|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.48 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Nov 19, 2009 10:12 pm Naslov sporočila: lpc936 noče več v ISP |
|
|
ojla,
s pomočjo Flashmagica in rs232/ttl kabla sem sprogramirral lpc936. To je šlo ene parkrat, potem pa čip noče več v isp mod, ampak le izvaja kodo, ki sem mu jo naložil. Tako sem zaštrikal 2 čipa.
Pri programiranju sem v Flashmagicu pustil vključeno zaščito zgornje polovice zadnjega bloka, da nebi povozil bootloaderja. V isp sem vstopal preko "break detect" funkcije. Čipa sta živa, saj izvajata svojo naloženo kodo. Probal sem tudi izključiti napajanje, pa ni nič bolje. Koliko zastopim, bi moral preko "break detect" vstopiti v isp kadarkoli, ne glede na to, kaj dela moja koda...
Ima kdo kako idejo?
LPC je priključen samo na napajanje, ter tx,rx in gnd kom. kabla.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Nov 19, 2009 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da nisi slučajno nastavil fuse za zunanji kristal ? Drugače pa poizkušal zmanjšati hitrost komunikacije. Če želiš pa jih lajko pošlješ tudi meni, da jih poizkusim na mojem programatorju zbrisati.... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Čet Nov 19, 2009 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem pustil na notranji oscilator. Bom jih probal oživet na paralelnem programatorju, vendar bi rad vedel, kaj sem zašuštral, saj sta se mi zaklenila 2 kosa. Bom jutri še malo probaval. Drugače pa programiral sem na 9600, zdaj pa noče na nobeni hitrosti.
Verjetno bi bilo najbolje v vsak projekt vključiti tudi bootloader kodo. Mi lahko kdo da link do kakega dobrega bootloaderja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pet Nov 20, 2009 9:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Prosim za komentar, da si malo razjasnim pojme:
- bootloader je vedno zapisan v zgornjih 512bytov flasha. Paziti moram, da ga ne povozim (flashmagic ima to funkcijo) oz. ga vključim v svoj UV2 projekt (ima kdo kodo in kako mu rečem da naj bo to na določenem naslovu?)
- kje se izvrši "break detect" funkcija? je to del kode na začetku flasha v novem čipu, in moram pri prvem programiranju to vključiti v svojo kodo? ali pa je to narejeno hardwersko in avtomatsko skoči na naslov, kjer je bootloader?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.53 Kraj: Trebnje, Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 20, 2009 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Bootloaderja ne moreš povoziti.
Skok na naslov, kjer je bootloader, je narejen hardwersko.
Eden izmed načinov, kako skočiti v bootloader je, da držiš pin P0.24 (P4.21 na nekaterih uC) med resetom na masi.
LP _________________ Cessna 152: "Flight Level Three Thousand, Seven Hundred"
Controller: "Roger, contact Houston Space Center" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pet Nov 20, 2009 1:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
še vedno lahko v isp vstopam le preko pulznega krmiljenja reset pina ob vklopu. Funkcija break detect še vedno ne deluje, čeprav sem aktiviral bit, kot reče v datasheetu...
tule je moja inicializacija serijskega porta:
Koda: |
P0M1=0; P0M2=0; // set port P0 to bidirectional
P1M1=0; P1M2=0; // set port P1 to bidirectional
P1M1 &= ~0x01; P1M2 |= 0x01; // TxD = push-pull, RxD = input
P1M1 |= 0x02; P1M2 &= ~0x02;
SCON = 0x52; // configure UART
AUXR1 |= 0x40; // enable break detect
BRGCON = 0x00; // configure baud rate generator
BRGR0 = 0xF0; BRGR1 = 0x02;
BRGCON = 0x03;
|
ko stisnem v Flashmagicu "Start Bootloader" in nato poskušam prebrati security bite, vidim, da čip ni v isp modu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Nov 20, 2009 2:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Malo razmišljam:
Break Detect imaš vkjlopljen, kje pa imaš definirano, kam skoči ob Break-u?
Ker je Break funkcija porta, jo lahko tudi ti koristiš v svojem programu. Mogoče si Handle povozil, oziroma ko se zgodi Break, program skoči nekam v tvojo kodo namesto na bootloader. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pet Nov 20, 2009 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
oz datasheeta sklepam, da sam skoči na bootloader:
Citiram: |
Following reset, the P89LPC938 will fetch instructions from either address 0000h or the
Boot address. The Boot address is formed by using the Boot Vector as the high byte of the
address and the low byte of the address = 00h.
The Boot address will be used if a UART break reset occurs, or the non-volatile Boot
Status bit (BOOTSTAT.0) = 1, or the device is forced into ISP mode during power-on (see
P89LPC938 User’s Manual). Otherwise, instructions will be fetched from address 0000H. |
se motim? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pet Nov 27, 2009 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
spet malo oživljam lpc-je.... še vedno me muči problem, kako priti v isp način z break detect funkcijo... je potrebno kaj posebnega (razen vklopiti bit za enable break decect) vključiti v kodo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni