www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje dobiti flex (flat) kabel 2m dolžine

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gurug
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2008 8:54
Aktiv.: 0.50
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 8:06 am    Naslov sporočila:  Kje dobiti flex (flat) kabel 2m dolžine Odgovori s citatom

Iščem 3 flex / flat (ne vem točno kako se jim reče) kable s 30-imi kontakti, dolžine 2m. Potrebujem jih za tiskalnik HP DesignJet 2000CP - če jih kupim v kompletu kot rezervni del za HP-ja, me pridejo minimalno 100-120€ ...

Zato prosim tukaj za pomoč, če kdo ve kje se da dobiti take kable po bolj ugodnih cenah.

Prilagam dve sliki teh kablov.

Hvala.

kabel.jpg
 Opis:
Kabel
 Velikost datoteke:  523.17 KB
 Pogledana:  5 krat

kabel.jpg

kabel - povecava.jpg
 Opis:
Povečava
 Velikost datoteke:  61.67 KB
 Pogledana:  17 krat

kabel - povecava.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 8:23 am    Naslov sporočila:  Ali Odgovori s citatom

Ali si že povprašal pri običajnih trgovinah, ki se ukvarjajo s to robo, IC, JUST, HTE?
Nisem sicer še potreboval 30 žilnega, toda 20 žilnega sem dobil brez problema pri vseh treh trgovinah. Jih prodajajo na meter, seveda pa moraš sam na konce montirati odgovarjajoče konektorje.
Nazaj na vrh
gurug
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 8:33 am    Naslov sporočila:  Re: Ali Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Ali si že povprašal pri običajnih trgovinah, ki se ukvarjajo s to robo, IC, JUST, HTE?
Nisem sicer še potreboval 30 žilnega, toda 20 žilnega sem dobil brez problema pri vseh treh trgovinah. Jih prodajajo na meter, seveda pa moraš sam na konce montirati odgovarjajoče konektorje.

Hvala za predlog. Konektorjev na kablih ni, so točno taki kot se vidi na sliki - se vtaknejo v podnožje na tiskanem vezju (poglej povečano sliko - ta del gre v podnožje).
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 8:39 am    Naslov sporočila:  Hja Odgovori s citatom

Hja, potem zna biti problem. Če prodajaš zadevo na metre, ni na koncu kabla, ko ga odrežeš s škarjami, nič posebnega, kar bi služilo kaki posebni pritrditvi.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da takšne kable lahko le naročiš pri proizvajalcu. Pri konradu sem mislim videl nekaj dolžin in širin samo daleč od tvojih želja.
gurug
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 9:54 am    Naslov sporočila:  Re: Hja Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Hja, potem zna biti problem. Če prodajaš zadevo na metre, ni na koncu kabla, ko ga odrežeš s škarjami, nič posebnega, kar bi služilo kaki posebni pritrditvi.

Ja to je težava, ker ti originalni kabli imajo vsak konec odebeljen in pripravljen za vtikanje v konektor na vezju ... še malo bom raziskal in povprašal okrog (trgovine pri nas imajo samo, kot si prej navedel, kabel na metre, ki pa nima zaključka narejenega za vtikanje v konektor).
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 10:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tista odebelitev je ponavadi zgolj še ena debelejša folija, prilepljena s hrbtne strani.
Če torej dobiš trak, ki po širinah ustreza in ga na eni strani lahko primerno obdelaš (z občutkom spraskaš ali kako drugače odstraniš plastiko, da prideš direkt do vodnikov), potem je odebelitev zanemarljiv problem.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gurug
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 10:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
Tista odebelitev je ponavadi zgolj še ena debelejša folija, prilepljena s hrbtne strani.
Če torej dobiš trak, ki po širinah ustreza in ga na eni strani lahko primerno obdelaš (z občutkom spraskaš ali kako drugače odstraniš plastiko, da prideš direkt do vodnikov), potem je odebelitev zanemarljiv problem.

Sem tudi to že probaval na obstoječem kablu, kako bi se rešilo ... težava je v tem, da ko enkrat postrgaš dol izolacijo na odrezanem delu kabla potem vezi (baker) odstopijo od spodnje folije ...
Nazaj na vrh
kastaneda
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 11:18
Aktiv.: 2.40

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gurug je napisal/a:
MadMax je napisal/a:

Sem tudi to že probaval na obstoječem kablu, kako bi se rešilo ... težava je v tem, da ko enkrat postrgaš dol izolacijo na odrezanem delu kabla potem vezi (baker) odstopijo od spodnje folije ...

Hm, jaz sem prepognil kabel in s tem dobil odebelitev, nato pa sem odstranil odvečno plastiko na vrhu. Pa mi vezi niso nikoli odstopile.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gurug
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kastaneda je napisal/a:
gurug je napisal/a:
MadMax je napisal/a:

Hm, jaz sem prepognil kabel in s tem dobil odebelitev, nato pa sem odstranil odvečno plastiko na vrhu. Pa mi vezi niso nikoli odstopile.

Smile Hvala za idejo ... sedaj pa samo še v akcijo da najdem odgovarjajoč kabel ...

Hvala vsem za pomoč.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni