|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.56 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 7:56 pm Naslov sporočila: programiranje MC |
|
|
sej vem da je dosti že napisanega.. ampak ne najdem in nenajdem tistega kar iščem.. in sicer...
prvo kot prvo.... nikol še nism programiral čipov oz MC kot so PIC16F628 in podbne...
in sicer zanima me kakšno strojno in programsko opremo priporočate za programiranje le teh.........
sem začetnik u tem... mislim programiral sem ŠARM... v šoli drugo pa ne :/ _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2009 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa veselo na delo
Na forumu je toliko zbrane literature, da mikrokontroler skoraj sam začne delat
V kategorijah PIC in AVR imaš kar nekaj tem Kako začeti in podobno. Nekaj tem je tudi, kateri kontroler izbrati - pic ali avr. Potem je nekaj tem, v katerem jeziku začeti. in podobno.
Ko se odločiš in si izbereš družino in jezik, pa na netu najdeš kakšen Tutorial - jih je miljarda.
Če se boš odločil za AVR, lahko prideš poslušat predavanja točno o tem - Kako začeti z AVRjem. klik _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Čet Dec 03, 2009 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za PICe se povečini uporablja MPLAB kot programska oprema in ICD2 kot strojna oprema (programator in obenem tudi razhroščevalnik v vezju), piše se lahko v assemblerju, C-ju, mikroC-ju.
VSE je na forumu!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pingi Član

Pridružen-a: Tor 13 Okt 2009 12:44 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.64 Kraj: Selnica ob Dravi - Maribor
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 1:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz se počasi spravljam zraven (15 let se elektronike nisem niti dotaknil zdaj me je pa spet prijelo).
Za začetek poglej tole .
Jaz ravno izdelujem ta PICee ki je bil v elektorju 2002 (upam da bo v redu za začetek). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
folc Član

Pridružen-a: Pon 16 Nov 2009 21:25 Prispevkov: 678 Aktiv.: 3.56 Kraj: Nekje med NG in Tolminom
|
Objavljeno: Pet Dec 04, 2009 5:07 am Naslov sporočila: |
|
|
resnično hvala vsem trem... čeprav je na forumu veloko gradiva... se rabil nekakšno odskočno desko kako žačeti in predvsem kaj iskati ... tako da mislim da sem že na pravi poti
hvala še enkrat pa LP  _________________ elektrika je edina baba, k se ne pusti šlatat
Folc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni