|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1853 Aktiv.: 9.05
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kje greš domov, čez Zavrč ali Središče?
Če si pri volji, se kdaj v Središču ustaviš na kavo _________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Samo87 Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14 Prispevkov: 462 Aktiv.: 2.17 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Dec 14, 2009 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez, preden si odgovoril na moj post, sem celo verjel, ko pa si napisal dogodke v trgovini sem se pa tako nasmejal, da sem skoraj s stola padel  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 1:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Moram se vam opravičiti, posebej Dorijanu, ki se je malce razkuril.
Pred približno tremi tedni sem kupil tukaj dva sprejemnika (DVB-T Tuner Focus G5112) po cca 20€ vsaki. Oddajniki so tako blizu da deluje tudi na polmeterski kos žice namesto antene. Ker se smer teh oddajnikov ujemajo s smerjo avstrijskih oddajnikov, sedaj vidimo okoli petnajst programov. Na strehi imam 23 elementno Yagi anteno na antenskem rotatorju, ki ga bom sedaj lahko uporabljal v moje namene za kar je bil predviden. Z digitalnim sprejemom na kratkih valovih se bavim že kakih deset let in sem ta rotator namenil za KV antene, pa sedaj nosi silom prilike TV antene.
Nekdo je omenil da bo treba sčasoma zamenjati sprejemnike na mpeg4, vendar mislim da se to tukaj ne bo zgodilo. Postavili so že po celotni Hrvaški digitalne oddajnike in je narod nakupil sprejemnikov na tisoče (zato so tudi tako poceni) in se veselo gleda DVB-T. Bi se menda zgodil narodni puč, če bi morali vsi menjati sprejemnike.
Všeč pa mi je bil vaš trud butcu razložiti kaj je to digitalni signal.
Hvala! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.13 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Torej nimaš sprejemnika za sprejem MegaPEG?
Mimogrede pa jo bodo naši sosedje razen Madžarske veliko ceneje odnesli, saj uvedba H.264 in AAC kodeka pri njih ne bo mogoča do uvedbe HDTV programov, pa še to ni isto kot je situacija pri nas. Najverjetneje pa bodo imeli več programov kot jih bomo imeli mi kljub modernejšim kodekom...  _________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 32.96 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
In v končni fazi jo bodo (mogoče jo so že) boljše odnesli. V Sloveniji pač vedno nekaj kompliciramo. Pravim, da če je Kitajska preplavila svet s takimi (poceni) sprejemniki in jih uporabljajo je to že dejstvo!
 _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se povrnem na topic, tukaj eni pravijo, da naj bi vsako gospodinjstvo dobilo STB za Mpeg4. Thread sem sem samo preletel (v njem je precej drugih razprav) in upam, da to drži in ni kje demanti, ki sem ga spregledal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 8:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tam sem čital do dela razprave da mora vsak brezposelni aktivno iskati delo in sem izgubil potrpljenje dalje čitati. Do tu nisem prečital nič novega.
Tam so še hujši kot mi tu, še hitreje pobegnejo s teme.  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res je težko branje, misli sem na:
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Azrael je napisal/a: |
Da se povrnem na topic, tukaj eni pravijo, da naj bi vsako gospodinjstvo dobilo STB za Mpeg4. |
Da si sposodim izraz iz te teme: Sanja svinja kukuruz
Ali zastonj ali subvencioniran - to velja samo za tiste, ki so že sedaj oproščeni plačevanja RTV naročnine - če si slep ali gluh, mogoče manjka glava, ipd... Pa še to moraš sam poslat dopis. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na hrvaškem tudi država subvencionira. Ko sem vprašal za to, sem dobil odgovor: "Da, dobite 10% popusta s potrdilom o plačani naročnini, vendar potem ne dobite trgovčevega popusta 10% na gotovino."
 _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Ned Jan 03, 2010 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Se je že začelo!
Citiram: |
Prema informacijama Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije o datumima prestanka rada odašljača analogne televizije, 26. siječnja (januar) 2010. godine Republika Hrvatska dobit će svoju prvu digitaliziranu regiju. Riječ je o regiji D5, koja obuhvaća područje Istarske i Primorsko-goranske županije.
Zaključno, koristimo ovu priliku pozvati sve stanovnike digitalne regije D5 da pravovremeno nabave potrebnu opremu za prijam digitalnog televizijskog signala kako bi svoje omiljene televizijske sadržaje mogli gledati i nakon 26. siječnja 2010. godine. |
Po tem sklepam da ne mislijo začeti sr... z nekimi drugačnimi kodeki in podobno šaro kakor pri nas. _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni