|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.64 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 8:45 pm Naslov sporočila: Task Scheduler |
|
|
Lep pozdrav,
Zanima me, če se kdo spozna v windows na program Task Scheduler. Moja želja je namreč, da bi si nastavil dnevno budilko, ki bi me budila od ponedeljka do petka. Tej budilki bi vnaprej za vsak dan določil, ob kateri uri me mora zbuditi. Sam ne znam kaj drugega, kot pa za vsak dan posebej nastavljati. Nastavil sem si mp3, ob katerem se bom veselo zbujal in pa možnost, da to opravilo zbudi računalnik iz sleep mode. Ne znam pa si vnaprej nastaviti urnik, oz. dnevnik. Ali je to sploh možno, če, kako?
Dobil sem tudi idejo, da bi si tak program poizkusil sam spisati v visual C++, ampak najprej potrebujem mnenje nekoga, ki se spozna na tovrstno programiranje.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
45.24 KB |
Pogledana: |
5 krat |

|
_________________ return;
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.95
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
TaskScheduler se izvaja le ko je računalnik prižgan.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.64 Kraj: Koroška-Mežica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2009 10:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sočasno me tudi zanima, če kdo programira v c++ za GUI aplikacije. Katero okolje uporablja? Sam bi rad malo začel s tovrstnim programiranjem. V šoli sicer delamo malo v visual studio, ampak imam profesorja, ki mu je vseeno za cel svet . Morda kakšni napotki, kje naj začnem? C++ že dokaj obvladam.
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.95
|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2009 3:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi iz sleep ga zbudi. Preizkušeno deluje Wink
Wow. Tega pa nisem vedel
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2009 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
Sočasno me tudi zanima, če kdo programira v c++ za GUI aplikacije. Katero okolje uporablja? Sam bi rad malo začel s tovrstnim programiranjem. V šoli sicer delamo malo v visual studio, ampak imam profesorja, ki mu je vseeno za cel svet . Morda kakšni napotki, kje naj začnem? C++ že dokaj obvladam. |
Qt. Vrhunsko ogrodje. Zastonj!
LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Pet Dec 18, 2009 12:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
@chaos
Kar velika zadeva. Bom preizkusil, ko pridem domov. Ti programiraš te zadeve?
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sob Dec 19, 2009 1:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, sem ga že pred časom uporabljal, pa sem kar malo pozabil na njega. Zadnje čase pa kar izključno s pomočjo Qt-ja pišem grafične programe, za linux in windows. Stvar je odlično prenosljiva med sistemi, program za windows se na linuxu samo ponovno skompajla in to je to.
Če te zanima, si na netu poglej kakšne primere, ali pa poskusi dobit kakšno knjigo o Qt. Drugače imaš tudi v Qt Creator super pomoč in primere.
LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Sob Dec 19, 2009 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom pogledal, hvala.
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2009 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me, če kdo ve naslov kakšne dobre knjige za programiranje okenskih aplikacij v c++. Sposodil sem si 2 knjigi ("objektno orientiran razvoj aplikacij s c++" in "okenske aplikacije z grafičnim vmesnikom MS knjižnice MFS"), obe od Davorja Bonačiča, ampak govorita zgolj o programiranju v programskem okolju Visual studio, za katerega pa vsi vemo, da postori večino dela sam. Jaz bi se rad naučil programirati okenske aplikacije za windows, od čistega začetka. Rad bi programiral sam, brez pomoči orodja. Torej, kakšen nasvet?
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2009 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi rad šel od začetka, je osnova Windows-ov Win32 API. To je najnižji nivo v Windowsih (od 3.1 naprej, če se ne motim), s katerim se da ustvarit grafični program. API je C-jevski, lahko ga seveda uporabljaš tudi s C++.
En link.
Če bi se rad naučil osnov grafičnega programiranja specifično za windowse, potem je to prava pot. Če bi rad samo programiral grafične programe, potem je to precej zgrešeno. V vsakem primeru boš zgubil precej živcev - slabo dokumentirano, slabi primeri, nejasna struktura ... poleg tega rabiš za eno prazno okno, ki se ga da zapreti, tam nekje petdeset(!) vrstic kode ...
Še kar priporočam Qt.
LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Dec 27, 2009 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
ljudsko je napisal/a: |
...programiranju v programskem okolju Visual studio, za katerega pa vsi vemo, da postori večino dela sam... |
Se začnem smejat na ves glas, pisat ROTFLje in podobno? Ne bom, ker vem, da ne veš kaj pišeš.
Če ti kaj ni všeč, lahko tudi v VS (Visual Studio) napišeš kompletno aplikacijo sam. S tem imam v mislih, da kompletno vse komponente kot so okna, gumbi, zavihki, scroll bare, karkoli, you name it, narišeš sam.
Preden boš to naredil, boš zelo efektivno zgubil voljo do življenja in iskal štrik.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem. Visual studio mi ni nekako všeč. V šoli smo začeli programirati v njem, pa po 2 mesecih tega programiranja ne vem kakšna je razlika med konzolnim in grafičnim programiranjem (govorim bolj v sarkazmu). Point je v tem, da bi se rad naučil osnov. Rad bi vedel kaj je kaj. Tako pa ne vem, kaj pomeni del kode, ki ti ga okolje samo zgenerira. Nimam pa namena vsega sam pisat. Želim le poznati stvari. Od začetka.
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 6:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
tukaj sem malo bral, pa vsi pravijo, da bi naj bila win32 api tehnologija boljša in enostavnejša od mfc tehnologije. Vendar je pa še vseeno stara. Zato sem tudi razmišljal malo. En uporabnik je celo napisal, da bi bilo najbolje uporabljati .NET Framework in C#.
Torej...Visual Studio ...potemtakem, mi je bolj všeč QT, ampak ga moram še malo naštudirati.
Citiram: |
lol.. pa saj ne moreš verjet... win32 api 
to je 10 let stara tehnologija, ki je zelo težka za razumet, še posebej če si štromar
vsekakor uporabi .NET tehnologijo... priporočam c#, ker je daleč najbolj podprt (največ helpa, tutorialov,....). Tudi sam Microsoft je najbolj promoviral c#, saj to konec koncev tudi je jezik .NET tehnologije... Za tiste, ki so prej uporabljali visual basic ali pa c++ je seveda naredil to podporo, ampak daleč najlažje je delati v c#...
Da še enkrat povzamem... win32, mfc in te zadeve so namenjene zagulenim programerjem, ki so vedoželjni in želijo vedeti, kako delujejo stvari v ozadju ipd.. če pa želiš le narediti aplikacijo, in se ne spuščati predvsem v podrobnosti (kajti to vzame ohoho časa), pa vsekakor .NET, po možnosti c#... c# je zelo lahek za razumet (v bistvu je microsoftova kopija jave), tako da bo najbolje če se boš spustil v to, kajti c# je definitivno jezik prihodnosti, pa tudi sedanjosti.... ostale zadeve ANSI c, c++ in podobno pa pusti tistim programerjem, ki si želijo low level programiranja...
pa lep pozdrav. |
Mislim, da me pa le malo premineva volja po programiranju od začetka. Konec koncev, ne bom nikoli rabil ne vem kakšnega znanja na tem področju. Moji cilji so le, da si bom znal izdelat kakšen preprost programček.
brake; |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

|
Objavljeno: Tor Dec 29, 2009 6:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
to je 10 let stara tehnologija, ki je zelo težka za razumet, še posebej če si štromar  |
Eh, nekateri malo pihajo Ne vem zakaj bi bil ravno Win32 težko razumljiv štromarjem, bolj kot recimo MFC. Sicer pa poznam dosti štromarjev, ki znajo občutno bolje programirati kot marsikateri računalničar.
Kaj temu človeku verjetno ni jasno je to, da je res mogoče win32 star (več kot) deset let, samo to je še kar osnova windowsov, in na osnovi win32 so zgrajeni ostali framework-i, od MFC do WinForms (vsi ti "moderni" frameworki v bistvu kličejo win32 funkcije).
ljudsko, ti si pa izberi nekaj v stilu C# ali Qt, in začni tipkat! Oba sta dovolj preprosta, hkrati tudi dovolj močna (Qt precej bolj! ), da lahko v njiju ustvariš vse kar hočeš, oba imata grafični izdelovalec oken, a imaš v obeh možnost vse postoriti "na roke". Mislim pa, da si v primeru .NET obsojen na Visual Studio ...
LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 3 dni