www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ft232 čuden TX
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krupivnk
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Feb 2007 20:45
Aktiv.: 1.50
Kraj: Lj

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 4:31 pm    Naslov sporočila:  ft232 čuden TX Odgovori s citatom

Imam ft232rl na tiskanini od Darkovega napajalnika. Ko se na napajalnik povežem z računalnikom dobim na TX od ft232 čuden signal(glej sliko). Očitno se počasi prazni neka kapacitivnost.
Če pa preizkusim delovanje pretvornika z brayovim terminalom, pa niti ne dobim nobenega signala iz njega niti nič ne sprejmem.
Je zanič ft232 ali je problem v kakšnih gonilnikih?

edit: ni kriva kapacitivnost sonde(sem pomeril tudi na 1:10 pa je bilo isto)
Rad bi se preprićal preden menjam čip, ker ni ravno najcenejši...

tx.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  242.48 KB
 Pogledana:  96 krat

tx.JPG

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa imaš na izhod obešeno? Normalno zmore izhod samo 4mA...
krupivnk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 7:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darkov napajalnik. Vmes sem dal 100 Omega upor vendar skoraj ni padca napetosti na njem, torej ni kriv prevelik tok. Nič v ponedeljek skočim po nov čip Anxious
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2009 7:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Probaj odklopit napajalnik in tako izmeri... mogoče je kaj v stiku
krupivnk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2009 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi to ni bilo(sem tx računalnika odklopil z napajalnika pa je signal enak). No pravkar sem zamenjal čip pa je tx signal enak Shocked
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2009 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

2R2 upor še preveri... da ni slučajno kak 22 ali celo 220 ohm...
krupivnk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2009 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tistega 2Omega upora nimam sploh, ker napajam samo iz usb-ja. +5 voltov iz napajalnika pa niti nisem povezal na tiv od usb.
No sedaj sem uporabil kar PoUSB in sedaj komunikacija z napajalnikom deluje.
Kaj pa temu ft232 ni po godu pa res nevem Eh?
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2009 9:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako malo elementov, kot ima ta ploščica. Res ne vem, če se da narediti bolj enostavno. Mislim, da si naredil kakšen neželjen spoj med nožicami.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
krupivnk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2009 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse sem že premeril z inštrumentom. Nikjer ni neželenega stika. Polek tega sem zamenjal čip in je bilo obakrat enako.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2009 9:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

krupivnk je napisal/a:
Vse sem že premeril z inštrumentom. Nikjer ni neželenega stika. Polek tega sem zamenjal čip in je bilo obakrat enako.

A greva stavit, da če jaz naredim to isto, da bo stvar delala?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
krupivnk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2009 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjamem saj ti doma že dela napajalnik:). Poglej, saj nisem rekel da je napaka na tiskanini.
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2009 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

krupivnk je napisal/a:
Verjamem saj ti doma že dela napajalnik:). Poglej, saj nisem rekel da je napaka na tiskanini.

Hmm... sem bil neroden, hotel sem te povabit, da rešiva problem. Sicer ne vem koliko je aktualno, ker nimaš vpisanega kraja v profilu. Lahko, da je predaleč.
Nazaj na vrh
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2009 12:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

krupivnk je napisal/a:

Kaj pa temu ft232 ni po godu pa res nevem

Kitajski ponaredek Whistle

Lp
Jure
Nazaj na vrh
krupivnk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 29, 2009 1:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ojej problem sploh ni bil na tiv z ft232. Ko sem sprogramiral avr-ja nisem nastavil konfiguracijskih bitov. Mislil sem namreč da so nastavljeni že v hex fajlu(tako kot je to pri PIC-ih). Avr je laufal na nižji frekvenci zato tudi baudrate ni štimal. Še vseeno pa mi ni jasno zakaj se je na tx od ft232 pojavljal tak signal, glede na to da napajalnik vseskozi pošilja pakete, računalnik pa samo ko se kaj nastavi v programu(pa vendar so neprestano leteli podatki iz tx-a).
LCD prikazovalnik pa mi je delal že prej, tako da niti nisem pomislil da avr ne teče tako kot mora.
Nazaj na vrh
lbozo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Jan 2008 23:51
Aktiv.: 0.33
Kraj: Vodice

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 15, 2010 9:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

***** nadaljevanje čez eno leto ****

Ravno včeraj sem se ukvarjal s problemom povezave PC-ja z AVR-jem preko FT232RL.
Ko sem poslal paket podatkov iz AVR-ja na računalnik, je začel FT232RL nekontrolirano bruhati podatke(naklučne,zmešane) iz svojega TX nazaj proti AVR-ju in se ni ustavil, dokler nisem odvzel napajanja.

Nato sem poskusil dodati pull-up upor iz TX pina FT232RL proti 5V in zadeva deluje popolnoma brezhibno!!!

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni