|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer malo (ampak res čisto malo) off-topic, pa vendar...
Malce spremljam tole temo pa sem prišel na idejo, da bi za člane društva uvedli in sproducirali spletno aplikacijo za skupinske nakupe.
Seveda, bi to pomenilo, da bi bilo potrebno nekoga zadolžiti za naročanje in distribucijo, ampak lahko bi se vsaj za naročilo 95% stvari avtomatizirali.
Npr.: tisti ki želi naročiti, si pri farnellu vse zmeče v košarico, shrani košarico v CSV, naloži ta CSV na spletno aplikacijo, kjer se dela skupna košarica za vse, seveda lahko vsak popravlja in upravlja samo s svojo košarico, in ko je čas naročila odgovorna oseba samo izvozi primerno datoteko in jo uvozi na farnell in je celotno naročilo pripravljeno.
Jaz sem pripravljen narediti spletno aplikacije, ki bi vodila košarice uporabnikov in priprav za naročilo... - kot moj prispevek društvu.
Da ne bom samo kot član izkoriščal ugodnosti - če sem že sprejet med člane seveda
LP, Uroš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mokre sanje
Jaz imam na farnellu shranjen mali milijon teh košaric, dokler se vsi ne zmenijo s seboj, kaj bi radi, nato pa samo poklikam in vržem na en kup ter naročim
(Bi bilo pa dobro, da)
No, kaj še čakaš ? Na delo !  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uroš predlog je vreden razdelave in izvedbe.
Predlagam samo, da zadevo peljemo usklajeno, da bo zadeva "pasala" v strukturo strani in platformo obstoječega strežnika.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja to sem imel tudi v mislih, da bi se vezalo na sam forum, da so isti podatki za prijavo in da se ubistvu preko statusov v forumu določa kdo ima dostop do skupinskih naročil.
LP, Uroš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.41
|
Objavljeno: Čet Dec 10, 2009 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programski del je še najmanjši problem tule, logistika bo precej večji zalogaj (sortiranje, razpošiljanje, plačevanje). _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70813.08
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 1:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 2:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako sem tudi delal do sedaj. Problem je ker se nekateri ne držijo pravil za formatiranje, da bi samo dodal na hitro, nato si eden premisli da bi raje tole, pa potem nečesa ni na zalogi. Pa gre hitro cel dan da se zmeniš  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 4:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Ravno zaradi teh "izmišljevanj" sem mislil, da bi se to delno avtomatiziralo.
Da se malce bolj razdelam kako sem mislil, da bi zadeva delovala:
1. login podatki bi se uproabili od foruma
2. vsak ima svojo kosarico, ki jo lahko ureja in uvozi iz CSVja iz Farnella
3. tisti, ki skrbi za narocanje itd. doloci datum in uro naslednjega nakupa/narocila
4. vsak lahko do npr. 1uro pred tem dolocenim casom ureja svojo kosarico in sicer tako, da lahko ali povsem izbriše vse skupaj, izbriše posamezne postavke, doda posamezne postavke
5. ko pride čas naročila, se košarice "zaklenejo" in se prestavijo v "arhiv"
6. odgovorna oseba, izvozi CSV za Farnell, ki ima pri vsakem elementu dodan stolpec s komentarjem, ki je sestavljen iz uporabniškega imena in gesla ter int. št. naročila
Lahko se doda še mehanizem potrjevanja košarice. Npr. par 6 ur pred zaključkom naročil se pošlje vsakemu ki ima kaj v košarici email, da ima še 6 ur časa da kaj spremeni in da če ne naredi drugače, da je njegov nakup zavezujoč, ali pa obratno, da mora v tem času še enkrat potrditi nakup.
Na hitro sem takole mislil, gre ravno zato, da se reši osebo ki naročuje pred usklajevanji zadnjo minuto ko si nekateri zmišljujejo, bi to, bi ono, tega nebi itd. itd.
LP, Uroš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 4:25 am Naslov sporočila: |
|
|
mah, samo s tem zaklepanjem ne narediš nič razen veliko nezadovoljstva (veš kako se vse zadnjo sekundo dela) in bi bilo nato verjetno še slabše ali vsaj enako, saj bi moral potem vse urejati na roke.
Je pa tak sistem boljši od premetavanja košaric, ko rabiš za spremebo naložiti staro košarico, dodati spremembe, shraniti in odstraniti prejšnjo košarico. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 5:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Košarica se zaklene šele tik pred izvedbo naročila, da ti slučajno kdo ne spremeni zadeve ravno med naročanjem. Do časa naročila oz. malo prej, lahko vsak popravlja košarico po želji.
Vprašanje je samo če in kako bi zagotovili tisto zadnjo potrditev posameznikovega naročila - ali je enostavno to, da je nekdo dal nekaj v košarico že dovolj, da se sprejme njegovo naročilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsekakor ne. Naj se napiše. Ko je pripravljen stisne knof kateri poskrbi da se košarica zaklene in prenese v drugo košaro za pregled (in obratno če želi kaj spremeniti). Ko so vsi 'ready' se naroči, vse košarice pa zaklene, naročilo pa je obvezujoče. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ampak še vedno je važno kdaj je tisto zadnje "zaklepanje" košaric.
Ali bi bilo to dinamično - t.j. ko vidiš da je recimo "dovolj" za naročilo in rečeš naknadno takrat pa takrat se naroča in spet nekje 30min pred tem rokom se zadeve zaključijo za to naročilo, ali bi bilo to že vnaprej definirano - npr. takrat in takrat se bo naročalo - dajte svoja naročila... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 3:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Eh. Čimprej in da so vsi zbrani ready, drugega pogoja ni.
Če en ni, se gre dalje brez njega.
Saj ni danes 'težav' zaradi tega ker ljudje zamujajo (je pa nekaj slabe volje res).
So pa zato ker je zbrka z naročili, ko se kaj spreminja.
+ da se postavi neka javna lista, kdo kaj naroča (zasebnost??) da se morebiti da kaj prihraniti na količini, pa sebe samo dodaš na spisek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok, se pravi, da se samo nekje tekom zbiranja naročil določi potem kdaj se zadeva zaključi, da če kdo kaj premišljuje, da ve do kdaj točno ima čas.
Mogoče bi se samo javno objavila celotna košarica - brez kdo kaj naroča. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
To bi bilo še bolje. Vidiš samo svoje zadeve v tisti košarici. Ko se nakup zaključi pa se informacije, kdo bo kaj nameče še v obliko za hitro vnašanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni