v bistvu je to Pascal). Če iščeš enostaven jezik potem je C/C++ zadnji na listi, pa ne me narobe razumeti nimam nič proti ampak so tudi bolj programmer friendly jeziki... npr. tudi delphi... Sam sem uporabnik delphija že od verzije 3 dalje. Vmes je bilo kar nekaj nesrečnih prevzemov lastništva (Borland, Codegear) ampak zadnje verzije so resnično na steroidih. Z njim sem naredil kar precej programov pa še danes si z njim služim kruh. Delphi je dovolj enostaven za začetnike pa tudi dovolj poglobljen za expert programerje. Itak ni stvari, ki je ne bi mogel realizirati. Pa še izbiraš lahko med navadnimi aplikacijami ali tistimi ki podpirajo .NET.
Poskusi. _________________ "Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”
―Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Aljosa Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.65 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se opravičujem sem spregledal, da iščeš brezplačno orodje. Potem priporočam Lazarus ali pa Kkot je kolega pred mano omenil, pa je tudi Dev C++, ker prav pride da se naučiš jezika pa brez večjih težav še kakšen mikrokontroler sprogramiraš.  _________________ "Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere.”
―Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 11:01 pm Naslov sporočila: Hvala |
|
|
Hvala, sem našel liberty basic, odgovarja mojim potrebam. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni