www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DS1820 - kakšne izkušnje imate vi?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 6:13 pm    Naslov sporočila:  DS1820 - kakšne izkušnje imate vi? Odgovori s citatom

Rad uporabljam termometre DS1820.

Ampak ugotavljam, da niso prav zanesljivi. Delajo mi mesece in mesece, potem pa enkrat pri CRC8 preverki najdem napako, ki se ne resetira nikakor drugače, kot z power off na termometru.

Tako mislim, da bom pri prihodnjih projektih upravljal napajanje teh termometrov preko mikrokrmilnika, ki bo, če bo detektiral napako, dal za sekundo power off na teh Dallasih.

Predpostavljam, da vas je veliko, ki delate s temi termometri, pa bi želel vedeti, ali ste prišli do podobnih zaključkov in kako ste jih reševali.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 6:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hardwerske ali softwerske težave?
Že pred leti sem za eno firmo razvil elektroniko, kjer sem uporabil omenjen senzor. Do sedaj je bilo izdelano že kar veliko sistemov, kjer je bila vgrajena elektronika. Do sedaj ni bilo nobenih težav. Nekaj mesecev nazaj sem delal neko spremembo programa. Takrat sem se z elektronikom, ki vezja izdeluje, vgrajuje ter serivisral pogovarjal glede vzdržjivosti. Rekel je, da ni nobenih problemov.

damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tudi meni že leta in leta delujejo brez posebnosti. Še crknit noče noben Smile

Vilko, lahko jih pa napajaš parazitno in mikrokontroler za par sekund "utihne" in jih tako resetira.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robika
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 20:55
Aktiv.: 1.19
Kraj: ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem včeraj zamenjal enega na sončnih kolektorjih, ker je elektroliza naredila svoje. Senzor je bil tem nič kaj suhim razmeram izpostavljen okoli 6 let. Mislim, da sta mi do zdaj crknila dva in ta, ki ga je razžrlo. Ostali, ki so v sistemu tudi že 6 let, delajo bp.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 9:46 pm    Naslov sporočila:  Hvala Odgovori s citatom

Hvala vsem za odgovore, tudi hvala Silvo za ZS-

Hudič! Saj res čudno, da se take reči dogajajo meni, drugim pa ne. Če bi se mi dogajalo bolj pogosto, recimo vsak teden, potem bi gledal, kaj bi se dalo spremeniti v programju, tako pa sumim termometre, za katere pa vi takorekoč jamčite, da niso problem...

Pred dvema letoma sem imel podoben problem, imel sem vse termometri na enem busu, in takrat se mi je zadeva sesuvala bolj pogosto, tudi večkrat na teden, dokler nisem premetal termometre vsakega na svoj bus, in takoj ugotovil, kateri termometer mi 'zaserje' bus. Sem ga zamenjal, in potem mi je do včeraj - skoraj dve leti - delalo brez problema, včeraj pa sem dobil SMS 'Napaka termometri', .
Reset mikrokrmilnika ni pomagal, moral sem prav narediti poweroff poweron.

In sedaj spet čakam, kako dolgo bo vse v redu.
Sprašujem pa zato, ker imam v zasnovi podoben projekt z 10 termometri, in bi rad predvidel v zasnovi take situacije, ki naj jih, če se da, zaobide sam mikrokrmilnik, ne da moram reševat reklamacije.

Glede na to odpiram novo anketo, ali napajate te termometre parazitsko, ali ne.
V novem postu.

Hvala vsem
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni