|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70790.73
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 12:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Labview je tako nesramno drag, da tudi če vse komponente narediš sam, vključno s softverom, prideš ceneje skozi + več opcij in prilagoditev je možnih.
p.s. To sem obdelal tudi v moji diplomski.. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jnz Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 22:11 Prispevkov: 112 Aktiv.: 0.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aly, res je, da National ni poceni, vendar v svoji diplomski nalogi primerjaš stvari, ki verjetno sploh niso primerljive. Točne ocene ne morem dati, ker ne omenjaš točnih konfiguracij ali zahtev.
Tudi National ima standardno PCI Merilno kartico, kot si imenoval Meilhausovo za cca 1000€, po drugi strani pa tudi Meilhausova, ki si jo navedel, najbrž ni najdražja.
Zame je velika prednost Nationala takrat, ko rabiš zgradit en, mogoče dva sistema v kratkem času in ko še nimaš nobenega hardwera, takrat imaš pri Nationalu že precej rešitev na voljo in vse skupaj "paše".
Sicer pa, če meniš da je dosti ceneje, če ves hardwer narediš sam, ali pri tem računaš tudi svoj čas? In po kakšni ceni?
Seveda, ne mislim, da ni tudi drugih ponudnikov merilnih vmesnikov, vendar si za National lahko prepričan, da je tudi programsko podprt, če seveda delaš z Labview. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
jnz je napisal/a: |
Sicer pa, če meniš da je dosti ceneje, če ves hardwer narediš sam, ali pri tem računaš tudi svoj čas? |
Takšne merilne in testne naprave, kot bi jo mi rabili, NI enostavno nima. Nekatere stvari so pač preveč zahtevne ali prekomplicirane, da bi se jih dalo sestavit iz "lego kock". Če bi pa že, bi ostalo vse skupaj sano na pol izkoriščeno za mnogo preveliko ceno. Ja, upoštevajoč tudi čas razvoja in testiranje.
jnz je napisal/a: |
...vendar si za National lahko prepričan, da je tudi programsko podprt, če seveda delaš z Labview. |
LabView je software, s katerim sem naredil en projekt. Vse skupaj je tako katastrofalno glomazno, počasno in nefunkcionalno, da je groza. In ga ne pogledam nikoli več.
Ko enkrat poskusiš programiranje v C/Pascal/... in v LV, ugotoviš, da je svet lahko zelo enostaven, če klikneš Uninstall pri LV  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly, LV je za drugačne tipe "nalog" kot pa custom made zadeve.
V konkretnem primeru, kot ga imaš sam, LV ne pride v poštev. Prav tako pri mojem delu, ker je preveč posebnih zahtev. Vendar pa, pri bolj splošnih nalogah, predvsem avtomatiziranih meritvah, pride LV zelo prav. Pri nas se uporablja moja specifična rešitev za posebne zahteve (prav tako C++Builder in uC aplikacija v Cju) in LV, vendar za različne tipe meritev in testiranj (predvsem za končne produkte, ko je vse zapakirano). _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70790.73
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni