|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.32 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 11:27 pm Naslov sporočila: Re: Za tiste ki tekmujejo v RoboLigi |
|
|
Hmm, tu mi nekaj smrdi. Če se recimo održi desne stene, zakaj ni šel tam po začetku na desno stran in potem še enkrat? Kaj pa če je sprogramiran, točno kako/kje se more peljat? Je možno, že mi (jaz in še dva moja sošolca) smo na LegoBum tekmovanju z LEGO Mindstorms slediboti progo prevozili z 40% stavkov kot Forward, Back, Left, Right V ovinkih pa malo pravega programa In tako je delala večina
Skratka, malo čuden je tale labirint... Sicer pa bi vsekakor bilo dobro imeti enega takega
EDIT: Zdaj mi je že bolj jasno.
ps.: Za RoboLigo bi bil primeren zgornji, za RoboSled pa tale |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pet Dec 11, 2009 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Desne stene se ne drži zato, ker je imel prej vožnjo s stilu učenja in si je med njo zabeležil potek celotnega labirinta ter poiskal in si zapomnil najkrajšo pot. Sedaj se pelje čez labirint po tem spominu.
Sem si že prejšnje leto omišljal nekaj v tem stilu a je potrebno imeti res dobre enkoderje in dobro krmiljenje motorjev, seveda vse v kombinaciji z natančnimi senzorji. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sob Dec 12, 2009 3:44 am Naslov sporočila: |
|
|
ko sem še tekmoval sem razmišljal da bi napravil robota, ki bi se učil delal pa bi po principu, da bi mel v registru npr 64 križišč in v vsakem bi bilo zapisano desno(recimo temu vzhod 01), ko bi prevozil križišče bi popravil zapis v registru v katero smer je šel (npr. sever 11) tako bi v primeru ko je zavil desno in krožil po slepi ulici v vsakem kvadratku določi v katero smer se je dejansko peljal in v primeru ko bi se vrnil v križišče v katerem je že bil bi tam postavil novo vrednost(ne glede na prejšnje stanje) verjetno bi moral kar dodelat merjenje razdalje. Pa mariborski labirint bi bil problem ker je zelo velik
ko bi pa tekmoval pa bi enostavno bral z registra
glede na to da je bil moj robot bolj počasne sorte(običajno par sekund pod diskvalifikacijo) se mi ni zdelo smiselno ga popravljat ker bi bil še vedno prepočasen
če slučajno koga zanima naj pogleda pod ime robota "Sputnik" na straneh od tekmovanj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni