|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jmaja Neznanec

Pridružen-a: Čet 17 Dec 2009 13:59 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Mb
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 2:01 pm Naslov sporočila: Photoshop ali Corel Draw? |
|
|
Kateri program mi priporočate za obdelavo fotografij z dodajanjem napisov Adobe Photoshop ali Corel Draw? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mešaš dve stvari:
Photoshop je program za obdelavo rastrskih formatov, Corel pa za obdelavo vektorskih formatov.
Fotografija je rastski format, tako da.... _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.39 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
GIMP - dobra zastonj zadeva _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jmaja Neznanec

Pridružen-a: Čet 17 Dec 2009 13:59 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Mb
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 2:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Krampus tudi Corel Draw ima poleg programa za vektorski format tudi program za obdelavo slik. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
CoerlDraw ima Photopaint za rastrske formate, vendar je bil nazadnje, ko sem ga videl Photoshop precej boljši. Za obdelavo fotk jaz uporabljam LightRoom oz. Photoshop. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmouse Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27 Prispevkov: 1059 Aktiv.: 5.50 Kraj: Bloška planota
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni osebno so boljši ULEAD-ovi programi - PhotoImpact |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ljubo89 Član

Pridružen-a: Čet 06 Mar 2008 13:17 Prispevkov: 36 Aktiv.: 0.17 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz stavim na Adobe photoshop, sicer pa je vse stvar okusa...jaz sem se navadil na ta program in ne grem vstran  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.07
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sicer najrajši uporabljam Paint Shop Pro
Glede Corela: CorelDraw Je program za vektorsko obdelavo, CorelPaint je pa program za rastrsko obdelavo.
Vprašanje je bilo CorelDrav ali PhotoShop, ne pa kateri od drugih. _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede Corela, če smo res tako strašansko natančni: škatla, ki jo dobiš v roke je "CorelDraw graphic suite", ki vsebuje tako program za vektorsko risanje kot tudi program za delo z rastrskimi formati. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Aljosa Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.65 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam Photoshop pa tudi Gimp je v redu zadeva. S Corelom se ne razumem najbolj.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor jaz uporabljam te stvari, v Photoshopu znam le osnovne stvari. Gimp, se mi dopade, ker je za moje pojme kar močno orodje. Pa še free je. Seveda pa se je potrebno vsakega naučiti. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 10:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja Photoshop in Gimp nista ravno za primerjat. Si želim, da bi bila. Sem se Photoshopa kar navadil, sedaj se pa trudim z Gimpom. In moram reči, da je Gimp precej precej bolj nedoden za uporabo. Probleme delajo plasti, funkcije za izbiro, povečavo... Osnovne stvari bi rekel. Saj nekako delajo, samo porabiš res veliko več časa.. Mogoče bi bila stvar uporabnejša, če bi obstajala neka konkretna navodila kako so programerji mislili program uporabljat.  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Aljosa Član

Pridružen-a: Pet 15 Sep 2006 11:43 Prispevkov: 149 Aktiv.: 0.65 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 10:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja ravno to je običajno problem, da imaš dva ekstrema ali ga programerji znajo uporabljati ali pa so poslušali navodila ko so ga delali in o njem nimajo pojma. Poznam programerja ki je rekel, da nima pojma o filtrih ampak sprogramirati jih pa zna... no nekaj sicer mora imeti pojma ampak je rekel, da sama teorija ga sploh ne briga samo, da ve kakšna je pa naredi kakršnegakoli hočeš.
Kakorkoli, photoshop zna biti na začetku malo kompliciran sploh če uporabnik še ni seznanjen z uporabo plasti, potem ko dojameš osnovno filozofijo pa mislim, da se ga uporablja precej enostavno in kar je pomembno: hitro. Sam nimam preveč izkušenj z Gimpom, ampak vem, da me prvič ni preveč impresioniral, žal. S corelom se pa sloh nisem ujel.
Stvar okusa. Mislim, da se photoshop splača navaditi, ker se z njim da dosti stvari delati oz. ne vem za nobeno, ki se je ne bi dalo. (razen kakšne vektorske ne pridejo v poštev). Večino internetnih strani, flyerjev, obdelaove slik sem naredil s kombinacijo photoshopa in flasha.
lp
Aljosa |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MCAT Član

Pridružen-a: Ned 18 Nov 2007 22:06 Prispevkov: 306 Aktiv.: 1.43 Kraj: Moravče (JN76JD)
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam CorelDRAW 10 oz. za fotografije Corel PHOTO-PAINT 10. Je zelo enostaven za uporabo, z raznoraznimi efekti, funkcijami, orodji, pa narediš, skoraj karkoli želiš. PhotoShop-a še nisem uporabljal, vem pa da ga je na začetku težje razumeti. Torej, če želiš narediti nekaj bolj enostavnega (ali pa tudi ne) ti priporočam Corel PHOTO-PAINT. Za bolj profesionalo uporabo, pa je verjetno boljši PhotoShop. _________________ Gregor, S53SL
Think out of . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nick Član

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 16:38 Prispevkov: 59 Aktiv.: 0.30 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2009 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako je. Za fotografije absolutno zmaga PS. Za se ukvarjat z vektorskimi stvarmi, pa ga ni čez CDR =) _________________ LP Nick |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni