www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

film Avatar 3D
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Kako se ti zdi film?
Film je izvrsten - vreden ogleda
38%
 38%  [ 49 ]
Film je povprečen
7%
 7%  [ 9 ]
Film je zanič
3%
 3%  [ 4 ]
Še nikoli nisem gledal 3D filma
25%
 25%  [ 32 ]
Še nisem gledal, a nameravam iti
25%
 25%  [ 33 ]
Skupaj glasov : 127

Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:10 am    Naslov sporočila:  film Avatar 3D Odgovori s citatom

Včeraj smo bili z druščino na ogledu v naslovu omenjenega filma. Na IRC-u je nanesla debata na njega, zato sem naredil anketo.

Nazadnje urejal/a Silvo Čet Dec 31, 2009 12:35 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Raptor
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 14:20
Aktiv.: 2.54
Kraj: Ravne na Koroškem/Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez dvoma izvrsten! Končno spet en film, kjer ni samo prenapihnjena reklama. Zgodba je dobra. Da o idejah ustvarjalcev in tehniki sploh ne govorim. Komaj čakam na novo vrsto takšnih filmov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.95
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče eno razmišljanje - bodo čez par let virtualni monitorji resničnost, v času 007 je bil CD plošček znanstvena fantastika - danes je že zgodovina?
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker imam težave s 3D filmi sem si ogledal navadnega in sem vseeno navdušen. Ima vse, kar potrebuje ZF film in lahko pelješ tudi punco/ženo to gledat pa ji bo všeč. Very Happy
Nazaj na vrh
mcride
Član
Član

Pridružen-a: Tor 27 Okt 2009 22:36
Aktiv.: 4.14
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Zgodba" sama osnova je bila že večkrat videna, že pri kakšnih drugih filmim, razumevanje zgodbe je dokaj enostavno, saj je film narejen kot 880, kar pomeni od 8-80 let...Drugače pa izvrstna grafika, efekti, edino me je zmotilo mogoče malce preveč "vlečljiv" konec, bi bilo lahko 20-30 minut krajši. Drugače pa zgleda, da bo nadaljevanje in sicer naj bi bila trilogija Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

dodaj v anketo še nisem še gledal a imam namen
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.46
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 2:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odkar so zamenjali tehniko - 3D brez rdeče/modrih očal, so mi 3D filmi bolj všeč.
Nameravam iti gledat, pa še iščem družbo Smile

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 8:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

He, he, Dexboy, kar povej kdaj Smile Smile Smile
Moja se nekako upira po videnem trailerju Smile

LP, Grega
Nazaj na vrh
A.B.
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jan 2009 14:50
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam z mcride-om. Zgodba povprečna, efekti odlični. Verjetno bo bila tudi podaljšana "extended" različica. Kratek video snemanja filma: Link
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.62
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
He, he, Dexboy, kar povej kdaj Smile Smile Smile
Moja se nekako upira po videnem trailerju Smile

LP, Grega

Hm.. kako znana situacija Smile Jaz si ga tudi še moram it ogledat...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 3:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nameravam, ampak še ne vem kdaj. Kam predlagate? Kolosej ali Tuš planet? Se še odločam.
BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.30
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je mogoče vsekakor v XpanD, zaradi precej večjega platna kot drugod.
Nazaj na vrh
alessio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Aktiv.: 1.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 09, 2010 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem ga gledal med prazniki v Sydneyevskem IMAXu v 3D. Odlično doživetje!
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.72
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Film je res dober.
Zgodba je sicer kopija, ampak kaj dosti novega si je že težko izmislit Razz
Meni je bil film res všeč. Gledal sem ga v Xpand-u v Lj v 3D.
Ampak me ta 3D ni nič kaj preveč fasciniral, enako bi se vživel tudi v navaden film. Ja, 3D je sedaj s polarizacijo, ne več z barvami. Pogrešal sem fizikalne efekte (sedeži z efekti). To bi me bolj fasciniralo kot sam 3D.

Butasto je to, da ti ob vstopu dodatno zaračunajo še 1 eur za "pripravo očal", ker brez njih itak ne moreš gledat filma. Lahko bi to poračunali že ob nakupu vstopnice in ne bi bilo treba čakat v vrsti še za vstop v dvorano. Brezveze.

Priporočam ogled.

3d_ocala.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  10.13 KB
 Pogledana:  12339 krat

3d_ocala.jpg

BluPhenix
Član
Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54
Aktiv.: 4.30
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 10, 2010 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne Aly, ne bo držalo.

3D v Xpandu ni narejen s polarizacijo, ampak izmeničnim prikazovanjem slik za levo in desno oko, kjer očala z lcd zasloni zatemnjujejo sliko na ustreznem očesu ( Alternate-frame sequencing ). Prozorna zadeva, ki je med stekelcema je v bistvu IR sprejemnik, ki sprejema ukaze za zatemnjevanje. Zato so očala tudi tako težka.

Po poročanjih nudi ta sistem boljšo izkušnji kot pa polarizacijski, saj ni potrebno, da imaš glavo vedno pravokotno na platno in v vodoravnem položaju. Tehnologija deluje boljše tudi pri hitrih premikih kamere, čeprav je še vedno videno "lomljenje slike", 48 slik na sekundo naj bi tole baje že precej odpravljalo. Cameron je hotel tudi na tak način posneti film, vendar so mu studiji naložili, da film naredi s 24 slikami na sekundo.

3D je bolj fascinanten kot sedeži z efekti, vsaj v dosedanji implementaciji, saj so efekti uporabljeni sporadično in največkrat imajo kar pošteno zakasnitev za sliko. Mene so, tiste parkrat ko sem jih sprobal, v bistvu bolj motili.

Sicer je pa odvisno kje si sedel. Če si sedel nekje na višini polovice platna je 3D boljši, kot če sediš v 2 vrsti (vem iz lastnih izkušenj, probal na obeh). Scene, kjer hodijo po drevesih imajo hudo globino. Sicer je res, da ne povsod opaziš 3D ampak je to po moje bolj zaradi tega, ker ti po določenem času postane trivialen, saj ljudje celoten realni svet vidimo tako, kot je tam posnet, tako da je po moje bolj to, da se uživiš v ogled, kot pa to, da 3D nebi bil dodan povsod (nekateri komentarji na kolosejevi strani dejansko govorijo o tem, da film ni v celoti 3D in da je 3D učinkov malo, kar je absolutna bedarija).

Ja plačevanje 1€ za "pripravo" očal, katera moraš potem še sam par minut pucati je nesramno. Lahko da je mišljeno, da prineseš svoja, saj se jih da kupiti, mpc je 108€ . xpandcinema.com.

Sicer pa, ste vedeli, da je franšiza XpanD nastala v sodelovanju koloseja in nekega ameriškega podjetja? Danes obvladuje nekje 90% trga s tem načinom 3d prikaza in imajo kinodvorane po celem svetu. Prva taka kinodvorana je prav Xpan6D v Ljubljani Xpand About-us
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 1 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni