|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.64 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 4:01 pm Naslov sporočila: win7 dostop do diska |
|
|
Lep pozdrav!
Danes sem se odločil, da bom primarni disk razdelil na dve particiji. Prva bo velika le 20GB-na njej bo operacijski sistem in vsi potrebni driverji za delovanje računalnika. Na drugi pa bodo vsi programi in kar se prenaša. Pa sem to naredil, na novo naložil windows, zdaj pa ne morem nalagati datotek na to particijo. Če hočem kakšno datoteko skopirati na to particijo, mi javi napako, ki je spodaj na sliki. Particiji sem dodelil vse pravice za vse uporabnike (itak je samo eden, ker je računalnik samo v moji lasti), ampak še vseeno ne gre.
To pa se je začelo dogajati, ko sem naložil na računalnik Panda Antivirus 2010. Naložil pa sem ga v to novo particio (F:\Panda Security)...Pando sem že izklopil in zaključil proces, ampak vseeno ne spusti nekaj mimo. Ne vem, kaj bi to lahko bilo.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
28.75 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
27.08 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.29 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
V google vpiši claim ownership folder windows 7. Zna biti, da ti bo to pomagalo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen88 Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37 Prispevkov: 747 Aktiv.: 3.51 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 8:06 pm Naslov sporočila: Re: win7 dostop do diska |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
Lep pozdrav!
Danes sem se odločil, da bom primarni disk razdelil na dve particiji. Prva bo velika le 20GB-na njej bo operacijski sistem in vsi potrebni driverji za delovanje računalnika. Na drugi pa bodo vsi programi in kar se prenaša. |
Ne tega naredit-daj večjo particijo! Kar koli boš hotel Rarat ali kaj podobnega in ne bo toliko placa na C: disku ti ne bo šlo! Sam sem imel takšen primer + pred kratkim ko sem hotel prinest iz druge particije na prenosni disk en film ki je bil okoli 30Gb in ker nisem imel toliko prostora na C: nisem mogel. Tako, da sem rešil da sem prinesel na bratov računalnik preko mreže.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vprašaj Google "Take ownership" + "windows 7".
In v prvem zadetku je lepo razloženo kako in kaj.
Ja kar se pa particije tiče, je res bistveno premajhna, razen v primeru, da boš spremenil poti do Users, Program files, Program Data, Program Files(x86), Temp,...pa še kaj bi se našlo, tudi izmenjevalna datoteka je tukaj. Pa še potem boš prišel do limita.
Pri današnjih diskih in sistemska particija 20Gb z Windowsi 7, nikakor ne
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
romc Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06 Prispevkov: 447 Aktiv.: 1.91 Kraj: Zapotok nad Igom
|
Objavljeno: Pet Dec 25, 2009 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
20Gb in windows7
Pa ne da imaš disk sam 60Gb
Lp, Romc
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.64 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 1:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Fora je v tem, da hočem popovno varnost pred vsemi programi in vsemi datotekami, v primeru da se mi windows sesuje, kot že velikokrat. In je potem potrebno vse na novo nalagati. Znova in znova. Če pa se mi windows sedaj sesuje, mi vse ostane. Samo driverje ponovno naložim.
In ravno to sem naredil, kar zgornji linki opisujejo, ampak brez efekta.
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 2:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Poskusil sem odstraniti Panda Security 2010. Zdaj imam dostop in lahko nalagam kar želim na disk. Čudno je, da ko sem zaključil celotno drevo procesov, kar se tiče Pande, vseeno nisem imel pravic na disku. Izgleda, da nek pandin servis deluje nekje v odzadju. Kako bi zdaj rešil ta problem, ki ga povzroča ta antivirusni program?
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MihecPihec Član

Pridružen-a: Tor 17 Feb 2009 16:02 Prispevkov: 51 Aktiv.: 0.26 Kraj: Šempeter v Savinjski Dolini
|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 2:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi nastaviti pravice na Everyone.
Če pa še ne dela pa lahko probaš formatirati v FAT32.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
Fora je v tem, da hočem popovno varnost pred vsemi programi in vsemi datotekami, v primeru da se mi windows sesuje, kot že velikokrat. In je potem potrebno vse na novo nalagati. Znova in znova. Če pa se mi windows sedaj sesuje, mi vse ostane. Samo driverje ponovno naložim.
In ravno to sem naredil, kar zgornji linki opisujejo, ampak brez efekta. |
Hm, pa ti pravilno delujejo po takem početju vsi programi?
Drugače pa, če ti uspe windowse sesuti vsakih toliko časa (kaj le počneš z njmi?), je bolje, da narediš celotni image particije, na kateri imaš vse programe, OP, driverje, itd. Ob sesutju, samo prepišeš particijo. Bo hitreje, delovalo bo vse, itd.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
V tem primeru, moram vsakokrat, ko naložim kak pomemben program narediti nov image. Stvar se širi iz dneva v dan. To bi bilo res nesmiselno početje. Saj deluje vse, tako kot sem želel. Jezi me edino to, ker želim imeti Pando (se mi dopade), ampak mi tu ne popusti. Verjetno bom pisal na Panda labs informacije.
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 1:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
To, da imaš programe na drugem disku je nesmisel.
Ko Win odletijo moraš načeloma inštalirati vse programe in win še 1x. Sploh kakšne večje kompleksnejše programe, ki ne potrebujejo samo ene .exe datoteke, da delujejo, saj nekaj svojih datotek med inštalacijo shranijo v mapo windows in marsikaj zapišejo v register Windows.
Kot je bilo napisano, raje image cele particije. Poinštaliraš tisto kar največ rabiš in narediš image. Sicer pa imajo win7 precej dobro pošlihtane "recovery"-je, ki v peimeru sesutja zaradi namestitve kakšnega popravka, programa in podobno win spet postavi na noge.
Nekateri programi še vedno za pravilno delovanje zahtevajo, da so v program files mapi na isti particiji kot windows inštalacija. Ni jih več veliko se pa občasno kakšen še vedno najde.
Veliko sreče s sesuvanjem Win7 na tak način, da se jih ne da ponovno vzpostaviti na noge. No razen če delaš ponovno inštalacijo ob prvem bsod-ju ki ga zagledaš.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix je napisal/a: |
No razen če delaš ponovno inštalacijo ob prvem bsod-ju ki ga zagledaš. |
Da
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Halo? Zakaj pa bi to delal?
Raje ugotoviš zakaj je bsod nastal. Greš lepo v windows/minidump in tam malo pogledaš datoteke. Nekje bo pisalo nekaj v stilu "was probably caused by" in tisto je res najverjetnejša stvar, ki ti je bsod povzročila.
Neverjetno, kje imaš toliko časa, da vsakič na novo inštaliraš, zanimivo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.34 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sob Dec 26, 2009 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kaj za vraga delaš, da dobiš toliko blue screenov?
Pišeš po zavarovanih pomnilniških lokacijah?
Sicer pa ob praksi, ki jo navajaš, bi res znalo biti, da prileti kakšen bsod...
Aja, pa glede slik particij, lahko delaš tudi inkrementalno sliko particije ob točno določenem času... npr. vsak dan ob 3 zjutraj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2009 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nastavil sem si "task", da mi vsak ponedeljek ob 19.00 ustvari sliko pogona. Zanima me tudi, če bo po vašem "dovolj", če povečam particijo z windowsi iz 20GB na 40GB?
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni