www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

elektro šok
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rok3232
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Dec 2009 21:02
Aktiv.: 0.15
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 9:33 pm    Naslov sporočila:  elektro šok Odgovori s citatom

no jaz bi pa rad naredil elektro šok tak da ni fejst močen, mislim na takega ko je v nekih kulijih ki jih primeš in te strese, to je tak da ne poškoduje človeka.

jaz pi pa prosil za načrt in kak ga najlažje naredim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poper, poper. Poper rabiš. Pa malo soli diodaj in na žabji krak in netopirje krilo ne pozabi.
Nazaj na vrh
zrij
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam, da za nekaj časa prevzameš moje račune za elektriko in imaš vse.
Je na elektriko, te bo pošteno streslo in imaš možnosti da preživiš.
Nazaj na vrh
rok3232
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 9:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no pravzaprav bi jaz potreboval ta element in prosim če mi pomagate ugotoviti kaj je to

Slika0034.jpg
 Opis:
ta element je bil v kuliju ki strese in se mi je pokvaril zato rabim novega.
 Velikost datoteke:  624.96 KB
 Pogledana:  8 krat

Slika0034.jpg

Nazaj na vrh
Inventor
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Nov 2009 19:11
Aktiv.: 0.65
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vzemi ven iz električnega vžigalnika, pa je. Ker ne vem, a mora biti majhno vezje? Ker potem je ta najbolj v redu.

Ker drugače si pa narediš indukcijski generator, tako da si narediš vezje, ki stalno priklaplja in odklaplja tok, ampak mora biti vmes še varovalo, da visoka napetost ne poškoduje elementov (npr. ločilni trafo, ali pa rele - npr. hermetični kontaktnik - Think ostali člani, ali lahko tak rele sploh deluje na večjih frekvencah (okoli 30Hz)?)

Kakšnega elektronskega varovala se zdalje ne spomnem. Confused Ampak to potrebuješ če bo celotno vezje elektronsko, samo verjetno si tudi to mislil, ker lahko je pa tudi mehansko (npr. zvonec, ki stalno zveni - ima tuljavo in kladivce, ki prekinja tok).

Drugače pa tudi že 32VAC zelo lepo trese (DC je samo en sunek, kot pri el. pastirju).

Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti element je lahko dušilka, ampak sam bog ve, koliko mH..... Razz
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.19
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 10:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je možno da je ta element VN trafo za npr. proženje fleša?
fluffy111
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44
Aktiv.: 1.74
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 30, 2009 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro te sune tudi kakšna bliskavica iz odsluženega fotoaparata. Najbolše so tiste iz fotoaparatov za enkratno uporabo.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rok3232
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nekje sem zasledil da lahko adapter oziroma transformator(tisti za polnjenje telefonov...) samo menjaš primarno in sekundarno navitje, tako da noter vstopa nizka napetost ven pa odhajaja visoka napetost.

samo tega ne razumem čisto zato bi prosil da mi razložite.
Nazaj na vrh
rok3232
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PS neki sem še pozabil ali ima kdo mogoče tisti kuli ki strese in ve kaj je notri, saj ne obstajajo samo kuliji so še druge stvari....
Nazaj na vrh
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potrebuješ navaden transformator recimo 230V/3V, potem pa na 3V stran priklopiš oscilator, ki je zadosti močan in dobiš na drugi strani večjo napetost. Če bo oscilator deloval na 3V potm bo na drugi strani 230V .... če pa bo več........
Zračunaj sam.

Vsekakor pa se na ta svoj šoker ko bo narejen sam priključi vsaj za par sekund, da potem tega ne boš uporabljal na drugih Wink

P.S.: Sem mislil da v Butalah že učijo fiziko v šoli, pa so spet Tepanci vso pobrali.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
WR3
Član
Član

Pridružen-a: Čet 10 Dec 2009 1:16
Aktiv.: 0.88
Kraj: Okolica Tolmina

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 2:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa kakšen kaskadni usmernik Smile Sicer nikol probal kakšne šoke to daje (če sploh so)Confused folijski kondenzatorji pa tudi neb smel imet dosti energije da bi te ugonobil... Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.68
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 3:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sosolec je pred kaksnim mescem dni prinesel v solo kondenzator za zagon pralnega stroja, pa je z njim po soli skakal. Seveda so 1. letniki nastradali Very Happy . Seveda sem tudi sam preiskusil njegovo moc in vam povem da kar dobro strese.
P.S Tudi meni je to bilo zanimivo, ko je stresal druge...... Zdaj pa ne vec!!! Evil or Very Mad

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
stane
Član
Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Aktiv.: 5.78
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 12:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tu imaš princip mehanske naprave .
Pred kakimi 20 leti sem to videl v obliki škatlice za karte.
Odpreti pa se je dalo samo tako , da si prijel škatlico v eno roko ,
z drugo pa si z palcem in kazalcem prijel škatlico da jo odpreš .
Prijel pa si seveda za kontakte in ko si odpiral si zadevo sprožil.
Za L1 in L2 pa malo preračunaj koliko ovojev je potrebnih .
Naviješ pa na tuljavnik z kovinskim jedrom , ki deluje kot
elektromagnet in prekinja stikalo najprej L1 in nato L2 .

šoker.JPG
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  šoker.JPG
 Velikost datoteke:  15.48 KB
 Downloadano:  73 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.37

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 31, 2009 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo premisli, kaj počneš, preden boš sebe ali koga drugega resno poškodoval Exclamation
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni