www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LCD/TV Samsung Syncmaster 910MP

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mikimouse
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 1:10
Aktiv.: 0.22
Kraj: Škofljica

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 7:59 pm    Naslov sporočila:  LCD/TV Samsung Syncmaster 910MP Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
Imam omenjeni monitor, zadeva pa je taka, da je slika presvetljena in je ne morem nastaviti niti na on screen menuju niti tako.
Če npr gledam tale forum je ozadje tako svetlo, da črke komaj razberem.
Gledal sem za načrt ploščice, ki je notri - MZ19FS, jasno da ne najdem.
Ima kdo kakšne izkušmje ali nasvet kako odpraviti napako.
comp3
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mirko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 16:03
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je napaka nastala iznenada je mogoče kaj za zaciniti tam okoli transformatorja,nastavitev osnovne svetlobe pa se izvaja s spodnjim potencjometrom.
Sam pa imam drugo vprašanje?
Po nekaterih trgovinah pa tudi na spletu se govori,da ti novi LCD televizori porabijo zelo veliko elektrike,tudi 300 in več Watov.V trgovini pravijo da tisti dražji porabijo pol manj in me zanima kaj je tukaj res.Sam sem izmeril pri enem GORENJE televizorju in sem nameril okrog 0.47 A v polnem pogonu in 0.01 v stendbay
Nazaj na vrh
mikimouse
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 1:10
Aktiv.: 0.22
Kraj: Škofljica

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 05, 2009 10:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mirko je napisal/a:
Če je napaka nastala iznenada je mogoče kaj za zaciniti tam okoli transformatorja,nastavitev osnovne svetlobe pa se izvaja s spodnjim potencjometrom.
Po nekaterih trgovinah pa tudi na spletu se govori,da ti novi LCD televizori porabijo zelo veliko elektrike,tudi 300 in več Watov.V trgovini pravijo da tisti dražji porabijo pol manj in me zanima kaj je tukaj res.Sam sem izmeril pri enem GORENJE televizorju in sem nameril okrog 0.47 A v polnem pogonu in 0.01 v stendbay

Hm, pa govoriva o istem monitorju? Namreč če gledam TV na njem je slika OK.
Nazaj na vrh
Mirko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 16:03
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 06, 2009 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš prav, gre za LCD MZ19FS, sem pač letnik 1936
Nazaj na vrh
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.31
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mirko je napisal/a:

LED TV? Te so res varčni ja (60W) Smile .
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.93

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 08, 2009 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plazme kurijo preko 300W. Se hitro najde kakšna ki jo lahko nominiraš za opekač kruha.

CRT-ji se mi zdi da so bili še najbolj varčni.
Nazaj na vrh
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.31
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 09, 2009 12:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plazme so požrešne ja Rolling Eyes . Bolje je LCD oz. te novi LED TV, ki imajo osvetlitev narejeno iz LED matrike...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni