www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Go-ped motorni skiro
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gorby
-2

Pridružen-a: Ned 29 Nov 2009 19:23
Aktiv.: 0.06
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 29, 2009 10:44 pm    Naslov sporočila:  Goped GSR46 Odgovori s citatom

Sem lastnik originalnega gopeda, ce koga zanima kaj v zvezi z njim, lahko delim iskusnjo z vami...

Picture 21.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.37 MB
 Pogledana:  8 krat

Picture 21.png

gorby
-2

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2009 7:35 pm    Naslov sporočila:  goped GSR46 Odgovori s citatom

od zadaj

Picture 24.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.45 MB
 Pogledana:  17 krat

Picture 24.png

Sibica
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Maj 2009 15:24
Aktiv.: 5.59
Kraj: Vremska Dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2009 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čemu pa služi ta plastična cev?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gorby
-2

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2009 8:36 pm    Naslov sporočila:  goped GSR46 Odgovori s citatom

originalno je pri teh gopedih to auspuh, 15 cm dolga silikonska cev, ...
jaz sem jo podaljsal na 150 cm, racunal sem, da bom s tem ublazil ropot,
kolega je namrec na ta nacin, utisal generator, ker so se pritozevali v kempu...

ni mi cisto uspelo, ropota se vedno, vendar je zvok, da ne recem bolj ta prav

Picture 28.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.2 MB
 Pogledana:  10 krat

Picture 28.png

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.01

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2009 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se cev nič ne tali zaradi vročine ?
Nazaj na vrh
gorby
-2

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2009 7:08 pm    Naslov sporočila:  goped GSR46 Odgovori s citatom

gre za silikonsko cev, ki zdrzi uradno cca 200 stopinj,
po moje neuradno pa se dosti vec.

Picture 26.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  275.86 KB
 Pogledana:  7 krat

Picture 26.png

RUros
Član
Član

Pridružen-a: Čet 09 Mar 2006 22:26
Aktiv.: 4.39

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2009 7:54 pm    Naslov sporočila:  Re: goped GSR46 Odgovori s citatom

gorby je napisal/a:
originalno je pri teh gopedih to auspuh, 15 cm dolga silikonska cev, ...
jaz sem jo podaljsal na 150 cm, racunal sem, da bom s tem ublazil ropot,

ni mi cisto uspelo, ropota se vedno, vendar je zvok, da ne recem bolj ta prav

Kaj pa steklena volna prav za te namene ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gorby
-2

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 07, 2009 8:38 pm    Naslov sporočila:  goped GSR46 Odgovori s citatom

poskusil sem tudi s tem, vendar mi je dusilo motor, vzig je bil slabsi, potem sem poskusil z mrezico, jekleno volno za ciscenje stedilnikov, pa ni bilo kaj dosti na zvoku, sedaj imam samo silikonsko cev v katero sem vstavil jekleno vzmet, ki mi pomaga drzati obliko cevi, pa recimo malo razgiba notranjo povrsino cevi, ...

saj pravim, zvok je malo bolj normalen, rahlo bolj globok ni tako peklensko kovinski...

ceprav razmisljam,
da zvok nastaja tudi kje drugje, najbrz pri prenosu,
ketno sem sicer namazov z nekim teflonskim sprejem, ... zaenkrat se ne vozim toliko, ker ni pravega vremena...

spomladi bom najbrz, bolj natancno proucil zadevo, zanima me pa tudi nov model
za po terenu, ki ima kramparce in ene posebne amortizerje...

tale gsr, ki ga imam je super po asfaltu, vendar je ta prav uzitek izven cest... no vsaj po makadamu, sem mal probal, je kar slo,
glih za po koreninah pa ni...

gtr-suspension-drawing_1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  13.59 KB
 Pogledana:  16736 krat

gtr-suspension-drawing_1.jpg

gtr46i.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  12.82 KB
 Pogledana:  16737 krat

gtr46i.jpg

rokkokot
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 30 Maj 2012 18:20
Aktiv.: 0.02
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 6:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Se opravičujem, da šele zdaj pišem Very Happy, namreč nameravan nabavit ta goped gsr46:D
Sedaj pa imam nekaj vprašanj zate:D
Iz kje si ga naročil? Amerika? Koliko si dal €€€? Kakšni so pospeški in realna končna Very Happy Si imel kaj problemov z policijo? Če bi kupoval še enkrat, bi se znova odločil zanj?

lp

gorby
-2

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmja, trail riperja mi se ni uspelo nabaviti, imam pa sedaj za po mestu elektricni goped...
se vedno sanjam o offroad gopedu, vendar nimam prave druzbe, tako, da me veseli, da se koga zanima Go-Ped v Sloveniji, ...
sicer pa lahko nabavis tudi v evropi, npr na madzarskem, avstriji, jaz pa sem svojega dobil iz NL.

gorby
-2

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hitrost je kar tam okoli 50 kmh, zmeril na cestnem radarju, policaji najbrz ne bi bili ravno zadovoljni, cena rabljenega iz NL cca 800 eur + postnina...

kolikor spremljam, je po testih Go-ped se vedno najboljsi od vseh skirojev, ki se dajo dobiti... ceprav je zadeva tehniolosko zelo preprosta, mislim, da bi se dalo marsikaj izboljsati, zato se mi zdi cena novega kaar visoka, ...

je pa zato nekaj posebnega, cisto nekaj drugega kot motor...

rokkokot
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj zato pa kupujem ta skiro, ker bi rad malo spremembe! Kakšni so pa pospeški? Kako je pa pri 50km/h, a se balanca kaj trese? a je vse skupaj bolj scary? Very Happy
Kako je z voznimi lastnosmi, a se zadeva lepo pelje?

lp

gorby
-2

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sprva te jemalo strah, potem pa se navadis, pri visji hitrosti je celo bolje, ker manj ropota saj ima avtomatsko prestavo, na zacetku je mogoce ropot a mesto malo prehud, v gozdu pa so navajeni, saj je to zvok motorne zage, motor je v bistvu motor motorne zage... saj pravim eni na netu dajejo gor neke avspuhe, pa to bolj iz razloga pospeskov kot zvoka...

pospeski so kar, tale 46, je v bistvu najmocnejsi od motorjev, ki so na razpolago, pa tudi balanca je boljsa kot pri ostalih...
edino gas je butast saj poteka preko male dodatne rocke, sem ze gledal na ebay in se dobi tudi gas kot je to obicajno,

rokkokot
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hahahha
Ker se v Sloveniji ne da dobit testne vožnje, je probem ker niti nevem kako se to pelje:D
No recimo da bi primerjal pospeške z avtomatikovim, kater ima boljše?
A se slučajno spomniš s katere spletne strani si ga naročil, ker sem pregledal skoraj cel NL google in najdem samo cene nad 1000 eur?
Hvala
lp

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70820.94

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2012 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni