www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Zagon XP-jev

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gregaa
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Jun 2009 16:46
Aktiv.: 0.55
Kraj: Slov.Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 12:35 am    Naslov sporočila:  Zagon XP-jev Odgovori s citatom

Zdravo.

Ko vklopim računalnik mi ne pride v windowse amak samo do tam ko ti nalaga windows xp, nato pa se mi sistem restarta in to se ponavlja v nedogled. V sistem tudi preko safe mode nemorem. Ve kdo kakšno rešitev??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.71
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 12:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponovno nalaganje windowsow? Predhodno pa podatke z diska reši na drugem računalniku. Tako bi jaz poskusil, če ne gre drguače.

Morda pa gre za hardwersko napako amapk dvomim, meni se prenosnik občasno resetira med zagonom, če ima prazno baterijo (očitno napajalnik ne zmore).

S56RGA
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33
Aktiv.: 1.59
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko ti ob zagonu računalnika izpiše ...Starting windows... pritisni tipko F8.
Iz menuja nato izbereš "Disable automatic restart on system failure"
Ko se windowsi ne bojo uspešno naložili, se bo pojavil modri ekran z opisom napake. Od tam dalje pa stric google.

M.Pecar
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Jan 2007 18:56
Aktiv.: 0.63
Kraj: Lj.Crnuce

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno formatiram racunalnik, tocno tako se je dogajalo. In pred enim letom sem se dva dni ubadal in poskusil brisati virus, potem sem pa vseeno formatiral.

Zato je dobro imeti dve particiji, sistemsko C: in particijo D: s podatki. C formatiras, podatki pa ostanejo nedotaknjeni.

Ce ne mores do podatkov: v google vtipkaj MiniPE, to je mini sistem Windows, navadno dobis *.RAR datoteko zasciteno z geslom (za leto 2009: the Cavern), v RAR datoteki je ISO datoteka (image datoteka), ki jo posnames na CD in dobis bootable CD s katerim zazenes racunalnik in resis podatke na USB kljuc.
Nazaj na vrh
skustran2
Član
Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2009 20:35
Aktiv.: 0.08
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2009 9:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš virus je najbolje, da disk vzameš ven iz računalnika in ga priklopiš na drug pc. Ker, če iščeš viruse pri živem sistemu se zmeraj kakšen kam skrije in nikoli ne zbrišeš vse. Tudi, če formatiraš ostane.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.70
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2009 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Variant je veliko. Meni se je tako dogajalo ob okvarjeni grafični kartici, pa ob defektnih RAMih...marsikaj je lahko. Seveda tudi pokvarjeni XP-ji.To lahko poskusiš rešiti tako kot sem opisal v temi obujanje mrtvih XP-jev.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni