|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
miketyosn Član

Pridružen-a: Sre 16 Dec 2009 16:39 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.12 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pon Dec 28, 2009 8:47 pm Naslov sporočila: UV žarnica za PCB |
|
|
Kdo kej pozna PHILIPS TL8W/05.
Danes sem bil v trgovini ES doo v ob Zeleni jami, sem mislil da bom vzel ene par teh žarnic pa so imeli samo take ki so črne in prozorne. TL mislim da je bela.
No skratka ta philipsova mislim da je v A spektru UV svetlobe, dočim je prozorna v C spektru. Če se ne motim je C spekter krajša valovna dolžina in se uporablja za dezinfekcijo. Ali laho uporabim UV C ali mora biti A?
Pa če se ne motim je prodajalka rekla da je una črna žarnica v A spektru.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.30 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Dec 28, 2009 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj pa primerjaj podatke z UV ki ti jo ponujajo .
Philips UV TL 8W/ 05 300MM Tube Ref: UV-TL8W/05
Philips TL 8W / 05 Tube, 12" tube emit radiation between 300-460nm. Their main applications are for use in insect traps/fly killers but not for photochemical processing.
Specifications
8 Watts
240 Volts
Cap Style: 2-pins 5mm apart (G5)
Length: 300mm
Diameter 16mm
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
DATASHEET Philips-05.pdf |
Velikost datoteke: |
274.27 KB |
Downloadano: |
13 krat |
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
datasheet TL8W05.pdf |
Velikost datoteke: |
25.3 KB |
Downloadano: |
7 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miketyosn Član

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 2:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj datasheet sem tudi sam gledal. Zanima me če se lahko uv c spekter uporabi, saj je tu še več uv svetlobe, ali mora biti nujno a.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miketyosn Član

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če si tako prijazen, mi prosim še povej kje dobim podatke o fotolaku. Uporabljam positiv 20, kupljen se mi zdi v hte.
Spodnji link pa ne vem kaj naj mi pomaga. Videl sem le eno pacersko zadevo, prej mišljeno da zakuriš stanovanje ali da koga ubiješ.
VTF žarnice pa niso UV žarnice in niso mišljene za osvetljevanje vezij, kljub temu da mogoče kdo to še vedno počne (vrtanje in peskanje)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.05 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
VTF žarnice pa niso UV žarnice in niso mišljene za osvetljevanje vezij, kljub temu da mogoče kdo to še vedno počne (vrtanje in peskanje)... |
...ali pa razbijanje zunanjega balona.
Sicer pa so VTF žarnice "še kako" UV žarnice (če bi poznal princip delovanja, bi vedel da brez UV deleža sploh ne bi delovale).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
miketyosn je napisal/a: |
aly je napisal/a: |
Poglej v navodila za fotolak, na katero svetlobo je občutljiv. |
Če si tako prijazen, mi prosim še povej kje dobim podatke o fotolaku. Uporabljam positiv 20, kupljen se mi zdi v hte. |
Še enkrat, RTFM! Piše na papirju poleg spreja, mogoče tudi na sami bombici, sicer pa google. RTFM....
miketyosn je napisal/a: |
VTF žarnice pa niso UV žarnice |
A de?
In kako misliš da sem jaz naredil stotine vezij?
Ja, seveda, z razbito žarnico je potrebno previdno rokovanje in ustrezna škatla (kot pri vsaki UV žarnici).
http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=12854
Mislim da je med 8W akvarijsko brljivko in 125W živosrebrno sijalko manjša razlika tudi v moči, se ti ne zdi?
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
int47 Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10 Prispevkov: 2104 Aktiv.: 8.88 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 12:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Edit:
Za osvetljevanje lahko uporabiš tudi sonce. Je zastonj. Samo verjetno ni bilo mišljeno za ta namen...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni