|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 6:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je....lahko je Trixbox ali pa Asterisk bazira pa zadeva na Linuxih. Postavite je čisto preprosta prav tako kreiranje uporabnikov, no pri usmerjanju in povezovanju v trunke pa je potrebno že malce več potrpežljivosti.
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29 Prispevkov: 556 Aktiv.: 2.34
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem še nov v tem in me zanima par stvari. V bistvu me zanima kaj vse sploh potrebujem za IP telefonijo. Že nekaj časa imam namen preklicati našo isdn linijo in vzeti nek IP phone od Cisco-ta ampak kaj pa narediti potem, ko ga imam mi še pa ni čisto jasno, rec. kje dobim potem sploh svojo tel. številko,... _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej moraš imeti ponudnika, ki ti mogoča IP telefonijo. Že sama beseda IP telefonija ti pove, da je osnova IP, kar pomeni, da moraš imeti internetno povezavo. Ostalo pa so pogoji, ki jih zahteva ponudnik za priključitev tvojega telefona.
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
TilenS je napisal/a: |
V bistvu me zanima kaj vse sploh potrebujem za IP telefonijo. Že nekaj časa imam namen preklicati našo isdn linijo in vzeti nek IP phone od Cisco-ta ampak kaj pa narediti potem, ko ga imam mi še pa ni čisto jasno, rec. kje dobim potem sploh svojo tel. številko,... |
Sistem ni dosti drugačen od sedanjega. IP telefon je le vklopljen v drugo vtičnico.
Le pri svojem ISP (ponudniku interneta po žici ali optiki) obstoječi naročnini dodaš še en Telefonski paket. Telefonsko številko ti določi ISP (lahko pa preneseš obstoječo tja). _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Aha. Sepravi, da moram te zadeve urediti pri sovjem ISP-ju in vjretno potem tudi velja cenik od njih ? Kaj pa je storiti v primeru, da ti ISP ne omogoča IP telefonije (če je sploh kaj možno) ? _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 12:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
TilenS je napisal/a: |
Kaj pa je storiti v primeru, da ti ISP ne omogoča IP telefonije (če je sploh kaj možno) ? |
- Če ISP tega ne omogoča (vsi taveliki to ponujajo) in imaš dovolj široko "pipico" za internet, uporabi Skype ali DetelFone. Detel ti omogoča zastonj uporabo telefonske številke (vsaj včasih je bilo zastonj).
- Če nimaš dovolj široke pipice (nimaš ADSL, VDSL, optika, kabel,...), potem ostaneš na ISDN. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TilenS Član

|
Objavljeno: Pet Apr 03, 2009 12:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom poklical, da vidim če sploh omogočajo to. Imam pa kabel 10/1 preko Triere. _________________ LP Tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkJ Član

Pridružen-a: Sre 19 Jan 2005 17:57 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.11 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče že kdo uporablja kakšen sistem da bi lahko skupina med seboj komunicirala po sistemu nekakšne virtualne predavalnice? Vsi bi naj bili med seboj zvočno povezani in na svojem ekranu videli zaslon predavatelja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.37 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Dec 08, 2009 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
novejša verzija Skype omogoča "shere your screean", vendar mi se zdi da v konferenčni zvezi video ni mogoč. Med dvemi uprabniki pa dela lepo, v komferenčni zvezi pa tega nisem preizkušal.
Vlado |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni