www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

TV omrežje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.05

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje greš domov, čez Zavrč ali Središče?
Če si pri volji, se kdaj v Središču ustaviš na kavo

Samo87
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14
Aktiv.: 2.17
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 14, 2009 11:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez, preden si odgovoril na moj post, sem celo verjel, ko pa si napisal dogodke v trgovini sem se pa tako nasmejal, da sem skoraj s stola padel Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 1:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moram se vam opravičiti, posebej Dorijanu, ki se je malce razkuril.

Pred približno tremi tedni sem kupil tukaj dva sprejemnika (DVB-T Tuner Focus G5112) po cca 20€ vsaki. Oddajniki so tako blizu da deluje tudi na polmeterski kos žice namesto antene. Ker se smer teh oddajnikov ujemajo s smerjo avstrijskih oddajnikov, sedaj vidimo okoli petnajst programov. Na strehi imam 23 elementno Yagi anteno na antenskem rotatorju, ki ga bom sedaj lahko uporabljal v moje namene za kar je bil predviden. Z digitalnim sprejemom na kratkih valovih se bavim že kakih deset let in sem ta rotator namenil za KV antene, pa sedaj nosi silom prilike TV antene.

Nekdo je omenil da bo treba sčasoma zamenjati sprejemnike na mpeg4, vendar mislim da se to tukaj ne bo zgodilo. Postavili so že po celotni Hrvaški digitalne oddajnike in je narod nakupil sprejemnikov na tisoče (zato so tudi tako poceni) in se veselo gleda DVB-T. Bi se menda zgodil narodni puč, če bi morali vsi menjati sprejemnike. Wink

Všeč pa mi je bil vaš trud butcu razložiti kaj je to digitalni signal.

Hvala!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.13
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej nimaš sprejemnika za sprejem MegaPEG? Rolling Eyes
Mimogrede pa jo bodo naši sosedje razen Madžarske veliko ceneje odnesli, saj uvedba H.264 in AAC kodeka pri njih ne bo mogoča do uvedbe HDTV programov, pa še to ni isto kot je situacija pri nas. Najverjetneje pa bodo imeli več programov kot jih bomo imeli mi kljub modernejšim kodekom... Liar

Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 9:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In v končni fazi jo bodo (mogoče jo so že) boljše odnesli. V Sloveniji pač vedno nekaj kompliciramo. Pravim, da če je Kitajska preplavila svet s takimi (poceni) sprejemniki in jih uporabljajo je to že dejstvo!
Wink

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da se povrnem na topic, tukaj eni pravijo, da naj bi vsako gospodinjstvo dobilo STB za Mpeg4. Thread sem sem samo preletel (v njem je precej drugih razprav) in upam, da to drži in ni kje demanti, ki sem ga spregledal.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tam sem čital do dela razprave da mora vsak brezposelni aktivno iskati delo in sem izgubil potrpljenje dalje čitati. Do tu nisem prečital nič novega.

Tam so še hujši kot mi tu, še hitreje pobegnejo s teme. Wink

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je težko branje, misli sem na:
Citiram:
atomc

Poslano: 02.12.2009 19:10:03

Ciao, v prispevku dnevnika 19.05.2009 je bilo rečeno, da bodo pretvorniki brezplačni.
http://users.volja.net/benbeer/Dnevnik.wmv
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Da se povrnem na topic, tukaj eni pravijo, da naj bi vsako gospodinjstvo dobilo STB za Mpeg4.

Da si sposodim izraz iz te teme: Sanja svinja kukuruz Razz
Ali zastonj ali subvencioniran - to velja samo za tiste, ki so že sedaj oproščeni plačevanja RTV naročnine - če si slep ali gluh, mogoče manjka glava, ipd... Pa še to moraš sam poslat dopis.

Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 15, 2009 9:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na hrvaškem tudi država subvencionira. Ko sem vprašal za to, sem dobil odgovor: "Da, dobite 10% popusta s potrdilom o plačani naročnini, vendar potem ne dobite trgovčevega popusta 10% na gotovino."
d'oh!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 03, 2010 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se je že začelo!
Citiram:
Prema informacijama Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije o datumima prestanka rada odašljača analogne televizije, 26. siječnja (januar) 2010. godine Republika Hrvatska dobit će svoju prvu digitaliziranu regiju. Riječ je o regiji D5, koja obuhvaća područje Istarske i Primorsko-goranske županije.
Zaključno, koristimo ovu priliku pozvati sve stanovnike digitalne regije D5 da pravovremeno nabave potrebnu opremu za prijam digitalnog televizijskog signala kako bi svoje omiljene televizijske sadržaje mogli gledati i nakon 26. siječnja 2010. godine.

Po tem sklepam da ne mislijo začeti sr... z nekimi drugačnimi kodeki in podobno šaro kakor pri nas.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni