www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

rf oddajnik/generator
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ...
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jezikač
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21
Aktiv.: 0.83
Kraj: swamp

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2009 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
Mhm, zelo podobno temu.

kekec je napisal/a:
Kot drugo z velmaksom sva kolega in mislim da je človek na mestu, tak, ki je pripravljen narediti vse (v zdravem duhu seveda), da pride s praktičnimi ugotovitvami bližje k resnici o realnosti v kateri živimo in ob enem z vizijo o raziskavah in razvoju.

NE, NE, NE in NE!

Brick wall Brick wall Brick wall Brick wall Brick wall Brick wall Brick wall

Mislim, da smo priča naslednji črni luknji.

kekec
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Dec 2003 12:17
Aktiv.: 0.17
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 12:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim da ste eni še zeleni, pa dobro, ali pa samo verjamete, da je svet postavljen narobe.

Zeus:
Vidim, da nekateri ne znate misliti s svojo glavo, stvar je namreč v tem, da je ja logično da ne moreš tesla coila poganjati z različnimi frekvencami, lahko pa ga poganjaš z modulacijo nižje frekvence preko visoke frekvence. Amplitudna modulacija, digitalna modulacija, tako torej kot delujejo skoraj vsi radijski oddajniki. Vidim, da očitno nisi prebral mojega predzadnjega posta v celoti, dokončujem študij na fe. Torej osnovna frekvenca s katero oddajnik oddaja je fiksna, spreminjala se le amplituda ali pa je bila modulacija izvedena digitalno.

borber:
Hja dobro si to povedal ja, lahko je metafizik pod vplivom šmarnice ja, ampak potem se bo verjetno obnašal tako kot nekateri na tem forumu, bolil ga bo [moški spolni organ] in tudi mene dosti krat matra ravno ta bolezen, pa če prav ne pijem alkohola Smile. Tako da mislim, da je bolje da je metafizik pod vplivom izključno metafizičnih substanc, ki krepijo zdrav duh, razum telo in duha, da ga slučajno ne bi bolil [moški spolni organ] Wink

Azrael:
Preprosto kot noč in dan, zakoni termodinamike držijo samo za zaprte sisteme, ravno tako vsi ostali zakoni, s pomočjo katerih zavračajo teorije kot tudi praktične principe o prosti energiji, vsi pa vemo, da v zaprtem sistemu ni proste energije, pač pa jo je poterbno "napolniti" oz. dovajati. V odprtih sistemih pa energija vedno pride v sistem od zunaj in tako deluje vse v materialni realnosti v katerem koli spektru to že je, to je več kot stoletje staro zanikano in pod preprogo pometeno znanje, ki se je vse do sedaj z vedno večjim tempom razvijalo v vedno popolnejšo teorijo, kar so financirali finančni karteli za svoje lastne podle igrice in seveda z vsem potrebnim, da je stvar čim bolj nejasna in zaničevana. Kar je vsekakor skregano z zdravim razumom in metafizik bi verjetno res rekel, "tile so pa verjetno na šmarnici, koki itd. ali pa so le sebični do konca, dokler ji lastna pamet ne sreča, tam kjer je doma, v duši.".

Pamet v roke fantje in sprobat v kar nisi prepričan, da je tako kot pravijo da je ali pa še bolje, sprobat tisto kar pravijo, da še nihče ni sprobal in da verjetno zato ni mogoče, seveda ob upoštevanju vseh svojih dosedanjih lastnih starih kot svežih izkušanj.

Še vedno je zaželjen kakšen resen odgovor in ne da ga do sedaj še ni bilo, le nismo se verjetno čisto razumeli. Glede proste energije itd. pa bo v prihodnosti dovolj za debatirat v globalnem smislu in niti moje vprašanje se ni navezovalo na njo, zato bi prosil vse, ki bodo še odgovorili, da se navezujejo izključno na moje vprašanje, ki je zelo preprosto in ga tukaj še ponovim. Ali se da "praktično", teoretično vem da se da, am radijski oddajnik recimo moči cca. od 1kW - 3kW, z uporabo primernega impedančnega transformatorja uporarabiti za vzbujanje primarnega dela tesla coila, torej primarnega resonančnega LC tokokroga, seveda pri frekvenci oddajnega signala oddajnika, ki je ravno resonančna frekvenaca primarnega LC člena tesla coila?

Ker vem, da je teoretično izvedljivo in je moja teorija podprta na zadosti praktičnih primerih, lahko sam rečem, da je praktično izvedljivo, le zanimalo me je koliko vas lahko to potrdi, toliko da vidim koliko kaj razmišljate Smile

lp, Ožbi

jezikač
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21
Aktiv.: 0.83
Kraj: swamp

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 12:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da nea bo tebe slučajno bolel kak organ, ki ga tako pridno kličeš... Shocked
Očitno morajo admini spam-filter Silenced na forumu še malo dopolnit Eh?

Citiram:
Pamet v roke fantje

Kaj če bi ti to najprej na sebi konkreno izvršil, mogoče dvakrat, pa še enkrat za rezervo, potem šele pisal naprej.

Citiram:
toliko da vidim koliko kaj razmišljate

Sori, ampak več od tebe. Resno.

Citiram:
mojega predzadnjega posta v celoti, dokončujem študij na fe.

K w a ?!?
Očitno moram res izkorisiti vse moje veze in poznanstva. Ker tak človek pač ne sme dokončat faksa in dobit diplome. Enostavno ne sme Exclamation
Bolj priporočljiv bi bil filo faks zate. Resno. Think

borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.10
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 1:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kekec, sposodi si knjigo Nihanja in valovanja, prof Mirjan Gruden in preštudiraj sklopljene kroge. Za začetek bo to dovolj, da razčistiš s svojimi zablodami.

Citiram:
Ker vem, da je teoretično izvedljivo in je moja teorija podprta na zadosti praktičnih primerih, lahko sam rečem, da je praktično izvedljivo, le zanimalo me je koliko vas lahko to potrdi, toliko da vidim koliko kaj razmišljate.

Bimbo, tukaj si pa sam sebe v glavo. Pojdi se raje drugam z@jeb@v@t.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.98
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 1:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Čakam na to da bo tema zaklenjena, oni fičfirič pa odletel.
Pray

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
borber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 2:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma, ja. Vse tole sodi v smeti.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70654.05

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 9:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.16
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam!

Tudi za prvi aprl letos je en podoben kljukec skrbel za zabavo.

kekec je napisal/a:
Preprosto kot noč in dan, zakoni termodinamike držijo samo za zaprte sisteme, ravno tako vsi ostali zakoni, s pomočjo katerih zavračajo teorije kot tudi praktične principe o prosti energiji, vsi pa vemo, da v zaprtem sistemu ni proste energije, pač pa jo je poterbno "napolniti" oz. dovajati

Takim izjavam v internetskem žargonu rečejo Self-ownage.

Vesolje je namreč zaprt sistem.
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 12:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Vidim da ste eni še zeleni, pa dobro, ali pa samo verjamete, da je svet postavljen narobe.

Zakaj za vraga pa sprašuješ zelence??? Vsake toliko časa se na kakšnem forumu pojavi junak, ki misli, da bo rešil zemljo. Ampak kakor na hitro se pojavi prav tako na hitro izgine. Mogoče jih črna lunja požre, ali pa jih likvidirajo "naftni mogotci"

Po domače. Ko boš imel kakšen konkretni dokaz (ne teorija) se pa znova oglasi. Boo hoo!

KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.88
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja no Kekec vse ni možno zakon narave! Primir: elektronska vezja so narejena z materijalov ki so iz narave in fizična mehanika omejuje ,da vse ni pertum mobile..izgubne lastnosti zaradi trenja,sestave,oblik materijalov imajo prednosti in slabosti ki so jasno raziskane to moraš vedet, če si šolaš za to ., No teslov coil je izvedljiv koz so izvedljive radjiske postaje itd.. Če misleš to kot so plazma s katero eksperimentirajo ..tudi na youtubu ne manjka teh prikazov.. Ampak širina 200khz za modulacijo ne vem..po navadnem postopku ,kot so modulacije radjiskih oddajnikov negre! ..Raje narediš tako, kot to delajo ostali, kateri uporabljajo te trafote..3000voltov za tak trafo ni sile..še iskra pri mopedu je močnejša. Uporabiš horizontalni trafo od tvja in daš nekomu ki je doma v elektroniki da realizira ..nižji pa ko je frekvenca se veča nevarnost, da če prideš v stik z sekundarjem da te poškoduje..pa z izolacijo ne šparat..Pravokotni signali so sestavljeni iz komponent harmonikov ..problem za nelinearna vezja..za to vrsto signala in teslove tuljave. No ostalo prepuščam vam..Nismo tukaj zaradi hude krvi!..Zato ne manjka knjig,da dobiš odgovor za zahtevna vprašanja.Kaj vem.. z mpar stavki se ne da obrazložit vsega da bi razumel in še prakse ..Ti pa svetujem da ne žali in poslušaj , ker večinoma ljudi tukaj na forumu radi pomagajo in so pravi deci.Enako bodo užaljeni stakimi kritikam. Radi ti obrazložijo zakaj so ene stvari teško dosegljive. Malo manj piši žaljivke in več beri..Brez jeze in žalitev forumašev!
Lp..moram dokončati anteno kv dipolke za FT yeasu950,ft897..pa ta sneg he.Bo treba kidat Smile

Nazadnje urejal/a KlavdijC Tor Dec 15, 2009 12:36 am; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
kekec
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Dec 2003 12:17
Aktiv.: 0.17
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore in moje opravičilo vsem, ki jih je moje pisanje utegnilo užaliti, ni prav vse letelo na vas forumaše, pač pa nasplošno na ljudi in predvsem tiste ljudi, ki si manejo roke ob polnih kupčkih že več kot polovice vrednega zemeljskega bogastva (globalni bankirji). Njim je v interesu le prekriti in zanikati obstoj takšnih in drugačnih tehnologij, ker družba še ni v stanju da bi lahko to tudi nadzorovali in imeli s tem koristi.
Drugače pa se lahko vsekakor zanesete name, da ko bom lahko praktično potrdil kar imam namen dosečti, se bom potrudil, da to delim z ostalimi in to je vse v smislu popolnejših tehnoloških pristopov.

Verjetno je da bomo dali izdelati stikalne napajalnike (smps) za genereranje signalov, podjetju ali posamezniku, ki se ukvarja z izdelavo smps oz. z izdelavo vf frekvenčnih pretvornikov za indukcijse peči in ker vem da vas dosti ve kje bi se dalo to dati izdelati ali kdo bi to lahko izdelal, vam bom zelo hvaležen za to informacijo.

lp, Ožbi

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.37

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekdo definitivno preveč gleda TV...

ampak, kot pravijo južni kolegi, "bolje ispasti glup, nego iz aviona"

borber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 1:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

južni kolegi pravijo tudi: bolje biti lud nego blesav.
Nazaj na vrh
KlavdijC
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Avg 2009 16:26
Aktiv.: 7.88
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 1:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem naredil dva mala a ne tako kot je kekec mislil pač po shemah iz knjige,eksperimentiranjem.,samo da se bi iskrilo..Prvega sem koristil trafo horizontale iz tvja. Z drugim pa nekaj malenkost večje navitje, kisem ga ročno po enih petih poskusih pravega izdelal.Je zanimivo za igrat, če ima kdo voljo. Kar nekaj časa sem porabil ,da sem dosegel že osnovno teorijo ko sem videl te teslove tuljave, ne pa take zahteve kot je imel forumaš kekec..Uporabiš kak oscilator..potem pa kopijo kot v tvju horizontalne stopnje. Ni zahtevno to sem tudi sam mislil. Zna pa vsak to naredit izmed vas. Stem sem se igral malo, pa mi je vmes neštetokrat crknilo,pa ki odpihnilo pa še napajalnik skuril ,preden je malo poiskrilo..Zdaj lahko tako omenim. Ampak čudežu tukaj ne moremo pričakovat..Le še en dokaz da teorija in praksa sta si hudo različna. Narava ima omejitve. Mi vemo kako je to.. a kekec ti si z idejami nekam visoko letel. Kekec ne trditi nekaj dokler v to ne boš prepričan in imej odnos do drugih. Vprašaj in poslušaj kaj želimo povedat..Smo kar dobro zašli nekam na tuljave iz teme..
Nazaj na vrh
pirpy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Maj 2004 21:57
Aktiv.: 3.26
Kraj: Topolšica

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 1:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole me spominja na www.steorn.com in podobne Smile
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Dobra volja je najbolja, ... Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni