|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Nov 29, 2009 9:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sedaj bolj vprašanje za člana "alexa"!!! Hodišna fax in javno napišeš, da ne veš kakšna je razlika med tokovnim virom in napetostnim virom???? _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.62 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Ned Nov 29, 2009 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
V prvem letniku FRI-ja se ne obravnava štrom tako natančno. Se pa obravnavajo osnove Booleanove logike in avtomati
Na FE je situacija drugačna  _________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alexa karantanija Član

Pridružen-a: Sob 28 Jun 2008 19:25 Prispevkov: 89 Aktiv.: 0.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 29, 2009 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
kvizko je napisal/a: |
To sedaj bolj vprašanje za člana "alexa"!!! Hodišna fax in javno napišeš, da ne veš kakšna je razlika med tokovnim virom in napetostnim virom???? |
Jaz sem na skupnem programu FRI in FMF..v predmetniku mamo pa Osnove digitlanih vezij, Osnove programiranja, Analiza I, Diskretne strukture I in Linearno algebro
yacksy: kaj je pravzaprav definicija avtomata? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Nov 29, 2009 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, že dolgo sam trdim, da je naš šolski sistem popolnoma zgrešen. Vsakič, ko dobim praktikante ali študente iz elektro smeri v službo me boli glava, ker nimajo pojma o osnovah elektrotehnike. Osebno ne sprejemam izgovorov; češ tega se še nismo učili. Žal je danes pač tako, da bi vsi imeli univerzitetne nazive, pokazali pa ne bi nič!
Lp _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Nov 29, 2009 10:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
daleč nazaj v socializmu v letih 80-85 je bilo v 4 letniku srednje vegove šole, smer elektronika v mojem razredu 5-10 takih, ki po 4 letih niso razlikovali upora od tranzistorja...tako da ta zgrešenost ostaja še iz starih časov...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alexa karantanija Član

Pridružen-a: Sob 28 Jun 2008 19:25 Prispevkov: 89 Aktiv.: 0.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Nov 29, 2009 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz na faks hodim šele 2 mesca [slovenščina je zame švedska vas] da mislim da je iluzorno pričakovati, da naj bi nekaj znal česar še nikoli v življenju nisem slišal. Si bom pa pogledal nekaj literature, katero majo na Elektrotehniki pa potem od tam naprej štartal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yacksy Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27 Prispevkov: 499 Aktiv.: 2.62 Kraj: Okolica Šmarjeških toplic
|
Objavljeno: Ned Nov 29, 2009 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če citiram profesorja Zimica:
Definicija končnega avtomata:
A = {X ,Y, Z,δ ,λ}
– X je neprazna končna možica vhodnih črk avtomata -
vhodna abeceda
– Y je neprazna končna možica notranjih črk avtomata -
notranja abeceda
– Z je končna možica izhodnih črk avtomata - izhodna
abeceda
– δ,λ sta funkciji, ki urejata odnose med množicami
Glede faksa pa je tako, da ti eno teoretično podlago, ki ti nič ne koristi, če ne znaš zadevo prenest v nekaj, kar je celo uporabno v industriji. Torej moraš se malo znajt in se kake stvari sam loti na svojo pest poleg študija, če nočeš na koncu faksa bit kekec z diplomo, ki ne zna niti osnovnih stvari, ki jih bo rabil v svoji službi. _________________ [slovenščina je zame španska vas] happens. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Nov 29, 2009 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moj nasvet je da čim več narediš sam. Če ti je elektronika tudi hobi, potem to pač ne bo problem. Jaz sem se naučil tako, da sem skupaj s par kolegi vedno nekaj "čaral". Na šolo, faks in ostalo podporo pozabi. Je premalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni