|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bucy Neznanec

Pridružen-a: Tor 24 Nov 2009 20:46 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Nov 24, 2009 8:53 pm Naslov sporočila: nedelujoč ojačevalnik brutus 170W |
|
|
Zdravo
Kupil sem kit komplet ojačevalca brutus 2x 170W. Dodal sem ohišje,trafo in use potrebno, use sem pravilno zvezau(preverjeno). Ko sem ga priključil na približno 100W zvočnike je muska delala zelo potiho, in melo zelo poudarjene base(preveč-neobičajno), potenciometri se niso odzivali če [slovenščina je zame španska vas] jih vrtel desno ali levo, skoz je enako špilalo. Zanima me če je tudi kaj krivo ker nisem vgradil upora RS(zaščitni upor, 390ohmov).
Hvala za odgovor! Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sibica Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24 Prispevkov: 1097 Aktiv.: 5.57 Kraj: Vremska Dolina
|
Objavljeno: Tor Nov 24, 2009 11:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
A si sploh prebral zakaj je potreben zaščitni upor? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bucy Neznanec

Pridružen-a: Tor 24 Nov 2009 20:46 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sre Nov 25, 2009 5:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
stranaboy je napisal/a: |
A si sploh prebral zakaj je potreben zaščitni upor? |
ja seveda da sem, da bi prepreču previsok tokovni udar ob vklopu trafota. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.67
|
Objavljeno: Sre Nov 25, 2009 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zaščitni upor deluje le v kombinaciji z vezjem, ki ga po sekundi ali dveh po vklopu premosti. Brez tega vezja ga je nesmiselno vgrajevati, saj bi se nepotrebno pregreval.
Prav tako dobro kot ta zaščitni upor in vezje bo deloval NTC upor, rešen iz crknjenega računalniškega napajalnika, morda celo bolje, ker ni potrebno časovno vezje ter rele.
Glede ne-delovanja, si pregledal vezje za morebitne kratke stike? Napajalna napetost je pravilna? (polariteta, napetost) Si poskusil pripeljati signal iz nekega preverjenega vira, npr. MP3 playerja direktno na ploščico? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni