|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gurug Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54 Prispevkov: 105 Aktiv.: 0.50 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 8:06 am Naslov sporočila: Kje dobiti flex (flat) kabel 2m dolžine |
|
|
Iščem 3 flex / flat (ne vem točno kako se jim reče) kable s 30-imi kontakti, dolžine 2m. Potrebujem jih za tiskalnik HP DesignJet 2000CP - če jih kupim v kompletu kot rezervni del za HP-ja, me pridejo minimalno 100-120€ ...
Zato prosim tukaj za pomoč, če kdo ve kje se da dobiti take kable po bolj ugodnih cenah.
Prilagam dve sliki teh kablov.
Hvala.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
523.17 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
61.67 KB |
Pogledana: |
17 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 8:23 am Naslov sporočila: Ali |
|
|
Ali si že povprašal pri običajnih trgovinah, ki se ukvarjajo s to robo, IC, JUST, HTE?
Nisem sicer še potreboval 30 žilnega, toda 20 žilnega sem dobil brez problema pri vseh treh trgovinah. Jih prodajajo na meter, seveda pa moraš sam na konce montirati odgovarjajoče konektorje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gurug Član

|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 8:33 am Naslov sporočila: Re: Ali |
|
|
vilko je napisal/a: |
Ali si že povprašal pri običajnih trgovinah, ki se ukvarjajo s to robo, IC, JUST, HTE?
Nisem sicer še potreboval 30 žilnega, toda 20 žilnega sem dobil brez problema pri vseh treh trgovinah. Jih prodajajo na meter, seveda pa moraš sam na konce montirati odgovarjajoče konektorje. |
Hvala za predlog. Konektorjev na kablih ni, so točno taki kot se vidi na sliki - se vtaknejo v podnožje na tiskanem vezju (poglej povečano sliko - ta del gre v podnožje).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3366 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 8:39 am Naslov sporočila: Hja |
|
|
Hja, potem zna biti problem. Če prodajaš zadevo na metre, ni na koncu kabla, ko ga odrežeš s škarjami, nič posebnega, kar bi služilo kaki posebni pritrditvi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da takšne kable lahko le naročiš pri proizvajalcu. Pri konradu sem mislim videl nekaj dolžin in širin samo daleč od tvojih želja.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gurug Član

|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 9:54 am Naslov sporočila: Re: Hja |
|
|
vilko je napisal/a: |
Hja, potem zna biti problem. Če prodajaš zadevo na metre, ni na koncu kabla, ko ga odrežeš s škarjami, nič posebnega, kar bi služilo kaki posebni pritrditvi. |
Ja to je težava, ker ti originalni kabli imajo vsak konec odebeljen in pripravljen za vtikanje v konektor na vezju ... še malo bom raziskal in povprašal okrog (trgovine pri nas imajo samo, kot si prej navedel, kabel na metre, ki pa nima zaključka narejenega za vtikanje v konektor).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.97
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 10:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Tista odebelitev je ponavadi zgolj še ena debelejša folija, prilepljena s hrbtne strani.
Če torej dobiš trak, ki po širinah ustreza in ga na eni strani lahko primerno obdelaš (z občutkom spraskaš ali kako drugače odstraniš plastiko, da prideš direkt do vodnikov), potem je odebelitev zanemarljiv problem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gurug Član

|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 10:14 am Naslov sporočila: |
|
|
MadMax je napisal/a: |
Tista odebelitev je ponavadi zgolj še ena debelejša folija, prilepljena s hrbtne strani.
Če torej dobiš trak, ki po širinah ustreza in ga na eni strani lahko primerno obdelaš (z občutkom spraskaš ali kako drugače odstraniš plastiko, da prideš direkt do vodnikov), potem je odebelitev zanemarljiv problem. |
Sem tudi to že probaval na obstoječem kablu, kako bi se rešilo ... težava je v tem, da ko enkrat postrgaš dol izolacijo na odrezanem delu kabla potem vezi (baker) odstopijo od spodnje folije ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kastaneda Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18 Prispevkov: 459 Aktiv.: 2.40
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 10:34 am Naslov sporočila: |
|
|
gurug je napisal/a: |
Če torej dobiš trak, ki po širinah ustreza in ga na eni strani lahko primerno obdelaš (z občutkom spraskaš ali kako drugače odstraniš plastiko, da prideš direkt do vodnikov), potem je odebelitev zanemarljiv problem. |
Sem tudi to že probaval na obstoječem kablu, kako bi se rešilo ... težava je v tem, da ko enkrat postrgaš dol izolacijo na odrezanem delu kabla potem vezi (baker) odstopijo od spodnje folije ... |
Hm, jaz sem prepognil kabel in s tem dobil odebelitev, nato pa sem odstranil odvečno plastiko na vrhu. Pa mi vezi niso nikoli odstopile.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gurug Član

|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
kastaneda je napisal/a: |
gurug je napisal/a: |
Sem tudi to že probaval na obstoječem kablu, kako bi se rešilo ... težava je v tem, da ko enkrat postrgaš dol izolacijo na odrezanem delu kabla potem vezi (baker) odstopijo od spodnje folije ... |
Hm, jaz sem prepognil kabel in s tem dobil odebelitev, nato pa sem odstranil odvečno plastiko na vrhu. Pa mi vezi niso nikoli odstopile. |
Hvala za idejo ... sedaj pa samo še v akcijo da najdem odgovarjajoč kabel ...
Hvala vsem za pomoč.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni