|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2009 9:46 pm Naslov sporočila: bascom in AVRUSBProg |
|
|
Uporabljam Darkotov programator. V AVR studio deluje. Programiram v Bascomu in prevedeno HEX datoteko iz Bascoma prenesem z AVR Studio v čip. Ali je možno Bascom konfigurirati tako, da bi lahko čip sprogramiral kar iz Bascoma.
Hvala in lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2009 10:13 pm Naslov sporočila: Re: bascom in AVRUSBProg |
|
|
digital je napisal/a: |
Uporabljam Darkotov programator. V AVR studio deluje. Programiram v Bascomu in prevedeno HEX datoteko iz Bascoma prenesem z AVR Studio v čip. Ali je možno Bascom konfigurirati tako, da bi lahko čip sprogramiral kar iz Bascoma.
Hvala in lp |
Seveda. V Bascom nastavitva za programator nastavi STK500 extended ,nastavi port in stk500.exe datoteko,ki pa se nahaja v AVR-studiu programu. Boš znal?
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11 Prispevkov: 253 Aktiv.: 1.22 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2009 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala sem kar stestiral. AVR studio je potrebno zapret, ker se kregata s com portom. Signaturo mi prebere, sporoči tudi da je program naložil, vendar vprašanje kaj naloži, ker ne dela nič. Ko enak program prevedem in naložim z avr studio pa dela. Kaj delam narobe?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2009 11:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem že usposobil. Nastavljen mora biti programator STK 500 in ne STK500 extended.
Dkone še enkrat hvala.
lp
Nazadnje urejal/a digital Pon Jun 01, 2009 12:15 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

|
Objavljeno: Ned Maj 31, 2009 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa še eno vprašanje. Za programiranje v vezju predvidevam, da pustim napajanje od vezja. ter naredim kabel iz programatorja brez VCC ali je potrebno napajanje vezja izklopit in uporabit VCC iz programatorja?
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MaLi-X Član

Pridružen-a: Pet 04 Feb 2005 10:34 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.24
|
Objavljeno: Pet Jul 03, 2009 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Katere USB AVR-je lahko programiraš v Bascomu?
_________________ www.malix.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
digital Član

|
Objavljeno: Pet Jul 03, 2009 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
poglej v Options_Compiler_Chip.
No pa lahko sam sebi odgovorim na prejšnji post - programira se z napajanjem programatorja, s kakšnim stikalom ali jumperjem pa se medtem napajanje v vezju izklopi, tako da razna periferija med programiranjem nima napajanja in ne pride do neželjenega (nepredvidenega) obnašanja le te med programiranjem.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tozir Član

Pridružen-a: Pon 17 Mar 2008 19:10 Prispevkov: 187 Aktiv.: 0.89 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sob Nov 07, 2009 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lep pozdrav!
Imam težavo z omenjenim programatorjem. Prek njega lahko programiram samo preko BascomAVR stk500 native driverja. V AVR studiu se zadeva noče povezati na STK500 COM5. Da bi naprimer preko command line programiral tudi ne gre. Npr. napišem
Koda: |
stk500 -datmega16 -e |
Začne skenirati vse porte, nakar mi za vse porte napiše Port busy or STK500 not connected.
Uporabljam win7 in najnovejši avr studio. Zelo čudno mi je to da preko bascoma dela normalno, preko avr studia pa nikakor ne morem usposobiti.
Ima kdo kakšno idejo?[/code]
_________________ http://www.rielektronika.comule.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.29 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Podobni problemi, sedaj ih ni več.
Meni je STK500 "Darkotov" v Avr studiu delal OK! v Baskomu pa podobne težave dokler nisem nastavil tako kot je na priloženi slikici.
Sedaj dela v obeh programih zanesljivo, brez nagajanja.
( petelina ni treba nastavljati - tudi brez njega dela HI! )
73 Josip
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
82.8 KB |
Pogledana: |
57 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
43.1 KB |
Pogledana: |
15 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.28 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2010 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programator sem nazadnje uporabljal pred kakšnim letom, takrat še na Visti. Zdaj imam 7 in sem se seveda spet mučil par ur, da sem usposobil zadevo.
Uporabljam Bascom in STK500extended. Če me spomin ne vara, sem lahko pred letom pritisnil samo na "Program" in ga je sprogramiralo. Zdaj moram pred tem obvezno še "Erase", sicer programiranje ni uspešno (čeprav napiše, da je) - pa še v tem primeru postopek v kakšnem procentu ni uspešen. Če kliknem samo na "Pogram" uspe mogoče v 0.1% primerov.
Kakšna ideja, zakaj tako?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tretjic Član

Pridružen-a: Čet 24 Sep 2009 1:19 Prispevkov: 437 Aktiv.: 2.28 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Nov 20, 2010 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj sem ugotovil, da v Bascomu in STK500 ne morem programirati fuse in lock bitov. Sicer jih prebere , ko pa jih spremenim in kliknem "write", jih ne zapiše. Poskusil sem tudi z ukazom $PROG na začetu programa. Mogoče kdo ve, v čem je trik oz. kako bi lahko z darkotovim programatorjem zapisal Fuse bite?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sob Nov 20, 2010 5:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
s54jp je napisal/a: |
Podobni problemi, sedaj ih ni več.
Meni je STK500 "Darkotov" v Avr studiu delal OK! v Baskomu pa podobne težave dokler nisem nastavil tako kot je na priloženi slikici.
Sedaj dela v obeh programih zanesljivo, brez nagajanja.
( petelina ni treba nastavljati - tudi brez njega dela HI! )
73 Josip |
Tudi meni edino takole deluje OK.
Imam "STK500 Native driver", COM3, poti do datoteke STK500.exe nisem vnesel (pustil prazno), frekvenco pa sem imel najprej na 115200, ko pa je nalaganje par 10Kb kode trajalo predolgo, pa sem hitrost nastavil na 1000000 pa še vedno dela brez napak in hitro Na 2000000 še nisem poiskusil, bom pa enkrat, da vidim, če je zmožen
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni